A fehérvári gazdaságért - szakmai konzultációt indít az önkormányzat

A napokban valamennyi Székesfehérváron bejegyzett vállalat és vállalkozás megkapja azt az elektronikus levelet, amelyben a város önkormányzata együttgondolkodásra hívja a gazdasági szereplőket. Kedden délután dr. Cser-Palkovics András polgármester személyesen kérte a vállalkozásokat, hogy a város honlapján keresztül küldjék el véleményüket, javaslataikat, ötleteiket az önkormányzatnak. A gazdasági konzultáció oldalon a város költségvetéséről, adópolitikájáról és a városfejlesztési stratégiáról is találnak információkat.
2018.10.09. 16:07 |

A város működése és gazdasága egyaránt szembesül a robottechnológia, a digitalizáció, a munkaerőpiac, a közlekedés, a fenntartható gazdaság, az élhető és szerethető város kérdéseivel-kihívásaival. Nem elegendő, ha csak a jelenre összpontosítunk; minden olyan döntést is meg kell hoznunk, ami biztosítja, hogy közös otthonunk, Székesfehérvár a jövő nemzedékei számára is vonzó, az ő idejükben is sikeres város legyen. Ebben kérjük az Önök segítségét, támogatását is!”fogalmaz a fehérvári cégeknek írott levelében dr. Cser-Palkovics András. A napokban valamennyi vállalkozáshoz elektronikusan (a helyi adók rendszerében kapcsolattartásra használt fórumon) eljut az önkormányzat kezdeményezése – mondta Fehérvár polgármestere.

Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legfontosabb erőcentruma, hiszen ha Budapestet nem számítjuk, a megyei jogú városok közül a második legerősebb a fehérvári gazdaság. Az itt működő cégek és munkavállalóik teljesítményének köszönhető, hogy idén is rekordösszegű fejlesztés valósulhat meg – nagyrészt saját forrásból. Úgy, hogy a magánszemélyek továbbra sem fizetnek helyi adót nálunk. A gazdasági konzultációval a város és a fehérvári gazdaság fejlődéséhez, illetve az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatához kapcsolóan a közvetlen információátadási és véleménynyilvánítási lehetőséget szeretnénk megteremteni.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.

Az önkormányzat minden olyan elképzelést, fejlesztést támogat, ami szolgálja Székesfehérvár rövid, közép és hosszú távú stratégiáját. „Minden társas vállalkozás megkapja az önkormányzat levelét a napokban – ami több ezer címzettet jelent – méghozzá szimbolikusan azon az elektronikus rendszeren keresztül, amelyen a helyi adókkal kapcsolatban az Adóirodával tartják a kapcsolatot. Ebben megadunk egy felületet a városi honlapon, ahol észrevételeiket, problémáikat megfogalmazhatják Székesfehérvár fejlődéséről. Itt természetesen a közvetlenül megszólított cégeken kívül is bárki megírhatja nekünk javaslatait. A most elindított konzultáció egyébként folyamatos lesz, minden gazdasági döntést, sajtótájékoztatót és aktuális adatot megjelentetünk, ahhoz mindig érkezhetnek vélemények, felvetések.”

Gazdaság

 1. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 2. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 3. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 4. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 1. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 2. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 3. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 4. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek