A Fehérvári Karate Akadémia fiataljainak gratulált Székesfehérvár polgármestere

Pénteken délelőtt a Városházán fogadta Székesfehérvár polgármestere a Fehérvári Karate Akadémia négy sportolóját, akik a világ- és Európa-bajnokságon eredményesen képviselték Magyarországot és a várost. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.
2017.08.11. 11:33 |
Számos versenyen értek el idén kiváló eredményt idén a Fehérvári Karate Akadémia fiataljai. Márciusban huszonnégy ország közel hatszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg Berlinben a KWU Utánpótlás Európa-bajnokságot, ahonnan a Fehérvár Karate Akadémia sportolói három éremmel térhettek haza. Májusban két érmet szereztek a fehérvári fiatalok az V. IFK World Tournament elnevezésű seregszemlén. Kreitl Kitti és Fekete Gergő egyaránt bronzérmet szerzett a negyvenegy ország, több mint négyszáz karatékáját felvonultató viadalon. Szintén májusban rendezték meg a J&S Speed kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenyt, ahol az ifi korosztályú Farkas Ágnes a diákolimpián megnyerte a juniorok között a könnyűsúly küzdelmeit. A Fehérvár Karate Akadémia sportolóira a nyári szünet előtt még egy komoly erőpróba várt, a csapat az IFK Magyar Kyokushin Szervezet nemzetközi edzőtáborában vesz részt Abádszalókon, ahol többen közülük övvizsga keretében adhattak számot tudásukról. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében gratulált Dezső Katának, Farkas Ágnesnek, Kreitl Kittinek, Fekete Gergelynek, valamint edzőiknek, Bőke Bélának és Mátó Katalinnak.

„Van egy jó műhely a városban, ahol sok fiatal sportol eredményesen és a fiatalokkal beszélgetve az is kiderült számomra, hogy össze tudják hangolni a magas szintű tanulást a magas szintű sporttal. Európa és világbajnokságokon elért érmekért illik kifejezni a gratulációt a város közössége nevében. Szimpatikus fiatalokat ismertünk meg, úgy látom, hogy nagyon jó csapat alakult ki, akik jó barátok is egyben. Ez a sport fegyelemre, szorgalomra és kitartásra is nevel, ezek olyan erények, amelyeket az élet sok területén hasznosíthatnak majd a fiatalok.” - mondta el a Cser-Palkovics András polgármester a fogadás alkalmából.

Sport

 1. Tenisz - Férfi Szuperliga a Bregyóban az ország legjobbjaival

  Magyarország nyolc legjobb csapatának részvételével rendezték vasárnap a Bregyóban a tenisz Férfi Szuperliga verseny fehérvári fordulóját. A Budaörsi SC, a Diego SC, a GYAC, a Kőszegi SC, a Pasarét Tenisz Klub, az MTK és a hazai pályán versenyző Siófoki Spartacus SE - Bregyó TE teniszezői versenyeztek egymással.

  2018.07.15.
 2. Junior atlétika világbajnokság - Endrész Klaudia hetedik lett távolugrásban

  A 160 ország 1466 versenyzőjét felvonultató Junior Világbajnokság negyedik napján, mindkét ARAK-os atléta kiválóan szerepelt! Endrész Klaudia, miután 11. helyen kvalifikálta magát a döntőbe sokat lépett előre. Nem csak ellenfeleivel, hanem a versenypályára lépéskor leszakadó zivatarral is meg kellet küzdenie a finalistáknak. 

  2018.07.13.
 3. Biztos építkezés és fejlődés - fiataljaiban és rutinos kézilabdázóiban bízik az Alba Fehérvár KC, csak két játékost igazoltak

  Két új igazolással, de az előző szezon csapatára építve kezdte meg felkészülést az Alba Fehérvár KC. A női kézilabda bajnokság nyolcadik helyezettje tapasztalt játékosaira, idegenlégiósaira, saját nevelésű fiataljaira és az ambíciózus szerzeményekre alapozva vág neki a következő szezonnak. A két igazolás egyaránt Békéscsabáról érkezett: Szarka Adrien balszélső, Györkös Rebeka kapus posztra, de a szakmai stábban is vannak változások.

  2018.07.13.
 4. Jövő héten kezdődik a Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokság

  Jövő héten, július 17 és 23 között rendezik Székesfehérváron a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokságot. Húsz ország 116 versenyzője érkezik Székesfehérvárra. Az egyéni versenyben 48 női és 53 férfi nevezés van és mind a női, mind a férfi mezőny jelentős. 

  2018.07.13.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak