A fehérvári rögbisek korosztályos csapatai Esztergomban, a felnőttek Budapesten szerepeltek

Míg a fiú korosztályos csapatok (U 10 és U 12) vegyes csapatot alkotva a Lazareszku Zsolt vezette nádasdladányi játékosokkal jeleskedtek a nagyszámú mezőnyben, Esztergomban, addig az ifjúsági korú fehérvári lányok is pályára léptek és kiválóan helytálltak a mezőnyben. A felnőttek Budapesten játszottak remek mérkőzést a 2020/21 XV. férfi NB II bajnoki szezon nyitányán: Budapesti Medvék – Fehérvár Rugby Club 30 – 33/ 15 – 20.
2020.09.14. 08:03 |

Duna Kupa Esztergom:

U 10 korosztály: 4. helyezett a Nádasdladány – FRC vegyes csapat.
U 12. korosztály: 2. helyezett Fehérvár Rugby Club – Nádasdladány vegyes csapat
U 16. korosztály: 3. helyezett Fehérvár Rugby Club
Női korosztály: 3. helyezés

Mindeközben a felnőtt NB II-es bajnokság nyitányán Budapesten a budapesti Medvék és a szintén budapesti Exiles II. csapataiból összeálló MedEx ellen vívta az első mérkőzését a Fehérvár Rugby Club és győzött 30 – 33/ 15 – 20 arányban.

Sajnos nagyon sok kulcsjátékos nem tudott részt venni a mérkőzésen, így nem volt könnyű a bajnoki rajt. Ennek ellenére nagyon erősen sikerült kezdeniük a meccset, két céllal és egy büntetővel is sikerült ellépni az FRC csapatának 15 - 0. Ezután a MedEx csapata is ébresztőt fújt, és elindult az adok-kapok. Félidő előtt az irányító poszton játszó Molnár Barna megsérült, és elkezdett fáradni a Fehérvár, az ellenfél többször is átvette a vezetést.

Az utolsó kezdőrúgásból a Fehérvár Rugby Club francia játékosa, Baptiste Moinard (képünkön) megszerezte a labdát és bevitte a győzelmet jelentő célt, beállítva ezzel a 30-33-as végeredményt. Nehéz, de nagyon látványos és izgalmas mérkőzéssel indította a Fehérvár férfi csapata a szezont.

Két hét múlva a Nagykőrös Honfoglalók csapatát fogadja a Fehérvár Rugby Club a Köfém pályán.

Pontszerzők:

Baptiste Moinard: 15 pont
Sebők Norbert: 5 pont
Őrsi Dávid: 13 pont

Sport

 1. Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

  A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

  2020.09.26.
 2. Elmarad az Alba Fehérvár KC-Kisvárda kézilabda mérkőzés is

  Az Alba Fehérvár KC közleményben tudatta, hogy a csapat vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzése a Kisvárda Master Good ellen elmarad. A fehérváriak két nappal ezelőtti ellenfelénél, a Balatonboglárnál ugyanis a mérkőzés után végzett koronavírus-tesztek között két játékosé is pozitív lett.

  2020.09.26.
 3. Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

  Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

  2020.09.26.
 4. Háromszor vezetett, mégis kikapott Grazban a tartalékosan felálló Hydro Fehérvár AV19

  Tartalékosan lépett jégre a koronavírus által sújtott Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League első fordulójában Grazban. Bár nagy nevek hiányoztak, hatékonyan játszott a Volán, de hiába akarta túlütni az ellenfelet, az mindig válaszolt. A hajrát pedig jobban bírta, így nyert a Graz.

  2020.09.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak