A Fehérvári Fogyasztókért - idén is három vállalkozást díjaztak

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást.
2019.03.19. 14:21 |

Idén is Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, melyet három kategóriában adományoznak. Gyártás kategóriában a Csornai Dent Fogtechnikai Kft., szolgáltatás kategóriában a Sarló utcai Lipóti Pékség, kereskedelem kategóriában a Superker Elektro Centrum Kft. kapta az elismerést.

Az elismeréseket Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, és Domokos Tamás kuratóriumi tag adta át kedden délután a Hiemer-házban.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Ez nem az önkormányzat díja, hanem egy civil alapítású díj a gazdasági élet szereplői felé, amelyet ismét három gazdasági szereplő kapott meg – mondta Róth Péter Fehérvár alpolgármestere. „Munkájuk is azt a közös bizalmat erősíti, ami a gazdasági életet és a fogyasztókat köti össze, és ha ez a kötelék erősödik, akkor a város közössége is erősödik.”

Ez a díj is jól jelzi, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a saját környezetükben azokhoz a kereskedőkhöz, akik a saját területükön végzik a munkájukat – mondta Németh László az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke. „Az etikus, tisztességes kereskedelem mindenkinek jó és annál nagyobb erő, mint amit a fogyasztó tud gyakorolni nincs a kereskedelemben.”

Nem egyszerű ilyen díjakat elnyerni, ami objektív módon értékelhető teljesítményeket díjaz – emelte ki Domokos Tamás kuratóriumi tag. A jelölteket egyesével minősítették a kormányhivatal segítségével. Nem csak arról van szó, hogy jó kereskedők, gyártók, akik etikus magatartással jelentek meg, hanem minden esetben jogilag is rendkívül rendezett módon működnek.

Kereskedelem kategória - Superker Elektro Centrum Kft.

A Superker Elektro Centrum Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jogelődje 1992-ben alakult egyszemélyes garázsvállalkozásként. A cég fő profilja a világítástechnikai termékek, villamossági anyagok kis- és nagykereskedelme. A cég ügyvezetője Bakos László több mint negyven éve dolgozik a magyar villamos ipari kereskedelemben, hiszen ő volt a székesfehérvári Villért szaküzlet boltvezetője.

Szolgáltatás kategória - Sarló utcai Lipóti Pékség

A Lipóti Pékséget 1992-ben alapította Tóth József Péter. 2014-ben nyílt meg a 200. bolt az országban. Székesfehérváron több üzletet működtet a lakosság megelégedésére a cég. A Sarló utcai Lipóti Pékségben kiváló minőségű és nagy választékú pékárukból válogathat minden nap a törzsvendég és az ide betévedő vevő is. Kedves, mosolygós eladók, gyors kiszolgálás várja a nagy forgalmú üzlet minden látogatóját.

Gyártás kategória - Csornai Dent Fogtechnikai Kft.

A Csornai Dent Fogtechnikai Kft.-t idősebb Csornai János alapította a rendszerváltozás után. A cég a fogorvosokkal állnak kapcsolatban, nekik készítenek fogpótlásokat: műfogsorokat, hidakat. A teljes mértékben családi vállalkozást jelenleg ifjabb Csornai János és öccse vezeti. A Csornai család tulajdonképpen fogtechnikus dinasztia, ugyanis a nagyapa is ezzel a hivatással foglalkozott, vagyis a negyedik generáció végzi a családban ezt a tevékenységet.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek