A Debrecent is legyőzte, a héten Eszéken szerepel az Alba Fehérvár

Péntek után vasárnap is pályára léptek a fehérvári kosarasok, ezúttal a Debrecent fogadták. Ez az edzőmeccs is Alba-győzelemmel zárult, eddig hibátlan az előszezonban Jesus Ramirez csapata. Ezen a héten péntektől Eszéken vesz részt felkészülési tornán az Alba.
2019.09.09. 10:24 |

A Debrecen erős riválissá vált, jobban is szerepelt az előző idényben az Albánál, de ennek a jelenlegi felkészülés szempontjából nincs jelentősége. A fehérvári keret több helyen változott, épül az új csapat, amely a hajdúságiak ellen is mutatott szép dolgokat, többek között ismét sok triplát dobott. Pontgazdag meccsen a harmadik negyed után már tizenhéttel vezettek Ljubicsicsék, a negyedikben pedig csak közelebb zárkózni tudott a Debrecen. Az Albában ismét a légiósok vitték a prímet pontszerzésben, de biztató volt a fiatal Lukács Norbert játéka is.

Péntektől Eszéken szerepel az Alba, a horvátok tornáján a bosnyák Tuzla és Mostar is vendégeskedik. A bajnoki rajtig még Sopronban is vár egy torna a fehérváriakra, akik közül a hazai edzőmeccseken hiányzott a sérülés után gyógyuló Csupkovics és a csapatkapitány Markovics.

Alba Fehérvár–DEAC 102-94 (28-19, 26-29, 26-15, 22-31)

Alba: Ljubicic 21/6, Guyton 16/12, Awogbemi 2, McDuffie 16/3, Molnár M 4. Csere: D. Smith 14/12, Lukács 9, Csorvási 6, Keller I. 13/9, Takács Martin 1.

Sport

 1. Újabb fehérvári bunyós mutatkozott be a profik között - Serbán Henrik győzelemmel debütált

  Székesfehérvár szombaton újabb ökölvívót delegált a profik táborába, Serbán Henrik sikeres amatőr pályafutás lezárása után döntött a váltás mellett. Henrik bemutatkozó mérkőzése szombaton a Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján kiválóan sikerült, négy menetes csatában egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

  2019.09.22.
 2. Cápavadászat lesz vasárnap este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

  A Hydro Fehérvár AV19 a Dornbirn Bulldogs elleni szombati, hosszabbításos győzelem után vasárnap 17:30 órakor a HC TWK Innsbruck „Die Haie”, azaz a Cápák együttesét fogadja. 24 órán belül a második tétmérkőzését játssza a Hydro Fehérvár AV19 és a vasárnapi találkozón a tét nem más, minthogy megszilárdítja-e a gárda a tabellán elfoglalt negyedik helyét. 

  2019.09.22.
 3. Hegyi Barnabás vereséget szenvedett első profi címmérkőzésén

  Másfél esztendős profi pályafutással a háta mögött, hatodik mérkőzésén magyar bajnoki címmérkőzést vívhatott Hegyi Barnabás szombaton, a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki övért, Harcsa Norbert ellenében. A Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján Hegyi ismét sokat támadott, ám védekezése elmaradt a várttól, így a tizenhárom profi mérkőzés minden rutinját felvonultató, dörzsölt és taktikus Harcsa felőrölte őt és elhódította a magyar bajnoki címet.

  2019.09.22.
 4. Két góllal vezetett a Dornbirn, de végül hosszabbításban a Volán nyert

  Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még 2-0-ra a vendég Dornbirn Bulldogs vezetett a Hydro Fehérvár AV19 csarnokában, a hajrában azonban egyenlítettek a hazaiak. A hosszabbításban pedig alig egy perc kellett csak, hogy Yogan eldöntse a meccset a Volán javára.

  2019.09.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak