A jövő öttusaedzői látogattak a Városházára

A Székesfehérváron zajló nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam résztvevőit fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.
2018.01.11. 18:30 |
Székesfehérvár az öttusasport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. Mint Gallai István a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára elmondta, a Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a nemzetközi szövetség kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve az utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.
A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az edzőképzés résztvevőit. A díszes kulisszák között beszélt Székesfehérvár történelmi múltjáról, és kiemelte, hogy bár nem a legnagyobb magyar város, sok tekintetben igen fontos központ. „A második legjelentősebb gazdasági erőcentrum vagyunk az országban. Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város. A sport mindig különösen fontos volt nekünk, és olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna éppen öttusában versenyzett. Ennek a sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. Örülök, hogy itt üdvözölhetem önöket, kívánom, hogy élvezzék a városunkban töltött időt!” - mondta Mészáros Attila. Ugyancsak kiemelte, hogy a tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján, és ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készülünk a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.
A UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek.”Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

A csütörtök esti fogadás végén a város ajándékait vehették át a vendégek, akik a jövőben edzőként még sokszor visszatérhetnek Székesfehérvárra, újabb nagy versenyeken.

Sport

 1. 11. lett a magyar férfi váltó a fehérvári öttusa Európa bajnokságon

  Az öttusa Eb második napja a férfi váltóké volt. Magyar színekben Szép Balázsért és a volános Fröhlich Tamás Bencéért szoríthattunk. A lengyelek visszalépésével végül tizenegy váltó állt rajthoz a férfiaknál, elsőként az uszodában.

  2018.07.18.
 2. Megvan az Alba Fehérvár első légiósa a következő szezonra

  A 22 esztendős amerikai újonc, Kyron Cartwright ellátta kézjegyével az Alba Fehérvár által kínált, a 2018-19-es idényre érvényes megállapodást, ezzel ő lett a fehérvári kosarasok első külföldi igazolása az új szezonra.

  2018.07.18.
 3. A bolgár PFK Ludogorec Razgrad lesz a Vidi ellenfele a BL selejtezőinek 2. körében

  A MOL Vidi FC az F91 Dudelange hazai pályán történt 2-1-es legyőzésével összesítésben 3-2-re felülkerekedett ellenfelén és a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörébe jutott. A következő körben a bolgár PFK Ludogorec Razgrad gárdája lesz a Vidi ellenfele, amely 9-0-s összesítéssel búcsúztatta az észak-ír Crusaders FC-t. Az első meccs lesz idegenben, július 25-én, a második Felcsúton, augusztus 1-jén.

  2018.07.18.
 4. Szerencse is kellett a MOL Vidi továbbjutásához a Dudelange ellen

  A luxemburgi döntetlen után Felcsúton legyőzte a Dudelange-ot a MOL Vidi, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtező körébe. Lazovics révén vezettek a fehérváriak, majd a vendégek egyenlítését követően Scsepovics talált be. De nem tudtak dominálni a meccsen a piros-kékek, a legvégén pedig kétszer is hatalmas szerencsével úszták meg a kapott gólt, ami kiesést jelentett volna. Így készülhetnek a Ludogorec elleni folytatásra.

  2018.07.17.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak