A Fehérvári Fogyasztókért - idén is három vállalkozást díjaztak

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást.
2019.03.19. 14:21 |

Idén is Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, melyet három kategóriában adományoznak. Gyártás kategóriában a Csornai Dent Fogtechnikai Kft., szolgáltatás kategóriában a Sarló utcai Lipóti Pékség, kereskedelem kategóriában a Superker Elektro Centrum Kft. kapta az elismerést.

Az elismeréseket Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, és Domokos Tamás kuratóriumi tag adta át kedden délután a Hiemer-házban.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Ez nem az önkormányzat díja, hanem egy civil alapítású díj a gazdasági élet szereplői felé, amelyet ismét három gazdasági szereplő kapott meg – mondta Róth Péter Fehérvár alpolgármestere. „Munkájuk is azt a közös bizalmat erősíti, ami a gazdasági életet és a fogyasztókat köti össze, és ha ez a kötelék erősödik, akkor a város közössége is erősödik.”

Ez a díj is jól jelzi, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a saját környezetükben azokhoz a kereskedőkhöz, akik a saját területükön végzik a munkájukat – mondta Németh László az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke. „Az etikus, tisztességes kereskedelem mindenkinek jó és annál nagyobb erő, mint amit a fogyasztó tud gyakorolni nincs a kereskedelemben.”

Nem egyszerű ilyen díjakat elnyerni, ami objektív módon értékelhető teljesítményeket díjaz – emelte ki Domokos Tamás kuratóriumi tag. A jelölteket egyesével minősítették a kormányhivatal segítségével. Nem csak arról van szó, hogy jó kereskedők, gyártók, akik etikus magatartással jelentek meg, hanem minden esetben jogilag is rendkívül rendezett módon működnek.

Kereskedelem kategória - Superker Elektro Centrum Kft.

A Superker Elektro Centrum Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jogelődje 1992-ben alakult egyszemélyes garázsvállalkozásként. A cég fő profilja a világítástechnikai termékek, villamossági anyagok kis- és nagykereskedelme. A cég ügyvezetője Bakos László több mint negyven éve dolgozik a magyar villamos ipari kereskedelemben, hiszen ő volt a székesfehérvári Villért szaküzlet boltvezetője.

Szolgáltatás kategória - Sarló utcai Lipóti Pékség

A Lipóti Pékséget 1992-ben alapította Tóth József Péter. 2014-ben nyílt meg a 200. bolt az országban. Székesfehérváron több üzletet működtet a lakosság megelégedésére a cég. A Sarló utcai Lipóti Pékségben kiváló minőségű és nagy választékú pékárukból válogathat minden nap a törzsvendég és az ide betévedő vevő is. Kedves, mosolygós eladók, gyors kiszolgálás várja a nagy forgalmú üzlet minden látogatóját.

Gyártás kategória - Csornai Dent Fogtechnikai Kft.

A Csornai Dent Fogtechnikai Kft.-t idősebb Csornai János alapította a rendszerváltozás után. A cég a fogorvosokkal állnak kapcsolatban, nekik készítenek fogpótlásokat: műfogsorokat, hidakat. A teljes mértékben családi vállalkozást jelenleg ifjabb Csornai János és öccse vezeti. A Csornai család tulajdonképpen fogtechnikus dinasztia, ugyanis a nagyapa is ezzel a hivatással foglalkozott, vagyis a negyedik generáció végzi a családban ezt a tevékenységet.

Gazdaság

 1. Újabb támogatás a Vasvárinak, 5.8 milliót fordíthatnak műszaki pályaorientációra

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic vállalat helyi szervezetének együttműködése eredményeként 2019-2020. tanévben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében újabb 20 ezer dollár (mintegy 5,8 millió forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai programot. A támogatás átadása és a projekt megnyitása hétfőn történt, a Vasvári Pál Gimnáziumban.

  2019.10.07.
 2. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 3. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 4. Az Arconic-Köfém Kft. kapta a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot

  A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson.

  2019.09.26.
 1. Őszi üzem-, és tanműhely látogatásokat szerveznek a diákoknak

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2019/2020-as tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében a 6-7-8. osztályos diákoknak, tanáraiknak és a szüleiknek.

  2019.09.19.
 2. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 3. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 4. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek