A csapatbajnokság elődöntőjének győztesei az ARAK atlétái

A nyugati országrész elődöntőjében az ARAK a tatabányai TSC-Geotech-kel közös, Pannon Duó elnevezésű csapata 370,5 ponttal az eddigi legsikeresebb szereplését produkálta. A székesfehérvári Mátó Sára országos csúccsal kezdte a szezont.
2019.05.13. 15:47 |

A tavalyi elődöntő második helyezése után most összejött a bravúr, a Pannon Duó csapatának sikerült maga mögé utasítania az MTK-UTE vegyest, valamint a szombathelyiek és a győriek SavArra nevű alakulatát. Az ötven rajthoz állásból a negyven legjobb egyéni eredmény után járó helyezési, és az abszolút eredménnyel szerezhető bónusz pontokat tekintve, igen szoros lett a végeredmény. A tavalyi győztes budapestieket 11,5 ponttal, a félig hazai SavArrát már megnyugtató előnnyel, 47,5 ponttal múlta felül a fehérvári és tatabányai egység.

Az egyéni eredmények közül több, nem csak hazai szinten figyelemre méltó teljesítmény is született. Mátó Sára idei első szabadtéri fellépésén rögtön 57,72 százados junior országos rekorddal lepte meg nem csak magát. Ez az idperedmény idei európai ranglista vezető, és negyedik a világranglistán is a korosztályában! 57,83-al a korábbi csúcsot is ő tartotta, melyet tavaly az U20-as világbajnokság középdöntőjében ért el.

A második legtöbb pontot Pásztor Bence szerezte, aki 71,39 méterre repítette utolsóra a kalapácsot. A versenyszámát megnyerve sokat tett hozzá a végső győzelemhez Szabó Dániel 100 méteren, a Gimesi Kata-Takács Boglárka-Zsiga Mónika-Endrész Klaudia alkotta női, a Csornai János-Szabó Dániel-Gerics Roland-Fedor Benjamin összeállítású férfi 4x100 méteres váltó, valamint a Zsiga Mónika-Mohai Regina-Enesei Rita-Mátó Sára női 4x400 méteres váltó. Második lett Endrész Klaudia távolugrásban, 6,09 méteres teljesítménnyel. Harmadikként zárt Takács Boglárka mindkét sprint számban, Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban, valamint Mátó Sára 800 méteren.

További értékes helyezések nélkül nem lett volna sikeres a csapat, amihez az ARAK részéről egyéni csúcsokkal hozzájárult még Mohai Regina, Thardy-Veress Vajk, valamint Várnagy Dorka, Simon Viktória, Brandl Lilla, Ozváry Balázs, Lakatos András, Zöllei Anett, Gombolai Nóra, Gollnhofer Adrienn, Jahola Péter, Leposa Dávid.

A legjobb hat nyugati és keleti csapat részvételével a döntő Székesfehérváron lesz szeptember 7-8-án.

Fotó: Mérei László

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak