A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.
2019.04.25. 18:51 |

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtökön a Grundfos székesfehérvári gyárának vendége volt, a taggyűlést gyárlátogatás zárta.

"A mai látogatás alkalmával az egyesület tagjai megismerhetik a Grundfos tevékenységét, a fehérvári iparban elfoglalt helyét és azokat a kihívásokat is, amivel meg kell küzdenie a cégnek és a város gazdaságának egyaránt. Példaértékű az a bérstartégia is, amit a cég követ, erről is fontos, hogy beszéljünk. A felnőttképzés és oktatás terén is fontos partner a Grundfos, ami olyan jó példákkal is szolgál, amit másoknak is meg kell ismernie." - mondta el a taggyűlés kapcsán Cser-Palkovics András polgármester, a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület elnöke.

A közgyűlés új tag felvételével kezdődött, Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér Megyei elnöke is csatlakozott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesülethez. Ezt követően a Grundfos válaszai a munkaerő piaci kihívásokra címmel Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója tartott előadást. Elmondta, hogy nagy kihívást jelent a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a cég számára, ugyanakkor számos jó megoldást tud javasolni a helyzet kezelésére.

A taggyűlésen beszámoló hangzott el a 2018. évről is. Tavaly két új taggal (Papp Dénes és Szilády Dezső) gazdagodtak és öt egyesületi ülést szerveztek. Találkozó volt az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban, a Magnetbankban, valamint a Sóstó Látogatóközpontban és MOL Vidi Stadionban is. Mindhárom alkalommal lehetőség nyílott a fogadó intézmények, szervezetek tevékenységének a megismerésére. Egy alkalommal pedig az Óbudai Egyetem Műszaki Kara épületében tartottak taggyűlést, ahol Székesfehérvár jövőképét globálisan tekintették át és ennek a témának a folytatása történt meg lokális vetületben a Városháza Kistanácstermében, novemberben.

Gazdaság

 1. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.
 2. Fehérváron is bemutatták az Országos Vállalkozói Mentorprogramot

  Csütörtökön a Gazdaság Háza adott otthont az Országos Vállalkozói Mentorprogram Fejér megyei nyitórendezvényének. A program lehetőséget biztosít térségünk magyar tulajdonú kis- és középvállalkozóinak, hogy a beszállítóvá válás és a nemzetközi piacra lépés terén fejlődjenek, piacképes tudásra tegyenek szert.

  2019.09.05.
 3. Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

  Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.

  2019.09.05.
 4. Megújuló energia Fehérváron - már működik a Videoton Holding Naperőmű

  Közel 200 millió forintos beruházással hozta létre napelemparkját a Videoton Holding. Az naperőmű éves szinten várhatóan 650 – 700 MWh villamosenergiát biztosít, ami 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Ez egyenértékű egy 41 hektáros tölgyerdő CO2 elnyelésével.

  2019.08.06.
 1. IKARUS, a busz - gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

  A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.

  2019.07.10.
 2. A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

  Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.

  2019.06.28.
 3. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 4. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek