A duális képzésben résztvevőket búcsúztatta a DENSO Fehérváron

Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél szakmai gyakorlatot teljesítő diákokat. A duális képzésben olyan pályaválasztás előtt álló fiatalok vettek részt, akik érdeklődnek a műszaki pálya, a japán technológia és az autóipar iránt.
2021.05.06. 15:48 |

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. jelenleg több mint 4000 főt foglalkoztat. Székesfehérvári gyárukban autóipari alkatrészek előállításával foglalkoznak. A hallgatók, az oktatási intézmények és a vállalatok közötti szoros együttműködésen alapuló duális képzés keretein belül ma már a nyolcadik végzős évfolyamot búcsúztatták. A szakmai képzésre olyan pályaválasztás előtt álló fiatalokat várnak, akik érdeklődnek a műszaki pálya, a japán technológia és az autóipar iránt.

A világjárvány közbeszólt ugyan a tanév hagyományos menetébe, de mind a diákok, mind az oktatók szépen helytálltak a nehéz időszakban, és kitartásuknak köszönhetően sikeresen zárult a szakmai képzés időszaka. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 170 diák végezte el itt az évközi szakmai gyakorlatot és 100-an az összefüggő nyári gyakorlatot, ismertette Szincsák Attila.

A Denso adminisztratív alelnöke beszédében hangsúlyozta: „A vállalat egyik alapja a képzés. Hiszünk abban, hogy a cég csak jól képzett szakembergárdával tud fejlődni, fennmaradni és új termékeket előállítani. Nagy öröm, hogy a képzést elvégző diákok közül az elmúlt 8 év alatt 45 tanulót vettünk fel saját munkavállalónak.” Szincsák Attila hozzátette, az elmúlt évek során gyűjtött képzési tapasztalatokat összegezve idénre összeállt egy olyan képzési és fejlesztési program, amely a DENSO Akadémia alapja lett. Ennek a programnak köszönhetően folyamatosan biztosított a kollégák fejlődése.

„Nagy élmény volt számunkra, hogy részt vehettünk egy ekkora vállalat dolgos hétköznapjaiban. A magas színvonalú szakami képzés során sok hasznos dolgot tanultunk, és betekintést nyertünk a munka világába.” – összegezte a búcsúzú diákok tapasztalatát Károlyi Róbert, aki külön megköszönte a szakami oktatók munkáját, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére biztosították azt a folyamatos képzést, amely a sikeres vizsgához szükséges.

Mészáros Attila alpolgármester a város nevében mondott köszönetet a cégnek, hogy az elsők között csatlakoztak a város jövőjét is biztosító duális képzéshez. Számos területen fontos partnere a vállalat a városnak: a foglalkoztatás és az adófizetés mellett példaértékű a társadalmi felelősségvállalás is náluk. „Büszkék lehetünk arra, hogy Székesfehérváron mind az egyetemeknek, mind a szakképzési centrum intézményeinek nagyon sok partnere van a duális képzésben.” A diákoknak a szakmai vizsgákhoz sok sikert kívánt az alpolgármester.

„Mindent bele!” – biztatta a ma búcsúzó fiatalokat magyarul Kitano Masayuki, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. elnöke, aki a duális képzésben résztvevő 14 diáknak személyesen adta át ünnepélyes keretek között az okleveleket. Röviden köszönetet mondott a diákoknak és a szakmai gyakorlatot vezetőknek. Reményét fejezte ki, hogy a duális képzésben résztvevő fiatalok tudása a cégnél szerzett tapasztalatokkal gazdagodott, és azt kérte, bárhol is folytatják pályafutásukat, mindig vigyék magukkal a DENSO mottóját: a munka során a legfontosabb érték a minőség és a biztonság.

A fehérvári vállalatnál jelenleg hat (szerszámkészítő, gépi forgácsoló, villanyszerelő, elektronikai műszerész, elektronikai technikus és gépgyártástechnológiai technikus) szakmában zajlik szakképzés a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Technikum és Szakképző Iskola, az Árpád Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Széchenyi István Technikum diákjai mellett balatonfűzfői és várpalotai intézmények is duális képzési partnerei a DENSO-nak.

Gazdaság

 1. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 2. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.
 3. A mai naptól indul a nyári diákmunka program a nappali képzésben tanulóknak

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.15.
 4. Távhőszolgáltatási kisokost készített a SZÉPHŐ Zrt. - heteken belül megérkezik a távhős otthonokba

  A cél, hogy a távhőszolgáltatási kisokos segítse a zökkenőmentes ügyintézést a SZÉPHŐ Zrt. ügyfeleinek. A következő napokban a kiadvány egy példányát minden, a távhőszolgáltatást igénybe vevő ügyfél megtalálja a postaládájában. 

  2021.06.14.
 1. Genius Loci díjat nyert a székesfehérvári Howmet-Köfém

  A tehetséggondozásért ismerték el a Howmet-Köfém Kft-t. A vállalat Genius Loci Díjat kapott a Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért regionális kategóriájában azért a tevékenységért, amivel a digitális készségek fejlesztését, a mérnöki szakmák népszerűsítését segítik.

  2021.06.08.
 2. 18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a fehérvári üzemet a Hanon

  Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

  2021.06.07.
 3. Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét

  Hétfőn a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét avatták fel az Alba Ipari Parkban. A csarnok 5500 m2-es területén mintegy 250 főt foglalkoztatnak és nagyságrendileg 3,5 millió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel 100 postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.

  2021.06.07.
 4. Kamrai tagdíj - változik a fizetés számítása és határideje Fejér megyében

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének döntése értelmében 2021. évben az I. félévi tagdíjszámla is már a tényleges 2020. évi árbevétel alapján kerül kiállításra, továbbá a tagdíjfizetés határideje változik: az I. félévi tagdíj számla 2021. június 30-i és a II. félévi tagdíjszámla 2021. október 31-i fizetési határidővel kerül kiküldésre.

  2021.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4