A korábbi bajnok és kupagyőztes visszatért az Alba Fehérvárhoz

Szabó Zsolt személyében megvan az Alba Fehérvár első nyári gazolása. A center 2013-ban bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett a fehérvári kosarasokkal, a legutóbbi idényeket pedig Zalaegerszegen töltötte.
2021.06.09. 13:17 |

A 202 centi magas, leginkább 4-es poszton játszó játékos fehérvári bajnoki címe óta megfordult Pakson, játszott Svédországban, majd öt évet húzott le Zalában. Most ismét az Alba Fehévár kosarasa lett.

"Örömmel igazoltam Fehérvárra, profi klubhoz kerülök. Kellemes emlékeket őriztem az Albáról, az itt töltött egy évem alatt mindent megnyertünk a hazai porondon, amit lehetett, remélem, a folytatásban is sikeresek leszünk. Öt éven át játszottam Zalában, ahol végig jól éreztem magam, otthonra leltünk a családdal, azonban úgy gondoltam, a kosárlabda miatt váltani szeretnék. Több megkeresésem volt, az Alba ajánlatára mondtam igent, gyorsan megállapodtunk. Itt a cél mindig az aranyérem, de a dobogó feltétlenül, biztosra veszem, olyan csapatunk lesz, amellyel harcban leszünk az előkelő helyezésekért" - nyilatkozta Szabó Zsolt a klub honlapján.  

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak