A felnőtt és serdülő csapatbajnokságon is dobogós az ARAK

Hazai pályán sikerült a bravúr: az atlétikai magyar csapatbajnokság döntőjének felnőtt mezőnyében az ARAK Up. Akadémia és a Tatabányai SC közös csapata, a Pannon Duó a harmadik helyre lépett elő a tavalyi ötödik pozícióból. A serdülők továbbra is az ország legerősebb egysége, miután a lányok nyertek, a fiúk harmadikok lettek a pontvadászatban.
2019.09.09. 16:43 |

A kettős csapatbajnoki tvégén az ARAK szereplése még a remek rendezést is felülmúlta! A Pannon Duót alkotó 36 versenyző igazán kitett magáért, és a csapatért is. A győzelemmel együtt járó 12 pontot bezsebelte Mátó Sára 400 gáton és 800 méteren is, Siskó Zsófia rúdugrásban (fenti kép), és Hoffer Krisztina hármasugrásban. Győzelemmel ért fel Endrész Klaudia 6,36 méteres egyéni csúcsa és harmadik helye távolugrásban, amivel a legtöbb bónuszpontot sikerült begyűjtenie.

Második helyen végzett Takács Boglárka 100 és 200 méteren is, a 4x400 méteres női staféta Zsiga, Kószás, Enesei, Mátó összeállításban, valamint Kószás Kriszta 800 és 1500 méteres síkfutásban. A dobogó harmadik fokára állhatott Pásztor Bence kalapácsvetésben, Csókás Nikolasz 400 gáton és Bogdány Tomasz gyaloglásban. Végül a tavalyi szereplést felülmúlva 321 pontot szerzett és bronzérmes lett a fehérvári és a tatabányai közös csapat. Ez azt jelenti, hogy az év egyéni sikerei után a felnőtt csapatban is maradandót alkottak az ARAK Up. Akadémistái.
A címvédés édes terhével léphettek pályára a serdülő csapatverseny atlétái. Az esélyességet ezúttal beigazoló fehérvári fiatalok példás versenyzéssel igazolták a Fehérváron folyó műhelymunka sikerességét. Kettős győzelem született a lányok ötösugrásában Bodnár Lili és Ritter Lola révén, valamint 100 méteren a fiúknál, ahol Tatai Zalán és Blaumann Marcell diadalmaskodott. Itt negyedik Csoba Levente. Ők Trenka Ádámmal kiegészülve a legtöbb pontot hozták a 4x100 méteres váltóval is. A lányok versenye is ARAK sikert hozott a Mészáros-Mergl-Szabó-Bodnár  sorrendben futó kvartett nyert. Az ARAK-os lányok hegemóniáját tükrözi, hogy a másik hazai váltó negyedikként zárt. Zsigovics Panna megnyerte a kalapácsvetést, ebben a számban Zimmermann Lili negyedik lett, akárcsal súlylökésben.

Blaumann Marcell a rövidebb sprintszám után a hosszabbikban is másodikként zárt, Mészáros Balázs egyéni csúccsal lett ötödik. 100 méteren negyedik helyen ért célba Mészáros Luca, itt Szabó Gréta a nyolcadik lett. 300 méteres gátfutásban Grabecz Hanna negyedik, Grubits Liliána nyolcadik. Ötösugrásban ötödik lett Aubermann Olívia, a fiúk rúdugrásában hatodik Kerék Patrik, hetedik Fülöp András. Kalapácsvetésben Potyondi Zsófia hetedik, Homoki Szidónia helyen zárt.

A szabadtéri szezon pályabajnokságainak sorát a szeptember 21-22-i ifjúsági, serdülő és újonc összetett OB zárja.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak