Kikapott és csoportharmadikként jutott tovább az Alba Fehérvár az Európa-Kupában

Tét nélküli találkozón lépett pályára az Alba Fehérvár a Gáz utcában, mivel a FIBA döntése alapján nem csak a csoportok két legjobbja, hanem a három legjobb harmadik is továbbléphet. Az Alba két ellentétes félidőt produkált és ugyan az izraeli Ness Ziona tizenhat ponttal győzött, Lóránték csooportharmadikként is továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.
2019.02.05. 19:46 |

Kiegyenlített ritmusban telt az első negyed, bár bő másfél perc kellett a Zionának az első kosárhoz. Legfeljebb három pontnyi különbség alakult ki, végül Lóránt két büntetője jelentette az egált az első tíz perc végén. A második játékrész végéhez közeledve Bullock majd Heath majd Freeman triplája révén meglépett az Alba, amely a félidőben kilenc ponttal vezetett. Leginkább Cabezas volt elemében, aki a padról beszállva tizenhárom pontot szerzett és három gólpasszt osztott ki.

Lendületesen indult a második félidő, Freeman dudaszós duplájával tizenegy pontra hízott a különbség, az más kérdés, hogy aztán elolvadt és a Ziona mínusz hárommal futhatott neki a negyed utolsó három percének, Dowe három pontosával pedig egál lett, sőt a negyedik játékrész elején fordított az izraeli csapat, amely hét pontos előnyt épített ki a játékrész derekára.

Ramirez-mester időkéréssel próbált új életet lehelni a gödörben lévő Albába. De a triplakísérletek lejöttek a gyűrűről, az ellenfél pedig tovább építette előnyét, kisvártatva már tizehat pontos előnnyel száguldottak a vendégek, akik 96-80-ra győztek és a csoport első helyén továbbjutottak. Öröm az ürömben, hogy Carlos Cabezas végre letette a névjegyét Alba -mezben: a spanyol tizenkilenc pontot termelt.

A Ziona mögött a Balkant legyőző Levski és a kvartettben harmadik helyen záró Alba Fehérvár is továbblépett.

Alba Fehérvár - Ironi Ness Ziona 80-96 (22-22) (25-16) (17-26) (16-32)

Alba Fehérvár: Cabezas 19 (12), Filipovics 2, Heath 11 (3), Bullock 13 (6), Freeman 17 (6), Keller, Zeno 10 (3), Lóránt 8, Peringer, Tóth, Varga.

Fotó: fiba.com

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak