A fiúknál Korea nyerte a váltót, a magyarok tizenkettedikek

A férfiak váltójával folytatódott a junior öttusa világbajnokság. A magyar csapatban a volános Farkas Martin mellett Tomaschof Soma szerepelt, a mieink közepes úszással és jó vívással kedztek. A lovaspályán azonban hibáztak, így csak tizenkettedikként várhatták a komibált számot. Végül ez a helyezés maradt a nevük mellett, a világbajnokságot pedig Korea nyerte.
2017.08.09. 17:34 |
Szerdán a fiú váltónak magasan volt a léc a lányok keddi sikere után, de Tomaschof Soma és a Volán Fehérvárban öttusázó Farkas Martin állt a kihívás elé. Úszásban ugyan csak tizenegyedikek voltak a magyar fiúk, vívásban azonban jól teljesítettek, negyedikként végeztek. Két szám után ötödik helyen álltak, ám sajnos a lovaspályán nem remekeltek. A verőhibák pedig megbosszulták magukat, csak három váltót sikerült megelőzni ebben a számban és visszaestek Farkasék összetettben is. Tizenkettedikként indultak a futás-lövészet kombóban, negyven másodperccel az élen álló oroszok után. Ezt a pozíciót jegyezhettük fel a végén is a nevük mellett, mert bár álltak jobban is, az utolsó lövészetnél Tomaschof „bent ragadt” a lőállásban. „Csalódás volt ez a szereplés, többet vártunk magunktól. A lovaspályán olyan hibát követtem el, amilyet kisebb versenyen sem szabad, nemhogy egy vébén” - kesergett Farkas Martin.
A vébé tehát egy jó és egy kevésbé jó nappal indult magyar szempontból, a folytatásban szombaton és vasárnap lesz a női, illetve férfi döntő, hétfőn a mix váltó.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak