A harminchét éve történt szárazréti vonattragédia áldozataira emlékeztek

A 37 esztendeje történt szárazréti baleset áldozataira emlékeztek a Farkasvermi úti vasúti átjáró melletti emlékműnél hétfőn, a tragédia időpontjában, dél előtt öt perccel. 1982. szeptember 9-én tizenhat ember halt meg, amikor a feketehegy-szárazréti vasúti átjáróban a 37-es helyijáratos autóbusz összeütközött a Komárom felől érkező vonattal. Az áldozatok között nyolc gyermek is volt.
2019.09.09. 13:51 |

Az emlékezők, hozzátartozók virágokkal, koszorúkkal emlékeztek a baleset helyszínén felállított emlékműnél.

Az áldozatok között sokan a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába jártak. Kétyi József, akinek 29 éves felesége vesztette életét a balesetben, az áldozatok emlékére minden esztendőben megemlékezést szervez. Elmondta, hogy a hitből merít erőt ahhoz, hogy együtt tudjon élni a tragédiával.

„Nagyon nehéz, súlyos keresztet rótt ránk az Atyaisten, harminchét éve hordjuk a vállunkon.

A szívünkben emlékeznünk kell és ezt a keresztet tartsuk jó magasra, hogy így is felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a kis országban ne történhessen többé ilyen súlyos tragédia.” - mondta Kétyi József.

„Nagyon sokan laknak még ma is Feketehegy-Szárazréten azok a hozzátartozók, akik elszenvedték ezt a tragédiát.

2000-ben ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk.

Nemcsak a pozitív, a negatív események gondozása, ápolása is hozzátartozik a mindennapjainkhoz, így a szárazréti vasúti szerencsétlenség áldozatairól is, minden esztendőben, abban az időpontban, amikor megtörtént az esemény, megemlékezünk.” - hangsúlyozta Szigli István, önkormányzati képviselő.

A szárazréti áldozatokon kívül megemlékeztek a mohorai, a pörbölyi és a második siófoki szerencsétlenségek áldozatairól is.

Az eseményen részt vettek a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és feketehegyi tagintézményének vezetői, így Makainé Vida Bettina, Ludmanné Katalin és Vértes Mónika, óvodavezető is.

Közélet

 1. Télbúcsúztató összejövetellel erősítette közösségét az Öreghegyi Karitász Csoport

  Az Európai Unió Európai Szociális Alap „közösségi programok szervezése Székesfehérvár lakosai számára” című program keretében télbúcsúztató összejövetelen találkoztak a Székesfehérvár-Öreghegy Plébánia Karitász Csoportjának tagjai, támogatottjai és támogatói, valamint az általuk meghívott vendégek csütörtökön, a plébánia közösségi termében. Az eseményen műsort adott az Abai Hagyományőrző Asszonykórus.

  2020.02.27.
 2. Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

  Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

  2020.02.27.
 3. Köszönet az Országos Diákparlament segítőinek

  Az Országos Diákparlament során segítő kísérőtanároknak, intézményvezetőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek mondott köszönetet a Hiemer-ház Báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

  2020.02.26.
 4. Szombaton lesz a jubileumi XXV. Közutas Nap Székesfehérváron

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete február 29-én, szombaton 8 órai kezdettel huszonötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos Közutas Napot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)

  2020.02.26.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek