A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjét is díjazták a sportág gáláján

Budapesten, a Stefánia Palotában tartotta a Magyar Karate Szakszövetség 2018-as évértékelő és díjátadó gáláját. A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjének tavalyi teljesítményét is elismerte a szövetség.

2019.02.08. 17:17 |

Az eseményt jelenlétével megtisztelő Dr. Simicskó János kormánybiztos megnyitó beszédében a sport és ezen belül a harcművészetek ifjúságra gyakorolt pozitív hatását emelte ki, különös tekintettel a hazafias nevelés és az egészséges életmód tekintetében.

Dr. Mészáros János elnök az elmúlt év értékelője mellett öt évre visszatekintve beszámolt a szervezet sportdiplomáciai sikereiről, köztük világversenyek rendezési jogának elnyeréséről, a karate kiemelt sportággá válásáról, az iskolai karate oktatásról, valamint a Testnevelési Egyetemen megvalósuló edzőképzésről.

A gálán az elmúlt év legkiemelkedőbb versenyzőit és edzőit díjazták, a díjazottak közt szerepelt a Fehérvár Karate Akadémia két sportolója, Fekete Gergely és Dezső Kata is.

Gergely a lengyelországi Lancutban megrendezett WKB junior EB megnyeréséért, míg Kata a budapesti Shinkiokushin U21 EB-n elért második, illetve a várnai KWU felnőtt EB-n elért harmadik helyezéséért vehette át az elismerést.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak