A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.
2020.10.26. 14:04 |
A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

A NÉGYEK című képzőművészeti kiállítást szeptember 25-én nyitották meg a Pelikán Galériában Pinke Miklós festő, Rohonczi István szobrász, Szarka Tamás keramikus és Varga Gábor Farkas grafikus alkotásaiból. A különböző művészeti látásmódok és felfogások közös atmoszférába helyezése lehetőséget ad arra, hogy a nézők rálássanak a kortárs művészet egy-egy szeletére.

A kiállítás díjmentesen látogatható október 30-ig, péntekig naponta 10 és 18 óra között.

Ugyancsak érdemes felkeresni a Csók István Képtárat, ahol október 31-ig, szombatig tudjuk még megnézni A kagán lovasa – avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című, páratlan kiállítást. A vándortárlat a Debreceni Déri Múzeum és a Szent István Király Múzeum együttműködésében valósult meg. Többek között a Derecske melletti avar temetőből előkerült teljes, lamellás törzspáncél és az avar kori nehézlovas életnagyságú rekonstrukciója mellett egy teljesen felszerelt avar jurtát és valódi fegyverleleteket is láthatunk.

A kiállítás péntekig 10–18 óra között, szombaton 9–18 óra között tart nyitva, a felnőtt belépő 700, a kedvezményes pedig 350 forintba kerül.

Kultúra

 1. Kína kincsei vasárnapig!

  Nagy sikerrel, több mint 12 ezer látogatóval zárták a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Székesfehérváron. Az egyik legnépszerűbb helyszín Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora kiállítás és a hozzá kapcsolódó kínai kulturális program volt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nemzetközi tárlatot június 30-ig, vasárnapig meghosszabbították, a belépőket pedig a mai naptól féláron lehet megvásárolni.

  2024.06.25.
 2. Egy hét elmélyült munka a kastélyban

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, alapító-művészeti vezető irányításával. A szervezők tájékoztatása szerint a július 14-21. között, a Károlyi-kastélyban megtartandó kurzus egy hét elmélyült és intenzív műhelymunkára várja a fiatal hegedűsöket, brácsásokat, csellistákat és zongoristákat, esténként pedig koncertekkel, neves előadóművészekkel várja a zeneszerető közönséget.

  2024.06.25.
 3. Gyóni Géza emléke

  Gyóni Gézára a hősi halált halt katonaköltőre emlékeztek a Szent István Művelődési Házban. Az I. világháborúban elhunyt költő munkásságát Nagy Benedek szobrászművész és Jakubek Tiborné az intézmény igazgatója idézte meg.

  2024.06.25.
 4. Chikara Sugano elbúcsúzott

  Különleges fuvolakoncertet adott Chikara Sugano. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló fuvolistája nyáron visszatér Japánba, búcsúzóul még utoljára elvarázsolta a fehérvári közönséget az ARSO székházában.

  2024.06.24.