A Hydro támogatásával bővítik a Szent György Kórház oxigénhálózatát

Bővül a Szent György Kórház oxigénhálózata az intézmény hotel épületében. A fejlesztés a Hydro Extrusions Hungary Kft. adományának köszönhetően valósulhat meg. A támogatással most hat nagy betegellátó osztálynál meg tudják oldani, hogy legyen oxigén kiállás az ágyaknál, ami segíti a nővérek munkáját, és a betegek gyógyítását.
2024.01.14. 16:24 |
A Hydro támogatásával bővítik a Szent György Kórház oxigénhálózatát

Jelképesen, egy táblán adta át a Frank Iepema, a Hydro Extrusions Hungary Kft. ügyvezetője és Veres Gábor gyáregység-igazgató Bakos Gábor orvosigazgató-helyettesnek azt az 50.000 eurós támogatást, amely a Szent György Kórház fejlesztéséhez nyújt segítséget.

Az elmúlt időszakban ugyan egy kicsit nehezebb a gazdasági helyzet, viszont a Hydronak továbbra is él a bizalma székesfehérvári üzem iránt, továbbra is befektetéseket hoz ide - mondta Veres Gábor gyáregység-igazgató. "Nagyon sok gépsort fogunk telepíteni idén és az új öntödét is létrehozzuk. Ez az új beruházás is nagyon segít abban, hogy a társadalmi szerepvállalásban ugyanígy részt tudjunk venni, mint ahogy az elmúlt években részt vettünk."

A gyáregység-igazgató hozzátette, amikor hallották, hogy a kórház olyan fejlesztést tervez, amely a betegszobák felszereltségét javítja, szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A 19 millió forintos támogatásnak köszönhetően az egészségügyi intézményben bővítik az oxigén hálózatot, elsőként a Hotel épületben.

További oxigénkiállásokat fogunk építeni - mondta Bakos Gábor orvosigazgató-helyettes. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy ha egy betegnek oxigénre volt szüksége, és azon az ágyon éppen nem volt oxigénellátás, akkor oxigénpalackokkal oldottuk meg, vagy pedig a beteget átköltöztettük egy másik betegellátó ágyra vagy másik osztályra. Az orvosigazgató-helyettes hozzátette, a támogatással most hat nagy betegellátó osztálynál meg tudják oldani, hogy legyen oxigén kiállás az ágyaknál, ami segíti a nővérek munkáját, és a betegek gyógyítását.

Gazdaság

 1. Konferencia az energiatárolásról

  Napjainkban az alternatív energiatermelés forradalmi lendülettel bontakozik ki, amelyben az energiatárolás kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőre nézve. Ezen megoldások áttekintésére rendezi meg a Power Charge Zrt. immáron második alkalommal az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást 2024. március 6-7. között Székesfehérváron.

  2024.02.23.
 2. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 3. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 4. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.