A felnőtt és serdülő csapatbajnokságon is dobogós az ARAK

Hazai pályán sikerült a bravúr: az atlétikai magyar csapatbajnokság döntőjének felnőtt mezőnyében az ARAK Up. Akadémia és a Tatabányai SC közös csapata, a Pannon Duó a harmadik helyre lépett elő a tavalyi ötödik pozícióból. A serdülők továbbra is az ország legerősebb egysége, miután a lányok nyertek, a fiúk harmadikok lettek a pontvadászatban.
2019.09.09. 16:43 |

A kettős csapatbajnoki tvégén az ARAK szereplése még a remek rendezést is felülmúlta! A Pannon Duót alkotó 36 versenyző igazán kitett magáért, és a csapatért is. A győzelemmel együtt járó 12 pontot bezsebelte Mátó Sára 400 gáton és 800 méteren is, Siskó Zsófia rúdugrásban (fenti kép), és Hoffer Krisztina hármasugrásban. Győzelemmel ért fel Endrész Klaudia 6,36 méteres egyéni csúcsa és harmadik helye távolugrásban, amivel a legtöbb bónuszpontot sikerült begyűjtenie.

Második helyen végzett Takács Boglárka 100 és 200 méteren is, a 4x400 méteres női staféta Zsiga, Kószás, Enesei, Mátó összeállításban, valamint Kószás Kriszta 800 és 1500 méteres síkfutásban. A dobogó harmadik fokára állhatott Pásztor Bence kalapácsvetésben, Csókás Nikolasz 400 gáton és Bogdány Tomasz gyaloglásban. Végül a tavalyi szereplést felülmúlva 321 pontot szerzett és bronzérmes lett a fehérvári és a tatabányai közös csapat. Ez azt jelenti, hogy az év egyéni sikerei után a felnőtt csapatban is maradandót alkottak az ARAK Up. Akadémistái.
A címvédés édes terhével léphettek pályára a serdülő csapatverseny atlétái. Az esélyességet ezúttal beigazoló fehérvári fiatalok példás versenyzéssel igazolták a Fehérváron folyó műhelymunka sikerességét. Kettős győzelem született a lányok ötösugrásában Bodnár Lili és Ritter Lola révén, valamint 100 méteren a fiúknál, ahol Tatai Zalán és Blaumann Marcell diadalmaskodott. Itt negyedik Csoba Levente. Ők Trenka Ádámmal kiegészülve a legtöbb pontot hozták a 4x100 méteres váltóval is. A lányok versenye is ARAK sikert hozott a Mészáros-Mergl-Szabó-Bodnár  sorrendben futó kvartett nyert. Az ARAK-os lányok hegemóniáját tükrözi, hogy a másik hazai váltó negyedikként zárt. Zsigovics Panna megnyerte a kalapácsvetést, ebben a számban Zimmermann Lili negyedik lett, akárcsal súlylökésben.

Blaumann Marcell a rövidebb sprintszám után a hosszabbikban is másodikként zárt, Mészáros Balázs egyéni csúccsal lett ötödik. 100 méteren negyedik helyen ért célba Mészáros Luca, itt Szabó Gréta a nyolcadik lett. 300 méteres gátfutásban Grabecz Hanna negyedik, Grubits Liliána nyolcadik. Ötösugrásban ötödik lett Aubermann Olívia, a fiúk rúdugrásában hatodik Kerék Patrik, hetedik Fülöp András. Kalapácsvetésben Potyondi Zsófia hetedik, Homoki Szidónia helyen zárt.

A szabadtéri szezon pályabajnokságainak sorát a szeptember 21-22-i ifjúsági, serdülő és újonc összetett OB zárja.

Sport

 1. Újabb fehérvári bunyós mutatkozott be a profik között - Serbán Henrik győzelemmel debütált

  Székesfehérvár szombaton újabb ökölvívót delegált a profik táborába, Serbán Henrik sikeres amatőr pályafutás lezárása után döntött a váltás mellett. Henrik bemutatkozó mérkőzése szombaton a Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján kiválóan sikerült, négy menetes csatában egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

  2019.09.22.
 2. Cápavadászat lesz vasárnap este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

  A Hydro Fehérvár AV19 a Dornbirn Bulldogs elleni szombati, hosszabbításos győzelem után vasárnap 17:30 órakor a HC TWK Innsbruck „Die Haie”, azaz a Cápák együttesét fogadja. 24 órán belül a második tétmérkőzését játssza a Hydro Fehérvár AV19 és a vasárnapi találkozón a tét nem más, minthogy megszilárdítja-e a gárda a tabellán elfoglalt negyedik helyét. 

  2019.09.22.
 3. Hegyi Barnabás vereséget szenvedett első profi címmérkőzésén

  Másfél esztendős profi pályafutással a háta mögött, hatodik mérkőzésén magyar bajnoki címmérkőzést vívhatott Hegyi Barnabás szombaton, a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki övért, Harcsa Norbert ellenében. A Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján Hegyi ismét sokat támadott, ám védekezése elmaradt a várttól, így a tizenhárom profi mérkőzés minden rutinját felvonultató, dörzsölt és taktikus Harcsa felőrölte őt és elhódította a magyar bajnoki címet.

  2019.09.22.
 4. Két góllal vezetett a Dornbirn, de végül hosszabbításban a Volán nyert

  Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még 2-0-ra a vendég Dornbirn Bulldogs vezetett a Hydro Fehérvár AV19 csarnokában, a hajrában azonban egyenlítettek a hazaiak. A hosszabbításban pedig alig egy perc kellett csak, hogy Yogan eldöntse a meccset a Volán javára.

  2019.09.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak