A fiúknál Korea nyerte a váltót, a magyarok tizenkettedikek

A férfiak váltójával folytatódott a junior öttusa világbajnokság. A magyar csapatban a volános Farkas Martin mellett Tomaschof Soma szerepelt, a mieink közepes úszással és jó vívással kedztek. A lovaspályán azonban hibáztak, így csak tizenkettedikként várhatták a komibált számot. Végül ez a helyezés maradt a nevük mellett, a világbajnokságot pedig Korea nyerte.
2017.08.09. 17:34 |
Szerdán a fiú váltónak magasan volt a léc a lányok keddi sikere után, de Tomaschof Soma és a Volán Fehérvárban öttusázó Farkas Martin állt a kihívás elé. Úszásban ugyan csak tizenegyedikek voltak a magyar fiúk, vívásban azonban jól teljesítettek, negyedikként végeztek. Két szám után ötödik helyen álltak, ám sajnos a lovaspályán nem remekeltek. A verőhibák pedig megbosszulták magukat, csak három váltót sikerült megelőzni ebben a számban és visszaestek Farkasék összetettben is. Tizenkettedikként indultak a futás-lövészet kombóban, negyven másodperccel az élen álló oroszok után. Ezt a pozíciót jegyezhettük fel a végén is a nevük mellett, mert bár álltak jobban is, az utolsó lövészetnél Tomaschof „bent ragadt” a lőállásban. „Csalódás volt ez a szereplés, többet vártunk magunktól. A lovaspályán olyan hibát követtem el, amilyet kisebb versenyen sem szabad, nemhogy egy vébén” - kesergett Farkas Martin.
A vébé tehát egy jó és egy kevésbé jó nappal indult magyar szempontból, a folytatásban szombaton és vasárnap lesz a női, illetve férfi döntő, hétfőn a mix váltó.

Sport

 1. Klubtörténeti mélypont egy félidőn át, Alba-zakó Pécsen

  Az első két negyedben összesen tizenkét pontra volt képes az Alba Fehérvár a PVSK vendégeként a kosárlabda-bajnokságban... Szünetbenmajdnem negyvennel (!) vezetett a középcsapatnak számító Pécs, fordulás után legalább a védekezése feljavult az Albának. De szoros eredményre semmi esélye nem volt, négy fordulót követően három vereséggel áll a bajnoki címvédő.

  2017.10.21.
 2. A hajrában döntött a Vidi - legyőzték a fehérváriak a Puskás Akadémiát

  Pest megér egy estet. A közismert dalszöveg ezúttal is igaznak bizonyult, mire leszállt az est a fővárosban, magára talált a Videoton és egy alacsony színvonalú mérkőzésen két hajrágóllal legyőzte a Puskás Akadémiát. Juhász Roland fejesből, Ezekiel Henty parádés kapáslövésből talált be a felcsútiak kapujába. Videoton FC - Puskás Akadémia 2 - 0 (0-0)

  2017.10.21.
 3. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.
 4. A legtehetségesebb fiatal hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

  Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak