A Fehérvár Enthroners nyerte a Mission Bowlt

Az osztrák divízió 4-es bajnokságának szombati döntőjében az előzetes papírformának megfelelően 44-6 arányú, magabiztos Koronázók siker született. A szezon elején meghatározott alapelvárásokat megvalósította a csapat: a HFL 5. helye után Székesfehérvárra hozta a Mission Bowlt, és feljutott az AFL Divízió 3. osztályába, ahol hasonlóak lesznek az elvárások a csapattal szemben, mint idén.
2018.07.28. 21:47 |

Az igen fárasztó és kalandos buszút erősen érződött a csapaton, kicsit fáradtan, enerváltan mozogtak a fiúk az első félidőben. Tóth Nándor azonban az egész mérkőzésen nagyon jó formában játszott és három Touchdownt is szerzett, ebből kettőt az első játékrészben Nardai Ádám forintos passzaiból. Ennek köszönhetően a félidőben 20-6-os vendégvezetés állt az eredményjelző táblán.

A második félidőben aztán felőrölte ellenfelét az Enthroners: Zách Field Goal-ját követően újfent a mérkőzés Legértékesebb Játékosának választott Tóth Nándor kapott el egy Erős átadást, majd Fövényesi Marcell húzta le a Quarterback átadását. A mérkőzést Szakácsi Ákos második, csaknem 60 yardos Touchdown futása zárta le.

A csapat a kupával várhatóan éjfél után érkezik haza Székesfehérvárra és egyenesen otthonába, a Fezen Fesztiválnak helyt adó First Fieldre tartanak majd, ahol megérdemelt ünneplés vár majd a fiúkra a rendkívül hosszú és fárasztó szezon után. A csapat Facebook oldalán azt írta, hogy köszönik a szurkolóinknak az egész éves kitartó buzdítást, "találkozzunk az őszi mérkőzéseken is a First Fielden!"

Sport

 1. Magyar fiatalok főszerepben, újabb kosárkrimit nyert meg az Európa-kupában az Alba Fehérvár

  Jó kezdés, hosszabbításos idegenbeli győzelem után hazai pályán folytatta a csoportkörös szereplést az Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában. Izgalmakban most sem volt hiány, a legvégén Filipovics Márkó bravúros dobása kellett a győzelemhez. Szintén kitett magáért a védekezésben és támadásban is hasznos Keller Iván. Ezúttal az első körben a Varesétől sima vereséget szenvedő bolgár Rilszki Szportiszt volt Lóránt Péterék ellenfele.

  2018.10.23.
 2. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 3. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 4. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak