A jövő öttusaedzői látogattak a Városházára

A Székesfehérváron zajló nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam résztvevőit fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.
2018.01.11. 18:30 |
Székesfehérvár az öttusasport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. Mint Gallai István a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára elmondta, a Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a nemzetközi szövetség kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve az utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.
A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az edzőképzés résztvevőit. A díszes kulisszák között beszélt Székesfehérvár történelmi múltjáról, és kiemelte, hogy bár nem a legnagyobb magyar város, sok tekintetben igen fontos központ. „A második legjelentősebb gazdasági erőcentrum vagyunk az országban. Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város. A sport mindig különösen fontos volt nekünk, és olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna éppen öttusában versenyzett. Ennek a sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. Örülök, hogy itt üdvözölhetem önöket, kívánom, hogy élvezzék a városunkban töltött időt!” - mondta Mészáros Attila. Ugyancsak kiemelte, hogy a tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján, és ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készülünk a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.
A UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek.”Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

A csütörtök esti fogadás végén a város ajándékait vehették át a vendégek, akik a jövőben edzőként még sokszor visszatérhetnek Székesfehérvárra, újabb nagy versenyeken.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak