A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjét is díjazták a sportág gáláján

Budapesten, a Stefánia Palotában tartotta a Magyar Karate Szakszövetség 2018-as évértékelő és díjátadó gáláját. A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjének tavalyi teljesítményét is elismerte a szövetség.

2019.02.08. 17:17 |

Az eseményt jelenlétével megtisztelő Dr. Simicskó János kormánybiztos megnyitó beszédében a sport és ezen belül a harcművészetek ifjúságra gyakorolt pozitív hatását emelte ki, különös tekintettel a hazafias nevelés és az egészséges életmód tekintetében.

Dr. Mészáros János elnök az elmúlt év értékelője mellett öt évre visszatekintve beszámolt a szervezet sportdiplomáciai sikereiről, köztük világversenyek rendezési jogának elnyeréséről, a karate kiemelt sportággá válásáról, az iskolai karate oktatásról, valamint a Testnevelési Egyetemen megvalósuló edzőképzésről.

A gálán az elmúlt év legkiemelkedőbb versenyzőit és edzőit díjazták, a díjazottak közt szerepelt a Fehérvár Karate Akadémia két sportolója, Fekete Gergely és Dezső Kata is.

Gergely a lengyelországi Lancutban megrendezett WKB junior EB megnyeréséért, míg Kata a budapesti Shinkiokushin U21 EB-n elért második, illetve a várnai KWU felnőtt EB-n elért harmadik helyezéséért vehette át az elismerést.

Sport

 1. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 2. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 3. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.
 4. Lénárt Péter ötödik helyen zárta az ökölvívók országos bajnokságát

  Idén is kiváló teljesítményt nyújtott, de tavalyi kiugró eredményét, az ezüstérmet nem tudta megismételni Lénárt Péter a felnőtt ökölvívók országos bajnokságán, Budapesten. A selejtezőben egyoldalú mérkőzésen diadalmaskodott, a négy közé jutásért vívott mérkőzésen - edzője, Turós Arnold szerint kiváló formát mutatva, nagyszerű ökölvívással - 3:2-es megosztott pontozásos vereséget szenvedett egy korábbi válogatott versenyzőtől.

  2019.12.05.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak