A Fehérvári Karate Akadémia fiataljainak gratulált Székesfehérvár polgármestere

Pénteken délelőtt a Városházán fogadta Székesfehérvár polgármestere a Fehérvári Karate Akadémia négy sportolóját, akik a világ- és Európa-bajnokságon eredményesen képviselték Magyarországot és a várost. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.
2017.08.11. 11:33 |
Számos versenyen értek el idén kiváló eredményt idén a Fehérvári Karate Akadémia fiataljai. Márciusban huszonnégy ország közel hatszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg Berlinben a KWU Utánpótlás Európa-bajnokságot, ahonnan a Fehérvár Karate Akadémia sportolói három éremmel térhettek haza. Májusban két érmet szereztek a fehérvári fiatalok az V. IFK World Tournament elnevezésű seregszemlén. Kreitl Kitti és Fekete Gergő egyaránt bronzérmet szerzett a negyvenegy ország, több mint négyszáz karatékáját felvonultató viadalon. Szintén májusban rendezték meg a J&S Speed kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt, ahol az ifi korosztályú Farkas Ágnes a diákolimpián megnyerte a juniorok között a könnyűsúly küzdelmeit. A Fehérvár Karate Akadémia sportolóira a nyári szünet előtt még egy komoly erőpróba várt, a csapat az IFK Magyar Kyokushin Szervezet nemzetközi edzőtáborában vesz részt Abádszalókon, ahol többen közülük övvizsga keretében adhattak számot tudásukról. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.

„Van egy jó műhely a városban, ahol sok fiatal sportol eredményesen és a fiatalokkal beszélgetve az is kiderült számomra, hogy össze tudják hangolni a magas szintű tanulást a magas szintű sporttal. Európa és világbajnokságokon elért érmekért illik kifejezni a gratulációt a város közössége nevében. Szimpatikus fiatalokat ismertünk meg, úgy látom, hogy nagyon jó csapat alakult ki, akik jó barátok is egyben. Ez a sport fegyelemre, szorgalomra és kitartásra is nevel, ezek olyan erények, amelyeket az élet sok területén hasznosíthatnak majd a fiatalok.” - mondta el a Cser-Palkovics András polgármester a fogadás alkalmából.

Sport

 1. Klubtörténeti mélypont egy félidőn át, Alba-zakó Pécsen

  Az első két negyedben összesen tizenkét pontra volt képes az Alba Fehérvár a PVSK vendégeként a kosárlabda-bajnokságban... Szünetbenmajdnem negyvennel (!) vezetett a középcsapatnak számító Pécs, fordulás után legalább a védekezése feljavult az Albának. De szoros eredményre semmi esélye nem volt, négy fordulót követően három vereséggel áll a bajnoki címvédő.

  2017.10.21.
 2. A hajrában döntött a Vidi - legyőzték a fehérváriak a Puskás Akadémiát

  Pest megér egy estet. A közismert dalszöveg ezúttal is igaznak bizonyult, mire leszállt az est a fővárosban, magára talált a Videoton és egy alacsony színvonalú mérkőzésen két hajrágóllal legyőzte a Puskás Akadémiát. Juhász Roland fejesből, Ezekiel Henty parádés kapáslövésből talált be a felcsútiak kapujába. Videoton FC - Puskás Akadémia 2 - 0 (0-0)

  2017.10.21.
 3. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.
 4. A legtehetségesebb fiatal hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

  Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak