A Fehérvári Karate Akadémia fiataljainak gratulált Székesfehérvár polgármestere

Pénteken délelőtt a Városházán fogadta Székesfehérvár polgármestere a Fehérvári Karate Akadémia négy sportolóját, akik a világ- és Európa-bajnokságon eredményesen képviselték Magyarországot és a várost. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.
2017.08.11. 11:33 |
Számos versenyen értek el idén kiváló eredményt idén a Fehérvári Karate Akadémia fiataljai. Márciusban huszonnégy ország közel hatszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg Berlinben a KWU Utánpótlás Európa-bajnokságot, ahonnan a Fehérvár Karate Akadémia sportolói három éremmel térhettek haza. Májusban két érmet szereztek a fehérvári fiatalok az V. IFK World Tournament elnevezésű seregszemlén. Kreitl Kitti és Fekete Gergő egyaránt bronzérmet szerzett a negyvenegy ország, több mint négyszáz karatékáját felvonultató viadalon. Szintén májusban rendezték meg a J&S Speed kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt, ahol az ifi korosztályú Farkas Ágnes a diákolimpián megnyerte a juniorok között a könnyűsúly küzdelmeit. A Fehérvár Karate Akadémia sportolóira a nyári szünet előtt még egy komoly erőpróba várt, a csapat az IFK Magyar Kyokushin Szervezet nemzetközi edzőtáborában vesz részt Abádszalókon, ahol többen közülük övvizsga keretében adhattak számot tudásukról. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.

„Van egy jó műhely a városban, ahol sok fiatal sportol eredményesen és a fiatalokkal beszélgetve az is kiderült számomra, hogy össze tudják hangolni a magas szintű tanulást a magas szintű sporttal. Európa és világbajnokságokon elért érmekért illik kifejezni a gratulációt a város közössége nevében. Szimpatikus fiatalokat ismertünk meg, úgy látom, hogy nagyon jó csapat alakult ki, akik jó barátok is egyben. Ez a sport fegyelemre, szorgalomra és kitartásra is nevel, ezek olyan erények, amelyeket az élet sok területén hasznosíthatnak majd a fiatalok.” - mondta el a Cser-Palkovics András polgármester a fogadás alkalmából.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak