A csapatbajnokság elődöntőjének győztesei az ARAK atlétái

A nyugati országrész elődöntőjében az ARAK a tatabányai TSC-Geotech-kel közös, Pannon Duó elnevezésű csapata 370,5 ponttal az eddigi legsikeresebb szereplését produkálta. A székesfehérvári Mátó Sára országos csúccsal kezdte a szezont.
2019.05.13. 15:47 |

A tavalyi elődöntő második helyezése után most összejött a bravúr, a Pannon Duó csapatának sikerült maga mögé utasítania az MTK-UTE vegyest, valamint a szombathelyiek és a győriek SavArra nevű alakulatát. Az ötven rajthoz állásból a negyven legjobb egyéni eredmény után járó helyezési, és az abszolút eredménnyel szerezhető bónusz pontokat tekintve, igen szoros lett a végeredmény. A tavalyi győztes budapestieket 11,5 ponttal, a félig hazai SavArrát már megnyugtató előnnyel, 47,5 ponttal múlta felül a fehérvári és tatabányai egység.

Az egyéni eredmények közül több, nem csak hazai szinten figyelemre méltó teljesítmény is született. Mátó Sára idei első szabadtéri fellépésén rögtön 57,72 százados junior országos rekorddal lepte meg nem csak magát. Ez az idperedmény idei európai ranglista vezető, és negyedik a világranglistán is a korosztályában! 57,83-al a korábbi csúcsot is ő tartotta, melyet tavaly az U20-as világbajnokság középdöntőjében ért el.

A második legtöbb pontot Pásztor Bence szerezte, aki 71,39 méterre repítette utolsóra a kalapácsot. A versenyszámát megnyerve sokat tett hozzá a végső győzelemhez Szabó Dániel 100 méteren, a Gimesi Kata-Takács Boglárka-Zsiga Mónika-Endrész Klaudia alkotta női, a Csornai János-Szabó Dániel-Gerics Roland-Fedor Benjamin összeállítású férfi 4x100 méteres váltó, valamint a Zsiga Mónika-Mohai Regina-Enesei Rita-Mátó Sára női 4x400 méteres váltó. Második lett Endrész Klaudia távolugrásban, 6,09 méteres teljesítménnyel. Harmadikként zárt Takács Boglárka mindkét sprint számban, Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban, valamint Mátó Sára 800 méteren.

További értékes helyezések nélkül nem lett volna sikeres a csapat, amihez az ARAK részéről egyéni csúcsokkal hozzájárult még Mohai Regina, Thardy-Veress Vajk, valamint Várnagy Dorka, Simon Viktória, Brandl Lilla, Ozváry Balázs, Lakatos András, Zöllei Anett, Gombolai Nóra, Gollnhofer Adrienn, Jahola Péter, Leposa Dávid.

A legjobb hat nyugati és keleti csapat részvételével a döntő Székesfehérváron lesz szeptember 7-8-án.

Fotó: Mérei László

Sport

 1. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 2. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 3. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.
 4. Bejelentették Ivan Petrjak Fehérvárra szerződését

  Hivatalossá vált, amiről már hetekkel ezelőtt beszéltek: a MOL Vidi bejelentette, hogy leigazolta az ukrán Ivan Petrjakot. A szélső legutóbb kölcsönben a Ferencvárosban játszott, a Vidi a Sahtar Donyecktől vásárolta meg végleg a játékjogát.

  2019.05.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak