A boldog gyermek a helyes nevelés bizonyítéka - színes diplomás pedagógusokat köszöntöttek

44 pedagógus vette át „színes” diplomáját a Hiemer-ház báltermében tartott ünnepségen. Az ötven, hatvan, hatvanöt évvel ezelőtt diplomát szerzett óvónőknek, tanítóknak és tanároknak dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át az oklevelet.
2022.11.16. 17:19 |
A boldog gyermek a helyes nevelés bizonyítéka - színes diplomás pedagógusokat köszöntöttek

A 2021. évi emlékdiplomás pedagógusok névsorát ITT töltheti le! 

Pedagógus Szakszervezet és Székesfehérvár Önkormányzata évek óta megemlékezik a város pedagógusairól. A hagyományok szerint minden év novemberében vehetik át „színes” diplomáikat azok az óvodapedagógusok, tanítók és tanárok, akik 50, 60, 65,70,75 éve fejezték be tanulmányaikat és kezdték el pályájukat. A járvány miatt az elmúlt két évben nem volt lehetőség a személyes találkozóra, így múlt héten a 2020-ban, ma pedig a 2021-ben évfordulós emlékdiplomásokat köszöntötték a Hiemer-ház báltermében.

„Annál nagyobb öröm nincs, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” – Móricz Zsigmond gondolatait idézve köszöntötte az ünnepelteket, egykori munkahelyük vezetőit, valamint a megjelent családtagokat Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke. Mint mondta, a mai ünnepség lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjanak a „színes” diplomásoknak a pedagógus szolgálatban eltöltött évekért. „Annak a nemzedéknek a képviselőit illeti a köszönet, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak. Generációk számára mutattak irányt, a nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra tanították a gyerekeket.” Hozzátette: törődés, fáradhatatlan odaadás, megújuló energia, amely a mindennapjaikat jellemezte évtizedeken át. A pedagógusok munkájának legnagyobb eredménye, ha diákjaik boldog, sikeres felnőttként helytállnak az életben. „Önök nemzedékről nemzedékre tanítottak bennünket írni, olvasni, számolni, gondolkodni. S leginkább arra, hogy az életet értelemmel töltsük meg.” – zárta gondolatait.

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak műsora előtt Káldi Csilla tanárnő mondott köszöntőt. A gyerekek felcsíki népdalcsokorral, Mácz István: Iskola című prózájával és széki táncokkal köszöntötték a szüleiket, nagyszüleiket egykor nevelő-oktató pedagógusokat. „Ünnepelni és köszönteni jöttünk ma. Ez az alkalom minden évben a találkozásokról, a beszélgetésekről és a köszönetről szól. Önök hosszú évtizedeken át nevelték, tanították gyermekeinket, unokáinkat. Azt, hogy jól tették a dolgukat, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a város büszke lehet intézményeire, kiemelten büszke pedagógusainak munkájára. Mindenkinek az életében van vagy annak olyan pedagógusok, akik meghatározóak voltak, akik odafigyeltek, meghallgattak, egy jól elhelyezett mondattal segítettek. Köszönettel és hálával tartozunk nevelő-oktató munkájukért.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

A köszöntőt követően a város polgármestere és a szakszervezet vezetője adta át az arany-, gyémánt- és vasokleveleket. Az ünnepség zárásaként Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt.