A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.
2019.04.25. 18:51 |

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtökön a Grundfos székesfehérvári gyárának vendége volt, a taggyűlést gyárlátogatás zárta.

"A mai látogatás alkalmával az egyesület tagjai megismerhetik a Grundfos tevékenységét, a fehérvári iparban elfoglalt helyét és azokat a kihívásokat is, amivel meg kell küzdenie a cégnek és a város gazdaságának egyaránt. Példaértékű az a bérstartégia is, amit a cég követ, erről is fontos, hogy beszéljünk. A felnőttképzés és oktatás terén is fontos partner a Grundfos, ami olyan jó példákkal is szolgál, amit másoknak is meg kell ismernie." - mondta el a taggyűlés kapcsán Cser-Palkovics András polgármester, a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület elnöke.

A közgyűlés új tag felvételével kezdődött, Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér Megyei elnöke is csatlakozott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesülethez. Ezt követően a Grundfos válaszai a munkaerő piaci kihívásokra címmel Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója tartott előadást. Elmondta, hogy nagy kihívást jelent a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a cég számára, ugyanakkor számos jó megoldást tud javasolni a helyzet kezelésére.

A taggyűlésen beszámoló hangzott el a 2018. évről is. Tavaly két új taggal (Papp Dénes és Szilády Dezső) gazdagodtak és öt egyesületi ülést szerveztek. Találkozó volt az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban, a Magnetbankban, valamint a Sóstó Látogatóközpontban és MOL Vidi Stadionban is. Mindhárom alkalommal lehetőség nyílott a fogadó intézmények, szervezetek tevékenységének a megismerésére. Egy alkalommal pedig az Óbudai Egyetem Műszaki Kara épületében tartottak taggyűlést, ahol Székesfehérvár jövőképét globálisan tekintették át és ennek a témának a folytatása történt meg lokális vetületben a Városháza Kistanácstermében, novemberben.

Gazdaság

 1. Busszal az Ikarusban - üzemlátogatáson mutatták be a gyártást

  Üzemlátogatást szervezett a Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. AZ IKARUS - A Busz tárlathoz kapcsolódóan a jelenlegi gyártófolyamatokat mutatták be az üzem területén, ahol éppen rendőri és katonai feladatokat ellátó buszokat készítettek a dolgozók.

  2019.07.19.
 2. IKARUS, a busz - gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

  A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.

  2019.07.10.
 3. A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

  Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.

  2019.06.28.
 4. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 1. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 2. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 3. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 4. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek