A kőből épült birodalom felfedezése – kisvonatos idegenvezetés a Bory-várnál

A Tourinform Iroda hétfői programján Bory Jenő építményét, az országszerte híres Bory-várat ismerhetik meg jobban az érdeklődők. A Belvárosból induló kisvonatos idegenvezetés során a vár minden titkáról lehull a lepel.
2023.05.26. 13:13 |
A kőből épült birodalom felfedezése – kisvonatos idegenvezetés a Bory-várnál

Május 29-én, hétfőn 15.00 órától kisvonatos idegenvezetéssel mutatja be Székesfehérvárt és a Bory-vára a Tourinform Iroda.

A Máriavölgy 54. szám alatt található Bory-várat Bory Jenő 1923 és 1959 között építette, ezzel emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Az épületegyüttes Székesfehérvár egyik legnépszerűbb látványossága, mind a helyiek, mind a turisták az év bármely szakában szívesen látogatnak ki a különleges helyre.

A Bory-várat most kisvonattal fedezhetik fel a Tourinform Iroda programjára regisztrálók.

A teljes árú részvételi díj 5200, még a diák és a nyugdíjas jegy 4400 forintba kerül. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet személyesen a Tourinform Irodában, telefonon a 06-22-537-261-es számon, vagy e-mailben az idegenvezetes@szekesfehervar.hu e-mail címen és ide kattintva tehetnek meg.A kisvonat az Oskola utca 2-4. alatt található Tourinform Iroda mellől indul majd Pünkösdhétfőn. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Ilyen volt

  Az Alba Arénában vasárnap este volt az első közönségkorcsolya és több százan próbálhatták ki az új multifunkcionális csarnok jegét. Legközelebb április 26-án, pénteken és április 27-én, vasárnap lesz újra közönségkorcsolya, amin bárki kipróbálhatja az aréna jegét. A jégfelület május 1-jén egy Arénabulival búcsúzik.

  2024.04.21.
 2. Flipper, szkander, és palacsinta

  Retro pikniket rendeztek a Felsővárosi Közösségi Házban szombat délután. A nosztalgikus hangulatú rendezvényen a gyerekeket bohócműsor, mesejáték, gyerekkoncert várta, a nagyobbak pedig olyan retro játékokat próbálhattak ki, mint a flipper, vagy a szkander.

  2024.04.21.
 3. Halra magyar!

  Idén 54 csapat vállalkozott arra, hogy megmutatja a nagyközönség és a szakmai zsűri előtt, milyen sokféle, ízes étel készíthető halból. Kilencedik alkalommal rendezte meg a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. A finom étkek, jó receptek és baráti beszélgetések mellett zenés-mesés előadások várták a legkisebbeket is.

  2024.04.20.
 4. Közönségkori az arénában

  Az sem marad jég nélkül, aki lemarad a nyitóhétvége mérkőzéseiről: az Alba Arénában a következő hetekben április 22-én, vasárnap, április 26-án, pénteken és április 27-én, vasárnap közönségkorcsolyát rendeznek, ahol a nézők kipróbálhatják az aréna jegét. A jégfelület május 1-jén egy Arénabulival búcsúzik.

  2024.04.20.