A Fehérvár Enthroners nyerte a Mission Bowlt

Az osztrák divízió 4-es bajnokságának szombati döntőjében az előzetes papírformának megfelelően 44-6 arányú, magabiztos Koronázók siker született. A szezon elején meghatározott alapelvárásokat megvalósította a csapat: a HFL 5. helye után Székesfehérvárra hozta a Mission Bowlt, és feljutott az AFL Divízió 3. osztályába, ahol hasonlóak lesznek az elvárások a csapattal szemben, mint idén.
2018.07.28. 21:47 |

Az igen fárasztó és kalandos buszút erősen érződött a csapaton, kicsit fáradtan, enerváltan mozogtak a fiúk az első félidőben. Tóth Nándor azonban az egész mérkőzésen nagyon jó formában játszott és három Touchdownt is szerzett, ebből kettőt az első játékrészben Nardai Ádám forintos passzaiból. Ennek köszönhetően a félidőben 20-6-os vendégvezetés állt az eredményjelző táblán.

A második félidőben aztán felőrölte ellenfelét az Enthroners: Zách Field Goal-ját követően újfent a mérkőzés Legértékesebb Játékosának választott Tóth Nándor kapott el egy Erős átadást, majd Fövényesi Marcell húzta le a Quarterback átadását. A mérkőzést Szakácsi Ákos második, csaknem 60 yardos Touchdown futása zárta le.

A csapat a kupával várhatóan éjfél után érkezik haza Székesfehérvárra és egyenesen otthonába, a Fezen Fesztiválnak helyt adó First Fieldre tartanak majd, ahol megérdemelt ünneplés vár majd a fiúkra a rendkívül hosszú és fárasztó szezon után. A csapat Facebook oldalán azt írta, hogy köszönik a szurkolóinknak az egész éves kitartó buzdítást, "találkozzunk az őszi mérkőzéseken is a First Fielden!"

Sport

 1. Négyet vágott és győzött Villachban a Fehérvár AV 19

  Hat ponttal zárta a hétvégét a Fehérvár AV 19 az EBEL-ben, miután 4-1-re győzött a sereghajtó Villach otthonában, azaz a péntek esti hazai Dornbirn-verést, idegenbeli győzelemmel koronázta meg. Bár a karintiaiak szerezték az első gólt, a folytatásban esélyt sem adtak Erdély Csanádék az osztrákoknak. A Volán a válogatott szünet előtt a nyolcadik a tizenkét csapatos bajnokságban.

  2018.12.09.
 2. Védelmi hibák okozták a MOL Vidi vesztét Újpesten

  Miután a Ferencváros nyert délután, már őszi bajnok lett, a MOL Vidi számára az maradt a kérdés, tudja-e tartani a lépést a zöld-fehérekkel. Nem sikerült, mert Újpesten teljesen erőtlenül támadott a fehérvári csapat. Ráadásul az első félidőben kétszer is nagy hibát követtek el a védői, így simán kikapott a nemrég a stadionavatón legyőzött ellenfelétől.

  2018.12.08.
 3. Ötöt lőve győzte le a szezonban harmadszor a Dornbirnt a Fehérvár AV19

  A válogatott szünet előtti utolsó meccsén a Dornbirnt fogadta a Fehérvár AV19. Erdély Csanádék jól kezdték a találkozót, a vendégek ugyan 0-2-ről egyenlítettek, a Volán azonban nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Fehérvár AV19 – Dornbirn 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)

  2018.12.07.
 4. Hatodik légióst igazolt az Alba Fehérvár, újabb amerikai a fedélzeten

  Rutinos kosarast szerződtetett a szezon végéig a fehérvári klub. Martin Zeno 33 éves, megfordult Franciaországban, több évet játszott a finn és a román bajnokságban is, utóbbiban kétszer bajnok lett. Ő az Alba hatodik külföldije, jövő héten érkezik Fehérvárra.

  2018.12.07.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak