A Diáktanács tartott karácsonyváró napot a Hiemer-házban

Adventi koszorúk készültek ma a Hiemer-házban a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos Adventi Napján. A családias hangulatú délelőttöt mozgalmas délután követte: a Karácsonyi Kalamajka belvárosi akadályversenye a város karácsonyfája mellől startolt a résztvevő fiatalokkal.
2019.11.30. 16:18 |

A Hiemer-házban készülődős karácsonyi hangulatot teremtett a Székesfehérvári Diáktanács Adventi napi rendezvénye.

Mikulássapkás fiatalok várták a családokat, a gyerekeket szakképzett virágkötőkkel és az Arany János Iskola virágkötő tanulóival: a kézműves foglalkozáson adventi koszorúkat, asztaldíszeket készíthettek. A sokszínű kompozíciók mellett voltak, akik a zöld-barna vagy a fehér-ezüst színvilágot használták a díszítéshez, a csodás kis tobozok vagy a fából és természetes anyagokból készült elemek mellett. A délelőtti programról nem hiányzott a süti és a meleg tea sem.

Délután a felső tagozatosok és a középiskolások Karácsonyi Kalamajkára indultak: az akadályverseny a bálteremből indult, több mint húsz fiatallal. Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a résztvevő öt csapatnak és a szervezőknek, nélkülük nem lehetne sikeres az egész napos rendezvény. A Kalamajka helyszíneinek köszönhetően a fiatalok valóban újra felfedezhetik a Belvárost, mondta, és jó szórakozást kívánt a versenyhez.

Rövid karácsonyi történet volt a belépő, majd a közösségépítő verseny állomásai voltak a Vörösmarty Könyvtár, az Árpikép Galéria, a Basa utcai Pitebolt és az Új Nemzedék Közösségi Tér is, a zsűriben pedig Sohonyai Edit írónő működött közre.

Fehérvári színes

 1. A mezők patikája - gyógynövény túra vasárnap Lencsés Ritával

  Újabb virágzó mezőkre látogat el vasárnap a Herbarius túra, oda ahol még mindig gyűjthető orbáncfű, cickafark, zsálya, de lesz apróbojtorján, menta és zsurló is. A résztvevőknek célszerű vinni vágó eszközt, innivalót, papírzacskót. 

  2020.07.11.
 2. Elkezdődött a regisztráció a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek már regisztrálhatnak a megújult online felületen, amelyen egy jól kezelhető térképről választhatják ki főzőhelyüket. Újdonság az is, hogy idén már online bankkártyás fizetésre is lehetőségük lesz a magánszemélyeknek. A cégek számára külön jelentkezési idősávot tartanak fenn a szervezők.

  2020.07.11.
 3. A Damniczki Cukrászda a Régió Kiváló Fagylaltja címet hozhatta el

  A tizenhárom döntőbe került fagyi közül végül a Füredi Fagyizó Passió-karamellje lett az Év fagylaltja 2020-ban. A július 7-én Budapesten tartott megmérettetésen Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato fantázia nevű jeges édességét a zsűri a „Régió Kiváló Fagylaltja” díjjal jutalmazta.

  2020.07.08.
 4. Orbáncfű, menta és apróbojtorján Gántról

  A természet ajándékait kutató Herbarius túrák vasárnap Gántra invitálják a gyógynövények iránt érdeklődőket. A programon Lencsés Rita szakértő vezetésével gyűjthetünk értékes kincseket a nyári, virágzó természetben, miközben a felhasználás, a tartósítás praktikáiról is szerezhetünk ismereteket.

  2020.07.08.
 1. Ötféle alkotóhetet szervez felnőtteknek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

  Különféle témájú alkotóheteket szervez az ifjú és a felnőtt korosztálynak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete júliusban és augusztusban. A Rác utcai bázison lesz szövés, fonás, nemezelés, fafaragás, foltvarrás, gyöngyfűzés és üvegékszer-készítés egyaránt. A táborok egyhetesek, de napi jegyet is lehet vásárolni. 

  2020.07.08.
 2. Kajakosok a Sárvízen - Gorsiumig eveztek a Vital SE sportolói

  Izgalmas felderítő vízitúrára indultak ma a Vital Club SE fiataljai: a rómaiak nyomába eredtek egy sárvízi evezéssel, Székesfehérvártól egészen Gorsiumig. A régészeti parknál az ókori kikötő maradványaihoz közel kötöttek ki, majd megnézték, hogy halad a római őrnaszád építése a felállított sátorban.

  2020.07.07.
 3. Felújítás után újra nyitva a Bregyóban a BMX és gördeszka park

  Kisebb felújítás után holnaptól újra várja az extrém sportok kedvelőit a Bregyó Sportcentrum BMX és gördeszka pályája. A Városgondnokság szakemberei az elemek borítását cserélték ki, ahol szükséges volt. Az extrém park a nyári szünetben minden nap reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva!

  2020.07.07.
 4. Kirándulj természetesen! – kisvonatos ökotúrák indulnak a Sóstóra

  Családi kirándulás természetesen! mottóval hirdet szabadidős programot a Sóstóra a székesfehérvári Tourinform Iroda. A következő hetekben több időpontban indul kisvonatos ökotúra a Belvárosból a Sóstó Természetvédelmi Területre.

  2020.07.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2