A Hydro is segíti az OE Alba Regia Műszaki Kar hallgatóinak képzését

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak a tanfolyam elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.
2021.03.31. 07:34 |

A Hydro munkatársának részvételével ingyenes 9 hetes PowerShell tréninget hirdettek meg az ÓE hallgatói számára.

A Powershell, a Microsoft feladatautomatizálási és konfigurációkezelési keretrendszere, amely egy parancssori héjból és a hozzá tartozó parancsfájl nyelvből áll. A tanfolyam iránt nagy érdeklődés mutatkozott, összesen 51 hallgató jelentkezett. 24 mérnökinformatikus az Alba Regia Műszaki Karról, 26 mérnökinformatikus a Neumann János Informatikai Karról és 1 gépészmérnök hallgató a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karról.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának együttműködése több évre nyúlik vissza a Hydro Extrusion Kft.-vel, illetve jogelődjével a Sapa Profiles Kft.-vel.

Ebben a félévben a folyamatos szakmai egyeztetéseknek köszönhetően több tevékenységgel gazdagodott a kooperáció, túlmenően az évek óta jól működő közös duális képzésen és hagyományos képzésben részt vevő hallgatók szakmai gyakorlatán.

Az egyetem vezetése számára fontos, hogy a hagyományos képzési formában részt vevő hallgatók részére is olyan oktatási környezetet teremtsen, ahol találkozhatnak azokkal a szakmai, gyakorlati problémákkal, kihívásokkal, amelyek megoldása segítheti őket fejlődésükben, hasonlóan a duális képzési forma biztosította lehetőségekhez. A félév indulásakor az Egyetem a céggel közösen hirdetett meg közös projektfeladatokat másodéves mérnökinformatikus hallgatóknak. A programra 2-3 fős csapatok jelentkezhettek.

Az egyik projektfeladat a szoftver automatizációhoz kötődik (Software Automation- Robotic Process Automation), amelynek célja, hogy a rutinszerű feladatokat az irodai adminisztráció során szoftverrobotokkal váltsák ki, hogy az adott munkakörben nagyobb hozzáadott értéket képviselő munkát lehessen végezni. A technológia segítségével a hallgatók felmérik az irodai folyamatok automatizálási lehetőségeit, majd az UIPath megismerése után egy, a hallgatók által választott egyszerűbb folyamatot automatizálnak a projekt zárásaként.

A másik érdekes projektfeladat, amivel a hallgatók foglalkozhatnak a Mendix Rapid Application Development platform megismerése, amelynek segítségével üzleti alkalmazások tervezhetők, fejleszthetők. A technológiával költségelszámoló rendszer, valamint egy úgynevezett dolgozói hangulatmérő rendszer tervezésébe és fejlesztésébe kezdtek.

A projektfeladatok során a hallgató csapatokat az egyetemi oktatókon kívül, céges mentor segíti a szakmai folyamatok előrehaladásában.

A megkezdett szakmai munka a továbbiakban is folytatódik, amelynek köszönhetően hosszabb távon még szorosabbá válhat az együttműködés az Intézmény és a cég között.

Gazdaság

 1. Tudatosság, likviditás, mobilbankolás – pénz, pénz, pénz!

  Nehéz téma a pénzügy? Mi jellemzi a családok büdzséjét Magyarországon? Hogyan kezdjen gazdálkodni egy fiatal pályakezdő? Számoljunk: albérlet vagy lakáshitel? Az ÖKK Podcast Árva Andrással, a K&H Bank lakossági szegmens marketing vezetőjével beszélgetett.

  2021.04.08.
 2. Gazdasági problémákat is kutatnak a Corvinus új fehérvári kutatólaborjában

  A Corvinus Székesfehérvári Campusán új kutatólabor várja a kutatókat, vállalati partnereket és oktatókat. A Corvinus doktoranduszai és munkatársai térítésmentesen használhatják ezt a sokféleképpen alakítható teret, amely coachingra, stream-rendezvények, konferenciák, gazdasági és társadalomtudományi kutatások és képzések megvalósítására egyaránt alkalmas.

  2021.04.07.
 3. Az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztését segítik

  Sok szeretettel vár minden érdeklődőt a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynokség és az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. arra az április 13-i nemzetközi online konferenciára, ahol az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztési lehetőségeiről lesz szó.

  2021.04.06.
 4. Harmadával több áramot töltöttek a hazai elektromos autókba tavaly

  A magyarországi elektromos autókba 7,1 gigawattóra (GWh) energiát töltöttek az autósok a nyilvános elektromos töltőállomásokon tavaly, az egy évvel korábbi adatokhoz képest 25 százalékkal nőtt a töltések száma és 30 százalékkal a töltésekre fordított energia mennyisége. Székesfehérváron összesen 37 nyilvános töltőoszlop van jelenleg.

  2021.03.27.
 1. 49 milliós tőkeinjekciót biztosított a Székesfehérvár Városi Tőkealap

  A Concrate Style Kft. részesült először a Székesfehérvár Városi Tőkealap támogatásából. Az öt éve stabilan működő cégből a 49 millió forint tőkeinjekcióért cserébe 40 százalékos tulajdonrészt szerzett minimum három évre az RVA. A Concrate Style Kft. által gyártott, egyedi megjelenést biztosító lakberendezési termékekről és a tőkeinjekció fontosságáról Göbölös Krisztián ügyvezető beszélt.

  2021.03.24.
 2. Székesfehérvár áll az országos lakáspiac csúcsán

  A megyeszékhelyek közül jelenleg Székesfehérváron érnek a legtöbbet az eladásra kínált lakások és házak, több mint fele drágább 40 millió forintnál. Az árak nagyon erős korrelációt mutatnak az átlagkeresettel. - számolt be cikkében a g7.hu.

  2021.03.20.
 3. Családbarát, felelős foglalkoztató a Simon Plastics Kft. 2021-ben

  A Simon Plastics Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2021-ben. A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben a vállalat telephelyén.

  2021.03.18.
 4. Április 1-től minden számlát lát az adóhivatal

  Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak.

  2021.03.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár