A Hozd a formád Magyarország program tapasztalatait értékelték

A Kossuth Iskola két évvel ezelőtt csatlakozott a „Hozd a formád Magyarország!” elnevezésű kezdeményez, amely a diákok egészségre nevelését tűzte ki célul. A program sikerét az is jelzi, hogy Lendvainé Hegedűs Tünde, a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa nemrégiben a Béres Egészség Hungarikum Díjat vehette át. A sikeres kezdeményezést a tervek szerint a város többi iskolájára is kiterjesztik.
2011.07.05. 17:01 |
A Kossuth Iskola két évvel ezelőtt csatlakozott a „Hozd a formád Magyarország!” elnevezésű kezdeményez, amely a diákok egészséges életre nevelését tűzte ki célul. A program sikerét az is jelzi, hogy Lendvainé Hegedűs Tünde, a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa nemrégiben a Béres Egészség Hungarikum Díjat vehette át.
 
Östör Annamária egészségügyi és sport tanácsnok a program kapcsán elmondta, hogy eredményesen zárult az elmúlt két év a Kossuth Iskolában, mert a gyerekek és pedagógusok mellett sikerült bevonni a szülőket is. A további tervek között említette, hogy a Kossuth Iskola segítségével a város többi intézményére is kiterjesztenék az egészségre nevelő kezdeményezést. „Ez elsősorban nem anyagi, sokkal inkább szemléletbeli kérdés.” - tette hozzá Östör Annamária.
 Lendvainé Hegedűs Tünde, a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa nemrégiben a Béres Egészség Hungarikum Díjat vehette át. Elmondta, hogy a díjat 2008-ban osztották ki első alkalommal a közösségek egészségre való neveléséért. Minden évben három személyt választanak ki az országból, idén három pedagógus kapott elismerést. A pedagógus szerint a díj nemcsak a „Hozd a formád” program sikerességének szól, hanem annak is, hogy az intézmény 2005 óta először elnyerte az ÖKO Iskola címet: az intézményben kiemelt szerepet kap a környezetvédelem és az egészségvédelem is.
 
 A „Hozd a formád!” nemzetközi programsorozatban 17 város általános-és középiskolái vesznek részt országosan, köztük a székesfehérvári Kossuth iskola. A program célja, hogy az iskola és a város közösségi viszonyait és fizikai körülményeit olyan irányba változtassa, hogy azok elősegítsék a gyermekkori elhízás kockázatainak csökkentését. Az egészségnevelő programot a WHO és az Egészséges Városok Szövetsége hirdette meg. Célja, hogy népszerűsítsék a mozgás és az egészséges életmód fontosságát.

Közélet

 1. Élelmiszercsomaggal, kesztyűvel, maszkkal segítettek az utcán élőknek

  A veszélyhelyzetben az utcán élő hajléktalanoknak is segítséget nyújtott a város. Az elmúlt öt hétben a teajárat útvonalán járva 85-88 embert értek el hetente, és az élelmiszercsomag mellett védőkesztyűt és eldobható szájmaszkot adtak át a Kríziskezelő Központ utcai szolgálatának munkatársai. 

  2020.05.27.
 2. Elstartoltak hétfőn a komplex szakmai írásbeli vizsgák

  Egy tanteremben maximum tíz fő tartózkodásával, megkezdődtek hétfőn az idei iskolai rendszerű szakképzés szakmai írásbeli vizsgái is. Idén május 25-e és 29-e között szervezik meg a kizárólag írásbeli (és később gyakorlati) vizsgákat a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban.

  2020.05.27.
 3. Több mint kétszáz fehérvári iskolás csatlakozott a Közlekedési Kultúra Napjához

  Kilenc székesfehérvári általános iskola 220 diákja csatlakozott idén a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett online kvízhez. Az összesítésből kiderült, hogy a gyerekek 80-90 százalékos eredménnyel ismerték fel a közlekedési táblákat, de egyéb, számukra kevésbé egyszerű feladatokat is szép eredménnyel oldottak meg. A legnagyobb létszámmal résztvevő iskolák tanulói ajándékot kapnak.

  2020.05.26.
 4. Fényképes hibabejelenő is van a Székesfehérvár applikációban

  A legfrissebb hírek és tájékoztatók mellett egy térképes hibabejelentő is a fehérváriak rendelkezésére áll a Székesfehérvár alkalmazásban. Itt egyszerűen, néhány kattintással elküldhetőek a városi szolgáltatásokkal, közterületekkel kapcsolatos jelzések és fényképek, melyek nagy segítséget jelentenek a városüzemeltetésben.

  2020.05.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V