A kőből épült birodalom felfedezése – kisvonatos idegenvezetés a Bory-várnál

A Tourinform Iroda hétfői programján Bory Jenő építményét, az országszerte híres Bory-várat ismerhetik meg jobban az érdeklődők. A Belvárosból induló kisvonatos idegenvezetés során a vár minden titkáról lehull a lepel.
2023.05.26. 13:13 |
A kőből épült birodalom felfedezése – kisvonatos idegenvezetés a Bory-várnál

Május 29-én, hétfőn 15.00 órától kisvonatos idegenvezetéssel mutatja be Székesfehérvárt és a Bory-vára a Tourinform Iroda.

A Máriavölgy 54. szám alatt található Bory-várat Bory Jenő 1923 és 1959 között építette, ezzel emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Az épületegyüttes Székesfehérvár egyik legnépszerűbb látványossága, mind a helyiek, mind a turisták az év bármely szakában szívesen látogatnak ki a különleges helyre.

A Bory-várat most kisvonattal fedezhetik fel a Tourinform Iroda programjára regisztrálók.

A teljes árú részvételi díj 5200, még a diák és a nyugdíjas jegy 4400 forintba kerül. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet személyesen a Tourinform Irodában, telefonon a 06-22-537-261-es számon, vagy e-mailben az idegenvezetes@szekesfehervar.hu e-mail címen és ide kattintva tehetnek meg.A kisvonat az Oskola utca 2-4. alatt található Tourinform Iroda mellől indul majd Pünkösdhétfőn. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Kisállat-kiállítás a Gárdonyiban

  Egy mini kenguru, valamint hüllők és papagájok is láthatóak lesznek azon a kisállat-kiállításon, amely június 10-én, szombaton érkezik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba. A belépőjegy árán felül ingyenes fotózást kínálnak, és a kinyomtatott plakáttal kedvezmény kérhető a gyerekbelépő árából.

  2023.06.07.
 2. Nyári bormustra Kisfaludon

  Régi, lassan két évtizedes hagyománya van a Kisfaludi Bormustrának, amelyet idén június 10-én, szombaton 15 órától rendez meg a Kisfaludi Borbarát Klub és a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közreműködésével a Kisfaludi Közösségi Házban.

  2023.06.07.
 3. Kertmozi a városrészekben

  Júniustól a szabad ég alatt is várja a nézőket a fehérvári Barátság mozi kertmozija: 16-án, pénteken 21 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében az Ürömapám című amerikai vígjátékot, 30-án, pénteken 21 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán pedig a Halálos iramban 10. című amerikai akció-kalandfilmet láthatja a közönség. Jegyek már válthatók az előadásokra.

  2023.06.07.
 4. KEMPP táborok júliusban

  Idén is megrendezi hadtörténelmi témájú nyári napközis táborait a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. Július 3-a és 21-e között három turnus lesz, melyekre várják a 8-14 éves gyerekek jelentkezését.

  2023.06.07.