Kézműves játékok lesznek a középpontban a szombati Szakmák találkozásán

Szakmák találkozása címmel, a gyerekek és felnőttek számára is szórakoztató, hasznos kézműves játékokról szervez online programot április 10-én, szombaton a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Kiállítás-megnyitóval, előadásokkal és gyakorlati játékkészítő bemutatókkal várják az érdeklődőket a szervezet youtube csatornáján.
2021.04.06. 12:12 |

Számos alapanyagból, például fából, textilből, csuhéból, nemezből, terményekből készülhetnek gyermekjátékok, így azok megalkotásában akár több kézműves mester is részt vehet.

Innen ered a Szakmák találkozása című program, amely szombaton 10 órakor online kiállítás-megnyitóval kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlaton kézműves játékokat, köztük egészen régi darabokat is láthatunk.

A kiállítást három érdekes előadás követi: Nagy Judit a bábjátékokról, a bábjáték-készítésről számol be a Mese-Motívum-Muzsika címmel, Kacsó Botond faipari szakoktató az általa készített és alkalmazott fajátékokat, ügyességi játékokat mutatja be a Logikai játszótér című előadáson, valamint érkezik az magyar származású Kontár Veronika is, aki önellátó életmódot folytat a családjával Olaszországban, és saját maga készít egyedi játékokat a gyermekei számára. Előadásának címe: Kalandozások a szövőszéktől a famegmunkálásig.

12.20 órától 14 óráig gyakorlatban követhetünk játékkészítő bemutatókat az egyesület kézműves mestereinek jóvoltából. Készül agyag-játéksíp, csuhéjáték és malomjáték keresztszemes hímzéssel.

A szombati eseményt a Fehérvéri Kézművesek Egyesülete youtube csatornáján követhetjük díjmentesen, előzetes regisztráció nem szükséges. A videókat később elérhetővé teszik a szervezet és a művelődési ház weboldalán is.

Fehérvári színes

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4