A jövő öttusaedzői látogattak a Városházára

A Székesfehérváron zajló nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam résztvevőit fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.
2018.01.11. 18:30 |
Székesfehérvár az öttusasport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. Mint Gallai István a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára elmondta, a Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a nemzetközi szövetség kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve az utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.
A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az edzőképzés résztvevőit. A díszes kulisszák között beszélt Székesfehérvár történelmi múltjáról, és kiemelte, hogy bár nem a legnagyobb magyar város, sok tekintetben igen fontos központ. „A második legjelentősebb gazdasági erőcentrum vagyunk az országban. Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város. A sport mindig különösen fontos volt nekünk, és olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna éppen öttusában versenyzett. Ennek a sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. Örülök, hogy itt üdvözölhetem önöket, kívánom, hogy élvezzék a városunkban töltött időt!” - mondta Mészáros Attila. Ugyancsak kiemelte, hogy a tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján, és ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készülünk a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.
A UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek.”Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

A csütörtök esti fogadás végén a város ajándékait vehették át a vendégek, akik a jövőben edzőként még sokszor visszatérhetnek Székesfehérvárra, újabb nagy versenyeken.

Sport

 1. Paksra látogat a Videoton szombaton - autóbuszok indulnak a mérkőzésre

  A Videoton FC az OTP Bank Liga 28. fordulójában, április 28-án, szombaton 17 órai kezdettel a Paksi FC otthonában lép pályára. A tabella hatodik helyén álló paksi csapat a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Ferencváros otthonában, míg a Vidi zsinórban tizedik alkalommal is legyőzte a Debrecent. A Paks még harcban van a dobogóért, hátrányuk mindössze 2 pont a harmadik helyezett Újpesttel szemben. A Videoton FC a mérkőzésre szurkolói buszokat indít.

  2018.04.24.
 2. Szép eredményekkel tértek haza a fehérvári judós gyerekek

  Tavaszi versenyeken vett részt a MOST Cselekvők Egyesületének Judo Szakosztálya. Az ARANY EGYMI Speciális Szakiskola tanulásban akadályozott tanulói, versenyzői az országos versenyen két ezüstérmet és egy bronzérmet nyertek. Az elmúlt hétvégén pedig a IV. Bakony kupáról tértek haza szép eredményekkel.

  2018.04.23.
 3. Három Alba triatlonos érem Veresegyházáról

  Ismét érmeket hoztak az Alba Triatlon SE sportolói, ezúttal a veresegyházi duatlon ranglista versenyen értek el szép eredményeket a fehérváriak.

  2018.04.23.
 4. Dunaújvárosban szerezte meg első HFL-győzelmét az Enthroners

  Két vereség után egy megyei presztízsrangadón próbált javítani mérlegén a HFL-ben a Fehérvér Enthroners. A dunaújvárosi stadionban kiélezett meccset játszottak a koronázók a helyi Gorillazzal, és Antonio Roane vezérletével hat ponttal legyőzték a házigazdát, ezzel először győztek a honi csúcsligában.

  2018.04.23.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak