A fehérvári gazdaságért - szakmai konzultációt indít az önkormányzat

A napokban valamennyi Székesfehérváron bejegyzett vállalat és vállalkozás megkapja azt az elektronikus levelet, amelyben a város önkormányzata együttgondolkodásra hívja a gazdasági szereplőket. Kedden délután dr. Cser-Palkovics András polgármester személyesen kérte a vállalkozásokat, hogy a város honlapján keresztül küldjék el véleményüket, javaslataikat, ötleteiket az önkormányzatnak. A gazdasági konzultáció oldalon a város költségvetéséről, adópolitikájáról és a városfejlesztési stratégiáról is találnak információkat.
2018.10.09. 16:07 |

A város működése és gazdasága egyaránt szembesül a robottechnológia, a digitalizáció, a munkaerőpiac, a közlekedés, a fenntartható gazdaság, az élhető és szerethető város kérdéseivel-kihívásaival. Nem elegendő, ha csak a jelenre összpontosítunk; minden olyan döntést is meg kell hoznunk, ami biztosítja, hogy közös otthonunk, Székesfehérvár a jövő nemzedékei számára is vonzó, az ő idejükben is sikeres város legyen. Ebben kérjük az Önök segítségét, támogatását is!”fogalmaz a fehérvári cégeknek írott levelében dr. Cser-Palkovics András. A napokban valamennyi vállalkozáshoz elektronikusan (a helyi adók rendszerében kapcsolattartásra használt fórumon) eljut az önkormányzat kezdeményezése – mondta Fehérvár polgármestere.

Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legfontosabb erőcentruma, hiszen ha Budapestet nem számítjuk, a megyei jogú városok közül a második legerősebb a fehérvári gazdaság. Az itt működő cégek és munkavállalóik teljesítményének köszönhető, hogy idén is rekordösszegű fejlesztés valósulhat meg – nagyrészt saját forrásból. Úgy, hogy a magánszemélyek továbbra sem fizetnek helyi adót nálunk. A gazdasági konzultációval a város és a fehérvári gazdaság fejlődéséhez, illetve az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatához kapcsolóan a közvetlen információátadási és véleménynyilvánítási lehetőséget szeretnénk megteremteni.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.

Az önkormányzat minden olyan elképzelést, fejlesztést támogat, ami szolgálja Székesfehérvár rövid, közép és hosszú távú stratégiáját. „Minden társas vállalkozás megkapja az önkormányzat levelét a napokban – ami több ezer címzettet jelent – méghozzá szimbolikusan azon az elektronikus rendszeren keresztül, amelyen a helyi adókkal kapcsolatban az Adóirodával tartják a kapcsolatot. Ebben megadunk egy felületet a városi honlapon, ahol észrevételeiket, problémáikat megfogalmazhatják Székesfehérvár fejlődéséről. Itt természetesen a közvetlenül megszólított cégeken kívül is bárki megírhatja nekünk javaslatait. A most elindított konzultáció egyébként folyamatos lesz, minden gazdasági döntést, sajtótájékoztatót és aktuális adatot megjelentetünk, ahhoz mindig érkezhetnek vélemények, felvetések.”

Gazdaság

 1. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 2. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 3. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.
 4. Húszmilliárd forintos helyiadó-bevétel a város gazdaságának köszönhetően

  A fehérvári gazdaság teljesítménye 2018-ban rekordösszegű helyi adóbevételt tett lehetővé, melyért köszönet illeti a vállalkozásokat, vállalatokat és Fehérvár valamennyi munkavállalóját. A Közgyűlés többségi döntése alapján ezért 2019-ben sem kell a székesfehérvári magánszemélyeknek helyi adót fizetniük.

  2019.01.30.
 1. Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

  Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.

  2019.01.24.
 2. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 3. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 4. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek