A Gazdálkodás és menedzsment szak első évfolyamos hallgatóit fogadták a Városházán

Szeptemberben Székesfehérváron is elindult az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdálkodás és menedzsment képzése. Az első évfolyamos hallgatókat kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán.
2023.12.05. 13:21 |
A Gazdálkodás és menedzsment szak első évfolyamos hallgatóit fogadták a Városházán

Szeptemberben összesen 42 fővel indult el Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdálkodás és menedzsment képzése.

A hét féléves képzés célja, hogy olyan gazdasági szakembereket képezzenek, akik közgazdasági, gazdaságtudományi ismereteik birtokában hasznos gyakorlati és elméleti tudással segítik a gazdálkodó szervezeteket.

A hallgatóknak lehetősége van a duális képzés keretein belül elvégezni a szakot, ezáltal már az egyetemen eltöltött évek alatt hasznos kapcsolati tőkét és tapasztalatot szerezhetnek. Ezzel a lehetőséggel az első évfolyamos hallgatók közül is többen éltek, akik többek között a Harman, az Emerson és a Videoton vállalatoknál helyezkedtek el. A hallgatókat kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester fogadta a Városháza Dísztermében.

Dr. Cser-Palkovics András a találkozón köszönetet mondott a Gazdálkodás és menedzsment szak hallgatóinak, hiszen - mint elmondta - az egyetemeket érintő változások után egy kicsit izgultak, hogy mennyien fognak jelentkezni. A városvezető beszámolt róla, hogy a jövőben a Pénzügy-számvitel szak is elindulhat a városban, ami bővíti a gazdasági képzések palettáját. „Mindenkit arra biztatok, hogy érezze jól magát Székesfehérváron. Tanuljatok sokat, szerezzetek élményeket. A város mindenkit visszavár akár a mesterszakokra, akár a későbbiekben a civil életben, munkavállalóként is.” – fogalmazott a polgármester, aki sok sikert és tartalmas éveket kívánt a hallgatóknak.

A köszöntő gondolatok után a polgármester bemutatta a hallgatóknak a Városháza Dísztermét, a koronázási ékszerek hiteles másolatait, valamint a polgármesteri irodát is.