A kibővített fehérvári gazdasági mentőcsomagról tájékoztatott a város polgármestere

Székesfehérvár Önkormányzata január közepe óta folyamatosan dolgozik a gazdasági mentőcsomagon, melyet most újabb pontokkal egészített ki - tájékoztatott közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester. A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alapról" és az egyszeri, százezer forintos álláskeresési támogatás kiterjesztéséről is olvashatnak a tájékoztatóban.
2021.02.16. 12:34 |

Tisztelt Fehérváriak!

A koronavírus elleni vakcinák egyre szélesebb körű terjedésével, az oltottsági mutatók javulásával már egy kicsit optimistábban tekinthetünk a jövőbe, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy számos vállalkozás és munkahely még mindig veszélyben lehet a korlátozások miatt. Önkormányzatunk ezért már január közepe óta folyamatosan dolgozik a gazdasági mentőcsomagon, melyet most újabb pontokkal egészítettünk ki.

- A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap” ezen támogatására immár a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak. A pályázat lényege, hogy ezek a vállalkozások megkapják a 2020. évi építményadójuknak megfelelő összeg (összességében mintegy 40 millió forint) legalább 40 %-át. Ebben az esetben is szeretnénk azonban különösképpen honorálni azokat a vállalkozásokat, amelyek megtartották alkalmazottaikat, tehát a 40%-nak megfelelő támogatás 50 %-ra növelhető, amennyiben a vállalkozás megtartotta munkavállalói többségét. Fontos feltétel, hogy csak azok a vállalkozások pályázhatnak az Alap támogatására, amelyek építményadó-köteles ingatlanban működnek. Bizonyos speciális szállásadó vállalkozások – például a munkásszállók – nem jogosultak a pályázatra.

Minden szükséges további információ LETÖLTHETŐ itt

illetve a pályázati felhívás és adatlap ITT TALÁLHATÓ!

A pályázat beadásának határideje: 2021. március 1.!

- Az egyszeri, százezer forintos álláskeresési támogatást kiterjesztettük mindazokra, akik mozikban, a rendezvényszervezésben, a játszóházakban és turisztikai szolgáltatásokban, valamint az edzőtermi szektorokban vesztették el állásukat. A támogatást azok vehetik igénybe, akik tavaly szeptember 1. óta váltak munkanélkülivé és azóta sem találtak állást.

- Az edzőtermeket és játszóházakat üzemeltető vállalkozások megsegítését lehetővé tévő pályázat összeállítása már folyamatban van és hamarosan ez is megjelenik.

- Szeretném emlékeztetni a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozásokat, hogy a számukra kiírt támogatási pályázatok beadási határideje 2021. február 22-e! Kérem, hogy ha rászorulnak, és még nem tették meg, éljenek a lehetőséggel és igényeljék a városi támogatást. A kérelem és nyomtatvány ITT LETÖLTHETŐ!

- Önkormányzatunk elkezdte a speciálisan az előadóművészeket segítő támogatási struktúra kidolgozását, reményeim szerint nemsokára erről is beszámolhatok majd.

- Nagy öröm, hogy már többen is befizettek a Városi Alapba, amelyből a segítségre szoruló vállalkozásokat támogatjuk! Kérem, hogy ha tehetik, Önök is támogassák Fehérvár nehéz helyzetben lévő vállalkozásait! Számla adatok: Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap; 12023008-00153647-06000002.

- Minden, a városi gazdasági mentőcsomagot illető kérdéssel, problémával fordulhatnak a 22/537-177 és a 70/411-0594-es telefonszámokon elérhető kollégáimhoz!

- Újra indult a személyes ügyfélfogadás a Fejérvíznél, egyelőre kizárólag előzetes időpontfoglalással. A SZÉPHŐ jelezte számomra, hogy személyes ügyfélfogadásuk újraindítását március 1-jével tervezik.

Kedves Fehérváriak!

Lassan egy éve éljük mindennapjainkat a járványhelyzet gyakran szűkös és monoton keretei között. Nem könnyű most türelmesnek lennünk, különösen azok számára nem, akiknek munkahelye, megélhetése került veszélybe ebben az időszakban. A bizonytalanságot azonban reméljük, hogy lassan magunk mögött hagyhatjuk, hiszen minden egyes vakcinával közelebb kerülünk a normális életünk visszanyeréséhez. Addig is azonban még ki kell tartanunk, ehhez pedig az Önkormányzat igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni. Tartsunk ki és tartsunk össze, százezren egy csapatban!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere


Közélet

 1. Okostantermet alakítottak ki a Rákócziban az Arconic támogatásával

  Okostantermet adtak át a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában: az Arconic beruházásában, az Önkormányzat, a Tankerület és a Székesfehérvár Fejlődésért Alapítvány támogatásával megvalósuló összefogásnak köszönhetően ez a város második ilyen digitális tanterme, ami az oktatásban tölt be innovatív szerepet a legmodernebb technológiának köszönhetően.

  2021.02.26.
 2. Március 8-9-én lesz a leendő elsősök ének-zenei meghallgatása a Kodályban

  A 2021-2022-es tanév induló első osztályának ének-zenei meghallgatását 2021. március 8-9-én tartják a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A meghallgatás az egészségügyi szabályok betartásával történik.

  2021.02.26.
 3. Az elmúlt év szakmai tevékenységét foglalta össze az idei gyermekvédelmi tanácskozás

  Az észlelő- és jelzőrendszer pandémia utáni kérdései, valamint az elmúlt év szakmai tevékenységének összefoglalója volt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos gyermekvédelmi szakmai tanácskozásának témája.

  2021.02.25.
 4. Könnyű nekem az oltást választani, ha látom, mire képes a koronavírus

  Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt.

  2021.02.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár