A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.
2019.04.25. 18:51 |

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtökön a Grundfos székesfehérvári gyárának vendége volt, a taggyűlést gyárlátogatás zárta.

"A mai látogatás alkalmával az egyesület tagjai megismerhetik a Grundfos tevékenységét, a fehérvári iparban elfoglalt helyét és azokat a kihívásokat is, amivel meg kell küzdenie a cégnek és a város gazdaságának egyaránt. Példaértékű az a bérstartégia is, amit a cég követ, erről is fontos, hogy beszéljünk. A felnőttképzés és oktatás terén is fontos partner a Grundfos, ami olyan jó példákkal is szolgál, amit másoknak is meg kell ismernie." - mondta el a taggyűlés kapcsán Cser-Palkovics András polgármester, a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület elnöke.

A közgyűlés új tag felvételével kezdődött, Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér Megyei elnöke is csatlakozott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesülethez. Ezt követően a Grundfos válaszai a munkaerő piaci kihívásokra címmel Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója tartott előadást. Elmondta, hogy nagy kihívást jelent a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a cég számára, ugyanakkor számos jó megoldást tud javasolni a helyzet kezelésére.

A taggyűlésen beszámoló hangzott el a 2018. évről is. Tavaly két új taggal (Papp Dénes és Szilády Dezső) gazdagodtak és öt egyesületi ülést szerveztek. Találkozó volt az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban, a Magnetbankban, valamint a Sóstó Látogatóközpontban és MOL Vidi Stadionban is. Mindhárom alkalommal lehetőség nyílott a fogadó intézmények, szervezetek tevékenységének a megismerésére. Egy alkalommal pedig az Óbudai Egyetem Műszaki Kara épületében tartottak taggyűlést, ahol Székesfehérvár jövőképét globálisan tekintették át és ennek a témának a folytatása történt meg lokális vetületben a Városháza Kistanácstermében, novemberben.

Gazdaság

 1. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 2. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 1. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 2. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 3. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 4. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek