A fehérvári fogyasztókért - a Diófa, a B Dekor és az Aranyalma Cukrászda kapta a díjat

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi cégeket, melyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást. Idén a Diófa Étterem, a B Dekor Stúdió és az Aranyalma Cukrászda kapta az elismerést.
2018.03.20. 17:00 |

A Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, idén is Székesfehérváron tevékenykedő egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket lehetett jelölni. Közülük választotta ki az alapítvány azt a kereskedőt, üzletet illetve gyártót, akit érdemesnek tartott az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre. A díjat három kategóriában adományozták. Gyártás kategóriában MÉZES VARÁZS Kft, Aranyalma Cukrászda, szolgáltatás kategóriában a B Dekor Studió, kereskedelem kategóriában a Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem kapta az elismerést.

Kedden délután Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, és Domokos Tamás kuratóriumi tag közösen méltatták a díjazottakat a Fehérvári Civil Központban.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

Kereskedelem kategória: Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem

A Diófa Étterem családi vállalkozás, Madler László alapította 26 évvel ezelőtt. Madler László szakácsként kezdte pályafutását, és nagyon sok munkával küzdötte fel magát a beosztott szakácstól a konyhafőnöki, majd az üzletvezetői posztig. A cég nagy hangsúlyt fektet a szakmai képzésre, máig több mint 400 tanuló végezte két illetve három éves szakmai gyakorlatát az étteremben. Jelenleg Madlerné Kiss Ágnes fiával, ifj.Madler Lászlóval vezeti a vállalkozást.

Szolgáltatás kategória: B Dekor Stúdió

A B Dekor Stúdió 2001 óta tevékenykedik a dekorációs szakmában. A cég felkészült partnereivel áll meglévő és leendő ügyfelei rendelkezésére. A B Dekor Stúdió komplett megoldásokat kínál nyomdai és dekorációs munkákra tervezéstől a kivitelezésig, névjegykártyától az óriásplakátig. Bejczy Zsolt egyéni vállalkozó 2013 óta tagja a Magyarországi Dekoratőrök és Kirakatrendezők Országos Szövetségének.

Gyártás kategória: Mézes Varázs Kft., Aranyalma Cukrászda

Az Aranyalma Cukrászda 2003 óta fogadja vendégeit Székesfehérvár belvárosában. Finom és minőségi süteményekkel, édesség különlegességekkel várja az érdeklődőket. A termékek csak természetes alapanyagokból készülnek. Széles választékban kínálják a klasszikus recept szerint készült és házias jellegű termékeket, valamint a korszerű táplálkozási igényeket kielégítő süteményeket is. A cég vezetője Pass Szilvia mestercukrász.

Közélet

 1. Lakossági kérésre újabb területekkel bővül a fizetőparkolási övezet

  Július elsejétől több új területen is fizetőssé válik a parkolás a városban. Még tavaly született a döntés, amelyre az ott élők véleményét kikérve az önkormányzati képviselők tettek javaslatot. A Városgondnokságon már van ügyfélfogadás a Parkolási Csoportnál, így a lakossági és egyéb parkolási bérleteket, NFC-kártyákat ott lehet megvásárolni. 

  2020.06.05.
 2. Adományozásra buzdítják az "élelmiszerhalmozókat"

  A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet sok háztartásban az élelmiszertartalékok felhalmozásával is járt. A járványügyi intézkedések enyhítésével együtt most itt az ideje átnézni ezeket a tartalékokat, hogy lehetőleg semmi ne menjen veszendőbe. A programhoz átvevőpontként az idén 25 éves SZÉNA Egyesület is csatlakozott.

  2020.06.05.
 3. A csupa mosoly tanító néni titka - a 90 éves Erdei Józsefnét köszöntötték

  A 90 éves Erdei Józsefnét otthonában köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében dr. Kovács Zsoltné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

  2020.06.05.
 4. Fénylő kereszt a város felett - készítsen Ön is fényképet!

  Koncelebrált szentmisével és körmenettel ünneplik Úrnapját Székesfehérváron. A Prohászka emléktemplomban június 13-án, szombaton 20 órakor Spányi Antal megyés püspök a város papságával közösen tart szentmisét.

  2020.06.05.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V