A jövő öttusaedzői látogattak a Városházára

A Székesfehérváron zajló nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam résztvevőit fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.
2018.01.11. 18:30 |
Székesfehérvár az öttusasport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. Mint Gallai István a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára elmondta, a Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a nemzetközi szövetség kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve az utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.
A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az edzőképzés résztvevőit. A díszes kulisszák között beszélt Székesfehérvár történelmi múltjáról, és kiemelte, hogy bár nem a legnagyobb magyar város, sok tekintetben igen fontos központ. „A második legjelentősebb gazdasági erőcentrum vagyunk az országban. Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város. A sport mindig különösen fontos volt nekünk, és olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna éppen öttusában versenyzett. Ennek a sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. Örülök, hogy itt üdvözölhetem önöket, kívánom, hogy élvezzék a városunkban töltött időt!” - mondta Mészáros Attila. Ugyancsak kiemelte, hogy a tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján, és ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készülünk a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.
A UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek.”Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

A csütörtök esti fogadás végén a város ajándékait vehették át a vendégek, akik a jövőben edzőként még sokszor visszatérhetnek Székesfehérvárra, újabb nagy versenyeken.

Sport

 1. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 2. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 3. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 4. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 1. Triatlon: Dévay Márk kilencedik lett az U23-as Európa-bajnokságon

  Újabb remek eredményt ért el Dévay Márk. Az Alba Triatlon SE sportolója ezúttal Eilatban, az U23-as triatlon Európa-bajnokságon ért el top tízes eredményt: kiváló versenyzéssel kilencedik lett.

  2018.10.20.
 2. "Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

  Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.

  2018.10.19.
 3. Fehérvári atléták is a legjobbak között az ifjúsági olimpián

  Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A 79 fős magyar küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött. Két fehérvári hölgy, az ARAK atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is remekül szerepelt Argentínában.

  2018.10.19.
 4. 50 éves történelem - a Haladás otthonába látogat a Vidi szombaton

  Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, október 20-án, szombaton 17 órától a Szombathelyi Haladás vendége lesz a MOL Vidi FC. A Vas megyeiek 10 meccsen 5 pontot gyűjtve egyelőre a tabella utolsó pozícióját foglalják el. Az 1968-as szezon 10. fordulójában, Szombathelyen találkozott első alkalommal a két csapat a legmagasabb osztályban, így idén ötven esztendeje íródik a párharc története. Összesítésben nagy a fehérvári fölény a zöld-fehérekkel szemben, ám Szombathelyen a hazaiak állnak jobban.

  2018.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak