A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.
2019.04.25. 18:51 |

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtökön a Grundfos székesfehérvári gyárának vendége volt, a taggyűlést gyárlátogatás zárta.

"A mai látogatás alkalmával az egyesület tagjai megismerhetik a Grundfos tevékenységét, a fehérvári iparban elfoglalt helyét és azokat a kihívásokat is, amivel meg kell küzdenie a cégnek és a város gazdaságának egyaránt. Példaértékű az a bérstartégia is, amit a cég követ, erről is fontos, hogy beszéljünk. A felnőttképzés és oktatás terén is fontos partner a Grundfos, ami olyan jó példákkal is szolgál, amit másoknak is meg kell ismernie." - mondta el a taggyűlés kapcsán Cser-Palkovics András polgármester, a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület elnöke.

A közgyűlés új tag felvételével kezdődött, Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér Megyei elnöke is csatlakozott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesülethez. Ezt követően a Grundfos válaszai a munkaerő piaci kihívásokra címmel Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója tartott előadást. Elmondta, hogy nagy kihívást jelent a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a cég számára, ugyanakkor számos jó megoldást tud javasolni a helyzet kezelésére.

A taggyűlésen beszámoló hangzott el a 2018. évről is. Tavaly két új taggal (Papp Dénes és Szilády Dezső) gazdagodtak és öt egyesületi ülést szerveztek. Találkozó volt az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban, a Magnetbankban, valamint a Sóstó Látogatóközpontban és MOL Vidi Stadionban is. Mindhárom alkalommal lehetőség nyílott a fogadó intézmények, szervezetek tevékenységének a megismerésére. Egy alkalommal pedig az Óbudai Egyetem Műszaki Kara épületében tartottak taggyűlést, ahol Székesfehérvár jövőképét globálisan tekintették át és ennek a témának a folytatása történt meg lokális vetületben a Városháza Kistanácstermében, novemberben.

Gazdaság

 1. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.
 2. Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

  Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

  2020.01.16.
 3. Pályázat indul a Fejér Temék elismerés elnyerésére

  A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés, amelyet pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum honlapján is.

  2020.01.14.
 4. Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

  Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették. 

  2020.01.13.
 1. Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.

  2019.12.12.
 2. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.
 3. Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

  Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el. 

  2019.11.29.
 4. A magánszemélyeknél továbbra is él a helyiadó-mentesség

  Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.

  2019.11.29.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek