Kikapott és csoportharmadikként jutott tovább az Alba Fehérvár az Európa-Kupában

Tét nélküli találkozón lépett pályára az Alba Fehérvár a Gáz utcában, mivel a FIBA döntése alapján nem csak a csoportok két legjobbja, hanem a három legjobb harmadik is továbbléphet. Az Alba két ellentétes félidőt produkált és ugyan az izraeli Ness Ziona tizenhat ponttal győzött, Lóránték csooportharmadikként is továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.
2019.02.05. 19:46 |

Kiegyenlített ritmusban telt az első negyed, bár bő másfél perc kellett a Zionának az első kosárhoz. Legfeljebb három pontnyi különbség alakult ki, végül Lóránt két büntetője jelentette az egált az első tíz perc végén. A második játékrész végéhez közeledve Bullock majd Heath majd Freeman triplája révén meglépett az Alba, amely a félidőben kilenc ponttal vezetett. Leginkább Cabezas volt elemében, aki a padról beszállva tizenhárom pontot szerzett és három gólpasszt osztott ki.

Lendületesen indult a második félidő, Freeman dudaszós duplájával tizenegy pontra hízott a különbség, az más kérdés, hogy aztán elolvadt és a Ziona mínusz hárommal futhatott neki a negyed utolsó három percének, Dowe három pontosával pedig egál lett, sőt a negyedik játékrész elején fordított az izraeli csapat, amely hét pontos előnyt épített ki a játékrész derekára.

Ramirez-mester időkéréssel próbált új életet lehelni a gödörben lévő Albába. De a triplakísérletek lejöttek a gyűrűről, az ellenfél pedig tovább építette előnyét, kisvártatva már tizehat pontos előnnyel száguldottak a vendégek, akik 96-80-ra győztek és a csoport első helyén továbbjutottak. Öröm az ürömben, hogy Carlos Cabezas végre letette a névjegyét Alba -mezben: a spanyol tizenkilenc pontot termelt.

A Ziona mögött a Balkant legyőző Levski és a kvartettben harmadik helyen záró Alba Fehérvár is továbblépett.

Alba Fehérvár - Ironi Ness Ziona 80-96 (22-22) (25-16) (17-26) (16-32)

Alba Fehérvár: Cabezas 19 (12), Filipovics 2, Heath 11 (3), Bullock 13 (6), Freeman 17 (6), Keller, Zeno 10 (3), Lóránt 8, Peringer, Tóth, Varga.

Fotó: fiba.com

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak