Kikapott és csoportharmadikként jutott tovább az Alba Fehérvár az Európa-Kupában

Tét nélküli találkozón lépett pályára az Alba Fehérvár a Gáz utcában, mivel a FIBA döntése alapján nem csak a csoportok két legjobbja, hanem a három legjobb harmadik is továbbléphet. Az Alba két ellentétes félidőt produkált és ugyan az izraeli Ness Ziona tizenhat ponttal győzött, Lóránték csooportharmadikként is továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.
2019.02.05. 19:46 |

Kiegyenlített ritmusban telt az első negyed, bár bő másfél perc kellett a Zionának az első kosárhoz. Legfeljebb három pontnyi különbség alakult ki, végül Lóránt két büntetője jelentette az egált az első tíz perc végén. A második játékrész végéhez közeledve Bullock majd Heath majd Freeman triplája révén meglépett az Alba, amely a félidőben kilenc ponttal vezetett. Leginkább Cabezas volt elemében, aki a padról beszállva tizenhárom pontot szerzett és három gólpasszt osztott ki.

Lendületesen indult a második félidő, Freeman dudaszós duplájával tizenegy pontra hízott a különbség, az más kérdés, hogy aztán elolvadt és a Ziona mínusz hárommal futhatott neki a negyed utolsó három percének, Dowe három pontosával pedig egál lett, sőt a negyedik játékrész elején fordított az izraeli csapat, amely hét pontos előnyt épített ki a játékrész derekára.

Ramirez-mester időkéréssel próbált új életet lehelni a gödörben lévő Albába. De a triplakísérletek lejöttek a gyűrűről, az ellenfél pedig tovább építette előnyét, kisvártatva már tizehat pontos előnnyel száguldottak a vendégek, akik 96-80-ra győztek és a csoport első helyén továbbjutottak. Öröm az ürömben, hogy Carlos Cabezas végre letette a névjegyét Alba -mezben: a spanyol tizenkilenc pontot termelt.

A Ziona mögött a Balkant legyőző Levski és a kvartettben harmadik helyen záró Alba Fehérvár is továbblépett.

Alba Fehérvár - Ironi Ness Ziona 80-96 (22-22) (25-16) (17-26) (16-32)

Alba Fehérvár: Cabezas 19 (12), Filipovics 2, Heath 11 (3), Bullock 13 (6), Freeman 17 (6), Keller, Zeno 10 (3), Lóránt 8, Peringer, Tóth, Varga.

Fotó: fiba.com

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak