A fiúknál Korea nyerte a váltót, a magyarok tizenkettedikek

A férfiak váltójával folytatódott a junior öttusa világbajnokság. A magyar csapatban a volános Farkas Martin mellett Tomaschof Soma szerepelt, a mieink közepes úszással és jó vívással kedztek. A lovaspályán azonban hibáztak, így csak tizenkettedikként várhatták a komibált számot. Végül ez a helyezés maradt a nevük mellett, a világbajnokságot pedig Korea nyerte.
2017.08.09. 17:34 |
Szerdán a fiú váltónak magasan volt a léc a lányok keddi sikere után, de Tomaschof Soma és a Volán Fehérvárban öttusázó Farkas Martin állt a kihívás elé. Úszásban ugyan csak tizenegyedikek voltak a magyar fiúk, vívásban azonban jól teljesítettek, negyedikként végeztek. Két szám után ötödik helyen álltak, ám sajnos a lovaspályán nem remekeltek. A verőhibák pedig megbosszulták magukat, csak három váltót sikerült megelőzni ebben a számban és visszaestek Farkasék összetettben is. Tizenkettedikként indultak a futás-lövészet kombóban, negyven másodperccel az élen álló oroszok után. Ezt a pozíciót jegyezhettük fel a végén is a nevük mellett, mert bár álltak jobban is, az utolsó lövészetnél Tomaschof „bent ragadt” a lőállásban. „Csalódás volt ez a szereplés, többet vártunk magunktól. A lovaspályán olyan hibát követtem el, amilyet kisebb versenyen sem szabad, nemhogy egy vébén” - kesergett Farkas Martin.
A vébé tehát egy jó és egy kevésbé jó nappal indult magyar szempontból, a folytatásban szombaton és vasárnap lesz a női, illetve férfi döntő, hétfőn a mix váltó.

Sport

 1. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.
 2. Orka karácsonyi gála és jótékonysági akció a Csitáry uszodában

  Látványos kűrökkel, meglepetéssel készülnek idén is az Orka SE Szinkronúszó Egyesület sportolói az Orka karácsonyi gálára, amelyet hat éve a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetét támogatva, jótékonysági akcióval összekötve rendeznek meg. A december 16-án, szombaton 17 órakor kezdődő eseménynek a Csitáry G. Emil Uszoda ad otthont.

  2017.12.13.
 3. Megtáltosodó légiósok vezették győzelemre a Volánt Zágrábban

  Az eddig nem túl sokat mutató Olivier Latendresse és Arttu Luttinen ütötték a Fehérvár AV19 góljait Zágrábban, azol hosszabbításban nyert 3-2-re a magyar EBEL-csapat a Medvescak ellen. Hannu Järvenpää irányításával tehát második meccsét is megnyerte a Volán, így továbbra is tapad a középmezőnyre a fehérvári csapat.

  2017.12.12.
 4. Küzdelmes meccs, kevesebb pont, de újabb Alba Fehérvár-győzelem

  Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár és a Kaposvár. Nem hozott látványos játékot a találkozó, a második és harmadik negyedben épített előnyével gazdálkodott, és jól védekezve nyert az Alba. Ezzel zsinórban ötödször győzött a bajnokságban, a rossz rajt után egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz a Dzunics-csapat.

  2017.12.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak