Fejér Megyei Kosárlabda Nap - Nagy Tamás kapta idén a Bogár Pál-díjat

Az időjárás is kegyeibe fogadta a Fejér Megyei Kosárlabda Nap résztvevőit. A 2022-23-as bajnoki szezon utolsó felvonásán a Fazekas Ervin férfi és Thuróczy Nóra női Fejér Megyei Bajnokság helyosztó és döntő mérkőzései kerültek lebonyolításra az MKOSZ csarnokban, a Csónakázó-tó partján.
2023.05.22. 06:48 |
Fejér Megyei Kosárlabda Nap - Nagy Tamás kapta idén a Bogár Pál-díjat

Az első labdafeldobás 10 órakor a Real Margit – Várpalota KK, illetve a Dunaújváros Sárkányok – Eco Lux Line Basketball Team mérkőzéseken történt. A szoros csaták végén az 5. helyezést a Real Margit (68-57) szerezte meg. A 7. helyen a Dunaújvárosi Sárkányok csapata végzett, 82-66-os győzelmével.

A két férfi mérkőzés után a női bajnokság bronzmérkőzése és döntője következett. A bronzcsatát a Veszprémi ESC nyerte 70-65-re az Old Girls hölgyeivel szemben. A női döntőben az ajkai lányok az első két negyedben jobbak voltak, de a csata második félidejében a rutinosabb Young Girls felülkerekedett riválisán és 82-61-es sikerével megvédte bajnoki címét. Az ezután megrendezett női büntetődobó-versenyt Szitár Zsófia (Veszprémi ESC) nyerte. A teljes bajnoki szezonban a legtöbb pontot Varga-Kisteleki Katalin (216, Young Girls) dobta.  A legtöbb hárompontossal Ferenci Annabella (32, Ajka) büszkélkedhetett, a büntetőket 61,1%-os pontossággal Lámala Ágnes (Old Girls) értékesítette.

A hölgyek után a férfiak foglalták el a parkettet. A bronzéremért vívott Vasöntöde – Ősfehérvár mérkőzésen a Vasöntöde végig kézben tartva a meccset 87-70-re győzött. A nap záró összecsapását a Vadmalacok és a Fehérvár KC vívta. A két sokszoros bajnok csatáját ezen a napon a Fehérvár KC 83-76-ra nyerte, így a 2022-23-as férfi bajnoka a Fehérvár KC lett. A két mérkőzés között lebonyolított hárompontos dobóverseny győztese Rapali Imre (Fehérvár KC). A bajnokság pontkirálya Katona Kristóf (604 pont). A távoli dobásokban Honhalmi Péter (Vadmalacok) jeleskedett a legjobban, 81-szer talált be a vonalon kívülről. A büntetők értékesítésében Novák Bence szerezte meg az első helyet (84,6%).

A díjakat Csarnai Mihály elnök, Dudás Zoltán FMKSZ elnökségi tag, Szkok Csaba a Versenybizottság elnöke adta át a csapatoknak és a különdíjasoknak.

A Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség által alapított Bogár Pál-díjat sportszakemberként Nagy Tamás, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője kapta. A lány utánpótlás díjat Németh Enikő, a fiú díjat Denk Norbert, mindketten az Akadémia játékosai kapták.