A Fehérvári Fogyasztókért - idén is három vállalkozást díjaztak

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást.
2019.03.19. 14:21 |

Idén is Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, melyet három kategóriában adományoznak. Gyártás kategóriában a Csornai Dent Fogtechnikai Kft., szolgáltatás kategóriában a Sarló utcai Lipóti Pékség, kereskedelem kategóriában a Superker Elektro Centrum Kft. kapta az elismerést.

Az elismeréseket Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, és Domokos Tamás kuratóriumi tag adta át kedden délután a Hiemer-házban.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Ez nem az önkormányzat díja, hanem egy civil alapítású díj a gazdasági élet szereplői felé, amelyet ismét három gazdasági szereplő kapott meg – mondta Róth Péter Fehérvár alpolgármestere. „Munkájuk is azt a közös bizalmat erősíti, ami a gazdasági életet és a fogyasztókat köti össze, és ha ez a kötelék erősödik, akkor a város közössége is erősödik.”

Ez a díj is jól jelzi, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a saját környezetükben azokhoz a kereskedőkhöz, akik a saját területükön végzik a munkájukat – mondta Németh László az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke. „Az etikus, tisztességes kereskedelem mindenkinek jó és annál nagyobb erő, mint amit a fogyasztó tud gyakorolni nincs a kereskedelemben.”

Nem egyszerű ilyen díjakat elnyerni, ami objektív módon értékelhető teljesítményeket díjaz – emelte ki Domokos Tamás kuratóriumi tag. A jelölteket egyesével minősítették a kormányhivatal segítségével. Nem csak arról van szó, hogy jó kereskedők, gyártók, akik etikus magatartással jelentek meg, hanem minden esetben jogilag is rendkívül rendezett módon működnek.

Kereskedelem kategória - Superker Elektro Centrum Kft.

A Superker Elektro Centrum Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jogelődje 1992-ben alakult egyszemélyes garázsvállalkozásként. A cég fő profilja a világítástechnikai termékek, villamossági anyagok kis- és nagykereskedelme. A cég ügyvezetője Bakos László több mint negyven éve dolgozik a magyar villamos ipari kereskedelemben, hiszen ő volt a székesfehérvári Villért szaküzlet boltvezetője.

Szolgáltatás kategória - Sarló utcai Lipóti Pékség

A Lipóti Pékséget 1992-ben alapította Tóth József Péter. 2014-ben nyílt meg a 200. bolt az országban. Székesfehérváron több üzletet működtet a lakosság megelégedésére a cég. A Sarló utcai Lipóti Pékségben kiváló minőségű és nagy választékú pékárukból válogathat minden nap a törzsvendég és az ide betévedő vevő is. Kedves, mosolygós eladók, gyors kiszolgálás várja a nagy forgalmú üzlet minden látogatóját.

Gyártás kategória - Csornai Dent Fogtechnikai Kft.

A Csornai Dent Fogtechnikai Kft.-t idősebb Csornai János alapította a rendszerváltozás után. A cég a fogorvosokkal állnak kapcsolatban, nekik készítenek fogpótlásokat: műfogsorokat, hidakat. A teljes mértékben családi vállalkozást jelenleg ifjabb Csornai János és öccse vezeti. A Csornai család tulajdonképpen fogtechnikus dinasztia, ugyanis a nagyapa is ezzel a hivatással foglalkozott, vagyis a negyedik generáció végzi a családban ezt a tevékenységet.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek