A Fehérvári Karate Akadémia fiataljainak gratulált Székesfehérvár polgármestere

Pénteken délelőtt a Városházán fogadta Székesfehérvár polgármestere a Fehérvári Karate Akadémia négy sportolóját, akik a világ- és Európa-bajnokságon eredményesen képviselték Magyarországot és a várost. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.
2017.08.11. 11:33 |
Számos versenyen értek el idén kiváló eredményt idén a Fehérvári Karate Akadémia fiataljai. Márciusban huszonnégy ország közel hatszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg Berlinben a KWU Utánpótlás Európa-bajnokságot, ahonnan a Fehérvár Karate Akadémia sportolói három éremmel térhettek haza. Májusban két érmet szereztek a fehérvári fiatalok az V. IFK World Tournament elnevezésű seregszemlén. Kreitl Kitti és Fekete Gergő egyaránt bronzérmet szerzett a negyvenegy ország, több mint négyszáz karatékáját felvonultató viadalon. Szintén májusban rendezték meg a J&S Speed kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt, ahol az ifi korosztályú Farkas Ágnes a diákolimpián megnyerte a juniorok között a könnyűsúly küzdelmeit. A Fehérvár Karate Akadémia sportolóira a nyári szünet előtt még egy komoly erőpróba várt, a csapat az IFK Magyar Kyokushin Szervezet nemzetközi edzőtáborában vesz részt Abádszalókon, ahol többen közülük övvizsga keretében adhattak számot tudásukról. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.

„Van egy jó műhely a városban, ahol sok fiatal sportol eredményesen és a fiatalokkal beszélgetve az is kiderült számomra, hogy össze tudják hangolni a magas szintű tanulást a magas szintű sporttal. Európa és világbajnokságokon elért érmekért illik kifejezni a gratulációt a város közössége nevében. Szimpatikus fiatalokat ismertünk meg, úgy látom, hogy nagyon jó csapat alakult ki, akik jó barátok is egyben. Ez a sport fegyelemre, szorgalomra és kitartásra is nevel, ezek olyan erények, amelyeket az élet sok területén hasznosíthatnak majd a fiatalok.” - mondta el a Cser-Palkovics András polgármester a fogadás alkalmából.

Sport

 1. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.
 2. Orka karácsonyi gála és jótékonysági akció a Csitáry uszodában

  Látványos kűrökkel, meglepetéssel készülnek idén is az Orka SE Szinkronúszó Egyesület sportolói az Orka karácsonyi gálára, amelyet hat éve a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetét támogatva, jótékonysági akcióval összekötve rendeznek meg. A december 16-án, szombaton 17 órakor kezdődő eseménynek a Csitáry G. Emil Uszoda ad otthont.

  2017.12.13.
 3. Megtáltosodó légiósok vezették győzelemre a Volánt Zágrábban

  Az eddig nem túl sokat mutató Olivier Latendresse és Arttu Luttinen ütötték a Fehérvár AV19 góljait Zágrábban, azol hosszabbításban nyert 3-2-re a magyar EBEL-csapat a Medvescak ellen. Hannu Järvenpää irányításával tehát második meccsét is megnyerte a Volán, így továbbra is tapad a középmezőnyre a fehérvári csapat.

  2017.12.12.
 4. Küzdelmes meccs, kevesebb pont, de újabb Alba Fehérvár-győzelem

  Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár és a Kaposvár. Nem hozott látványos játékot a találkozó, a második és harmadik negyedben épített előnyével gazdálkodott, és jól védekezve nyert az Alba. Ezzel zsinórban ötödször győzött a bajnokságban, a rossz rajt után egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz a Dzunics-csapat.

  2017.12.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak