A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjét is díjazták a sportág gáláján

Budapesten, a Stefánia Palotában tartotta a Magyar Karate Szakszövetség 2018-as évértékelő és díjátadó gáláját. A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjének tavalyi teljesítményét is elismerte a szövetség.

2019.02.08. 17:17 |

Az eseményt jelenlétével megtisztelő Dr. Simicskó János kormánybiztos megnyitó beszédében a sport és ezen belül a harcművészetek ifjúságra gyakorolt pozitív hatását emelte ki, különös tekintettel a hazafias nevelés és az egészséges életmód tekintetében.

Dr. Mészáros János elnök az elmúlt év értékelője mellett öt évre visszatekintve beszámolt a szervezet sportdiplomáciai sikereiről, köztük világversenyek rendezési jogának elnyeréséről, a karate kiemelt sportággá válásáról, az iskolai karate oktatásról, valamint a Testnevelési Egyetemen megvalósuló edzőképzésről.

A gálán az elmúlt év legkiemelkedőbb versenyzőit és edzőit díjazták, a díjazottak közt szerepelt a Fehérvár Karate Akadémia két sportolója, Fekete Gergely és Dezső Kata is.

Gergely a lengyelországi Lancutban megrendezett WKB junior EB megnyeréséért, míg Kata a budapesti Shinkiokushin U21 EB-n elért második, illetve a várnai KWU felnőtt EB-n elért harmadik helyezéséért vehette át az elismerést.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak