A fiúknál Korea nyerte a váltót, a magyarok tizenkettedikek

A férfiak váltójával folytatódott a junior öttusa világbajnokság. A magyar csapatban a volános Farkas Martin mellett Tomaschof Soma szerepelt, a mieink közepes úszással és jó vívással kedztek. A lovaspályán azonban hibáztak, így csak tizenkettedikként várhatták a komibált számot. Végül ez a helyezés maradt a nevük mellett, a világbajnokságot pedig Korea nyerte.
2017.08.09. 17:34 |
Szerdán a fiú váltónak magasan volt a léc a lányok keddi sikere után, de Tomaschof Soma és a Volán Fehérvárban öttusázó Farkas Martin állt a kihívás elé. Úszásban ugyan csak tizenegyedikek voltak a magyar fiúk, vívásban azonban jól teljesítettek, negyedikként végeztek. Két szám után ötödik helyen álltak, ám sajnos a lovaspályán nem remekeltek. A verőhibák pedig megbosszulták magukat, csak három váltót sikerült megelőzni ebben a számban és visszaestek Farkasék összetettben is. Tizenkettedikként indultak a futás-lövészet kombóban, negyven másodperccel az élen álló oroszok után. Ezt a pozíciót jegyezhettük fel a végén is a nevük mellett, mert bár álltak jobban is, az utolsó lövészetnél Tomaschof „bent ragadt” a lőállásban. „Csalódás volt ez a szereplés, többet vártunk magunktól. A lovaspályán olyan hibát követtem el, amilyet kisebb versenyen sem szabad, nemhogy egy vébén” - kesergett Farkas Martin.
A vébé tehát egy jó és egy kevésbé jó nappal indult magyar szempontból, a folytatásban szombaton és vasárnap lesz a női, illetve férfi döntő, hétfőn a mix váltó.

Sport

 1. Tenisz - Férfi Szuperliga a Bregyóban az ország legjobbjaival

  Magyarország nyolc legjobb csapatának részvételével rendezték vasárnap a Bregyóban a tenisz Férfi Szuperliga verseny fehérvári fordulóját. A Budaörsi SC, a Diego SC, a GYAC, a Kőszegi SC, a Pasarét Tenisz Klub, az MTK és a hazai pályán versenyző Siófoki Spartacus SE - Bregyó TE teniszezői versenyeztek egymással.

  2018.07.15.
 2. Junior atlétika világbajnokság - Endrész Klaudia hetedik lett távolugrásban

  A 160 ország 1466 versenyzőjét felvonultató Junior Világbajnokság negyedik napján, mindkét ARAK-os atléta kiválóan szerepelt! Endrész Klaudia, miután 11. helyen kvalifikálta magát a döntőbe sokat lépett előre. Nem csak ellenfeleivel, hanem a versenypályára lépéskor leszakadó zivatarral is meg kellet küzdenie a finalistáknak. 

  2018.07.13.
 3. Biztos építkezés és fejlődés - fiataljaiban és rutinos kézilabdázóiban bízik az Alba Fehérvár KC, csak két játékost igazoltak

  Két új igazolással, de az előző szezon csapatára építve kezdte meg felkészülést az Alba Fehérvár KC. A női kézilabda bajnokság nyolcadik helyezettje tapasztalt játékosaira, idegenlégiósaira, saját nevelésű fiataljaira és az ambíciózus szerzeményekre alapozva vág neki a következő szezonnak. A két igazolás egyaránt Békéscsabáról érkezett: Szarka Adrien balszélső, Györkös Rebeka kapus posztra, de a szakmai stábban is vannak változások.

  2018.07.13.
 4. Jövő héten kezdődik a Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokság

  Jövő héten, július 17 és 23 között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokságot. Húsz ország 116 versenyzője érkezik Székesfehérvárra. Az egyéni versenyben 48 női és 53 férfi nevezés van és mind a női, mind a férfi mezőny jelentős. 

  2018.07.13.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak