A játék fiatalít! - konferenciát szervez és játékra hív a Hetedhét Játékmúzeum

Ismét konferenciát szerveznek Moskovszky Éva játékkutató és kultúrtörténész emlékére. A 7. alkalommal megrendezett konferenciának az elmúlt évekhez hasonlóan a Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény ad otthont, 2021. október 18-án. A konferencia apropóján május 31-ig tartó „játékra” hívják a közönséget a múzeum közösségi oldalán.
2021.04.06. 08:48 |

Az idei konferencia címe: A játék fiatalít! A cím a rendezvény alapvető céljára utal, szeretnének lehetőséget biztosítani fiatal kutatók számára tudományos eredményeik prezentálására, ezenfelül személyes és szakmai kapcsolatok és együttműködések kiépítésére.

A rendezvényre valamennyi tudományterületről várnak olyan 40 év alatti kutatókat, akiknek tudományos érdeklődése a játék, mint játékszer, vagy a játék, mint tevékenység vagy módszer témaköréhez kapcsolódik. A jelentkezéseket 2021. május 3-ig várják a következő címre: nagy.veronika@szikm.hu, az előadó nevének, munkahelyének megjelölésével, egy rövid (legfeljebb 1500 karakteres) absztrakttal és az előadás címével együtt. Az előadás időtartama húsz perc, a felkért levezető elnökök a téma elismert szakemberei a felsőoktatás területéről. Az absztraktok szervezők általi elbírálásának határideje: 2021. május 31.

A konferencia apropóján egy kis „játékra” hívják a közönséget a múzeum közösségi oldalán. Arra kérik az érdeklődőket, hogy segítsenek eldönteni, melyik kép szerepeljen majd az október 18-i konferencia meghívóján. A szavazatokat 2021. május 31-ig várják.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka