A jövőd biztonsága - nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem

Országos nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem és egyidőben tartotta meg rendezvényét a székesfehérvári, az orosházi, valamint a budapesti campusokon, "A jövőd biztonsága" mottóval. A diákok február 15-ig adhatják le felsőoktatási jelentkezésüket!
2023.01.20. 14:25 |
A jövőd biztonsága - nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem

Az 1992-ben székesfehérvári székhellyel alapított Kodolányi János Egyetem jelenleg az országban három helyen működik. Az intézmény 2018-ig főiskola volt, azóta azonban egyetemi rangot kapott.

Gazdasági, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, művészeti és informatikai szakokat kínál a Kodolányi a hallgatóknak.

Nagy változás, hogy a 2023. évi általános felvételi eljárástól a Kodolányi János Egyetem az anglisztika szak kivételével megszünteti a minimum ponthatárokat, valamint az emelt szintű érettségi sem lesz kötelező. Az intézkedés célja, hogy minél könnyebb legyen a diákok számára a jelentkezés és ezzel a felsőoktatásban való részvétel.

„A legfontosabb, hogy a hallgatói élethelyzetekhez alkalmazkodó oktatási modellünk van. A hallgatóink nagy része dolgozik, vannak kooperatív és duális partnereink, így a diákoknak lehetősége van már a tanulmányi idő alatt megismerkedni a munkaerőpiaccal.” – mondta Dr. Kovács László, a Kodolányi János Egyetem oktatási rektorhelyettese. Elmondta, hogy a duális képzéseken és a gyakorlatias oktatáson túl a személyre szabott menetrend, valamint a nemzetközi kapcsolatok is vonzók lehetnek a hallgatók számára. Mint elhangzott, az Erasmus keretein belül az összes kodolányis hallgató számára elérhető a nemzetközi oktatás, ezt a lehetőséget mindenki számára biztosítják. A rektorhelyettes sok székesfehérvári és környékbeli hallgatóra számít a következő tanévben, hiszen – ahogy fogalmazott – az intézmény regionális hatása erősödik.

A Kodolányi János Egyetemen elérhető alap- és mesterszakokról további információ az egyetem honlapján. A felvételi jelentkezéssel kapcsolatos általános információkat a felvi.hu felületén érhetik el.