A csapatbajnokság elődöntőjének győztesei az ARAK atlétái

A nyugati országrész elődöntőjében az ARAK a tatabányai TSC-Geotech-kel közös, Pannon Duó elnevezésű csapata 370,5 ponttal az eddigi legsikeresebb szereplését produkálta. A székesfehérvári Mátó Sára országos csúccsal kezdte a szezont.
2019.05.13. 15:47 |

A tavalyi elődöntő második helyezése után most összejött a bravúr, a Pannon Duó csapatának sikerült maga mögé utasítania az MTK-UTE vegyest, valamint a szombathelyiek és a győriek SavArra nevű alakulatát. Az ötven rajthoz állásból a negyven legjobb egyéni eredmény után járó helyezési, és az abszolút eredménnyel szerezhető bónusz pontokat tekintve, igen szoros lett a végeredmény. A tavalyi győztes budapestieket 11,5 ponttal, a félig hazai SavArrát már megnyugtató előnnyel, 47,5 ponttal múlta felül a fehérvári és tatabányai egység.

Az egyéni eredmények közül több, nem csak hazai szinten figyelemre méltó teljesítmény is született. Mátó Sára idei első szabadtéri fellépésén rögtön 57,72 százados junior országos rekorddal lepte meg nem csak magát. Ez az idperedmény idei európai ranglista vezető, és negyedik a világranglistán is a korosztályában! 57,83-al a korábbi csúcsot is ő tartotta, melyet tavaly az U20-as világbajnokság középdöntőjében ért el.

A második legtöbb pontot Pásztor Bence szerezte, aki 71,39 méterre repítette utolsóra a kalapácsot. A versenyszámát megnyerve sokat tett hozzá a végső győzelemhez Szabó Dániel 100 méteren, a Gimesi Kata-Takács Boglárka-Zsiga Mónika-Endrész Klaudia alkotta női, a Csornai János-Szabó Dániel-Gerics Roland-Fedor Benjamin összeállítású férfi 4x100 méteres váltó, valamint a Zsiga Mónika-Mohai Regina-Enesei Rita-Mátó Sára női 4x400 méteres váltó. Második lett Endrész Klaudia távolugrásban, 6,09 méteres teljesítménnyel. Harmadikként zárt Takács Boglárka mindkét sprint számban, Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban, valamint Mátó Sára 800 méteren.

További értékes helyezések nélkül nem lett volna sikeres a csapat, amihez az ARAK részéről egyéni csúcsokkal hozzájárult még Mohai Regina, Thardy-Veress Vajk, valamint Várnagy Dorka, Simon Viktória, Brandl Lilla, Ozváry Balázs, Lakatos András, Zöllei Anett, Gombolai Nóra, Gollnhofer Adrienn, Jahola Péter, Leposa Dávid.

A legjobb hat nyugati és keleti csapat részvételével a döntő Székesfehérváron lesz szeptember 7-8-án.

Fotó: Mérei László

Sport

 1. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 2. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 3. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 4. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak