A fehérvári gazdaságért - szakmai konzultációt indít az önkormányzat

A napokban valamennyi Székesfehérváron bejegyzett vállalat és vállalkozás megkapja azt az elektronikus levelet, amelyben a város önkormányzata együttgondolkodásra hívja a gazdasági szereplőket. Kedden délután dr. Cser-Palkovics András polgármester személyesen kérte a vállalkozásokat, hogy a város honlapján keresztül küldjék el véleményüket, javaslataikat, ötleteiket az önkormányzatnak. A gazdasági konzultáció oldalon a város költségvetéséről, adópolitikájáról és a városfejlesztési stratégiáról is találnak információkat.
2018.10.09. 16:07 |

A város működése és gazdasága egyaránt szembesül a robottechnológia, a digitalizáció, a munkaerőpiac, a közlekedés, a fenntartható gazdaság, az élhető és szerethető város kérdéseivel-kihívásaival. Nem elegendő, ha csak a jelenre összpontosítunk; minden olyan döntést is meg kell hoznunk, ami biztosítja, hogy közös otthonunk, Székesfehérvár a jövő nemzedékei számára is vonzó, az ő idejükben is sikeres város legyen. Ebben kérjük az Önök segítségét, támogatását is!”fogalmaz a fehérvári cégeknek írott levelében dr. Cser-Palkovics András. A napokban valamennyi vállalkozáshoz elektronikusan (a helyi adók rendszerében kapcsolattartásra használt fórumon) eljut az önkormányzat kezdeményezése – mondta Fehérvár polgármestere.

Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik legfontosabb erőcentruma, hiszen ha Budapestet nem számítjuk, a megyei jogú városok közül a második legerősebb a fehérvári gazdaság. Az itt működő cégek és munkavállalóik teljesítményének köszönhető, hogy idén is rekordösszegű fejlesztés valósulhat meg – nagyrészt saját forrásból. Úgy, hogy a magánszemélyek továbbra sem fizetnek helyi adót nálunk. A gazdasági konzultációval a város és a fehérvári gazdaság fejlődéséhez, illetve az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatához kapcsolóan a közvetlen információátadási és véleménynyilvánítási lehetőséget szeretnénk megteremteni.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.

Az önkormányzat minden olyan elképzelést, fejlesztést támogat, ami szolgálja Székesfehérvár rövid, közép és hosszú távú stratégiáját. „Minden társas vállalkozás megkapja az önkormányzat levelét a napokban – ami több ezer címzettet jelent – méghozzá szimbolikusan azon az elektronikus rendszeren keresztül, amelyen a helyi adókkal kapcsolatban az Adóirodával tartják a kapcsolatot. Ebben megadunk egy felületet a városi honlapon, ahol észrevételeiket, problémáikat megfogalmazhatják Székesfehérvár fejlődéséről. Itt természetesen a közvetlenül megszólított cégeken kívül is bárki megírhatja nekünk javaslatait. A most elindított konzultáció egyébként folyamatos lesz, minden gazdasági döntést, sajtótájékoztatót és aktuális adatot megjelentetünk, ahhoz mindig érkezhetnek vélemények, felvetések.”

Gazdaság

 1. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.
 2. Továbbra is erős a kereslet a fehérvári lakáspiacon

  Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. A fehérvári 40 négyzetméternél kisebb panelek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forintot tett ki. Az ottani téglaépítésű lakások mindössze 4, illetve 7 százalékkal drágábbak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

  2018.12.12.
 3. Ötletből vállalkozás - december 13-án folytatódik a workshop sorozat

  Ötletből vállalkozás címmel olyan workshop sorozatot indult, amellyel megmutatják, hogyan lehet egy kósza ötletből kiindulva megvizsgálni, hogy az ötletből felépíthető-e egy piacképes termék. A következő alkalom december 13-án 17 órától lesz a Konnektor Irodában.

  2018.12.11.
 4. Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

  A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.

  2018.12.10.
 1. Szincsák Attila kapta a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  "A harmóniában rejlik a sikeres együttműködés" – mondta Szincsák Attila, a DENSO gazdasági és kereskedelmi igazgatója, miután átvette az elismerést a Hiemer-házban, ahol a város gazdasági életében meghatározó cégek, vállalkozások vezetői, illetve képviselői számára rendeztek ma évzáró találkozót a Hiemer-házban. Hagyományosan ezen az eseményen adják át minden évben a “Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat.

  2018.12.05.
 2. Átadták a UPC új fehérvári üzletét az Alba Plázában

  Pénteken adták át a UPC Magyarország Kft. új székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak a kórház gyermekosztályának. Két készüléket ajánlott még fel a cég, amiket az a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény kap, melyre december 18-ig a legtöbb ügyfél szavaz az új üzletben.

  2018.11.30.
 3. Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

  Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.

  2018.11.30.
 4. A legmodernebb robottechnológiával fejleszt Fehérváron a Hanon Systems

  A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

  2018.11.29.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek