A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjét is díjazták a sportág gáláján

Budapesten, a Stefánia Palotában tartotta a Magyar Karate Szakszövetség 2018-as évértékelő és díjátadó gáláját. A Fehérvár Karate Akadémia két versenyzőjének tavalyi teljesítményét is elismerte a szövetség.

2019.02.08. 17:17 |

Az eseményt jelenlétével megtisztelő Dr. Simicskó János kormánybiztos megnyitó beszédében a sport és ezen belül a harcművészetek ifjúságra gyakorolt pozitív hatását emelte ki, különös tekintettel a hazafias nevelés és az egészséges életmód tekintetében.

Dr. Mészáros János elnök az elmúlt év értékelője mellett öt évre visszatekintve beszámolt a szervezet sportdiplomáciai sikereiről, köztük világversenyek rendezési jogának elnyeréséről, a karate kiemelt sportággá válásáról, az iskolai karate oktatásról, valamint a Testnevelési Egyetemen megvalósuló edzőképzésről.

A gálán az elmúlt év legkiemelkedőbb versenyzőit és edzőit díjazták, a díjazottak közt szerepelt a Fehérvár Karate Akadémia két sportolója, Fekete Gergely és Dezső Kata is.

Gergely a lengyelországi Lancutban megrendezett WKB junior EB megnyeréséért, míg Kata a budapesti Shinkiokushin U21 EB-n elért második, illetve a várnai KWU felnőtt EB-n elért harmadik helyezéséért vehette át az elismerést.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak