A biztonságé az elsőbbség – rajzzal a kulturált közlekedésért

2015 óta május 11-én országszerte különféle eseményekkel hívják fel a figyelmet a megfelelő közlekedésre, a közlekedési kultúra napja alkalmából. A rendkívüli helyzet miatt idén is az online térben rendezik meg a Fejér megyei szervezők a programot: rajzpályázatot hirdetnek az általános és a középiskolások számára.
2021.05.05. 06:52 |
A biztonságé az elsőbbség – rajzzal a kulturált közlekedésért

A május 7-én, pénteken 12 óráig leadható alkotások témája a „Jó és rossz példák a közlekedésben” lesz.

2015 óta egyre nagyobb sikerrel, egyre szélesebb körben szervezik meg a közlekedési kultúra napját május 11-én az ország számos helyszínén. A rendezvények, aktivitások minden évben ráirányították a figyelmet a partnerségen alapuló, kulturált közlekedés jelentőségére, sokszínűségére a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

A figyelemfelhívó napnak Székesfehérváron is hagyománya van: 2019-ben például több mint 300 gyermeknek szerveztek közlekedésbiztonsági napot az Önkormányzat, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Szervezetének összefogásával.

A koronavírus-járvány – mint sok minden mást, így – a közlekedési kultúra napi programsorozatot is átírta már a tavalyi évben. 2021-ben a szervezők újabb felhívást intéztek a gyerekekhez, és ezúttal a legtehetségesebb alkotókat keresik! „A biztonságé az elsőbbség!” mottójú pályázatra olyan szabadkézi vagy számítógéppel készített műveket várnak, amelyek témája a jó és a rossz példák bemutatása a közlekedésben. A szervezők az általános és középiskolásoktól azt kérik, hogy a digitalizált alkotásukat legkésőbb május 7-én, pénteken 12 óráig a rajzpalyazat@cesr.hu e-mail címre küldjék el, úgy, hogy a rajz jobb alsó sarkában feltüntetik az iskolájuk és saját nevüket, valamint osztályukat. A szervezők nemcsak a tehetséges egyéni pályázókat díjazzák korosztályonként, hanem a magas létszámmal résztvevő iskolákat és osztályokat is jutalmazzák. 

A válogatott pályaművek később online kiállításra kerülnek a közlekedési kultúra napja alkalmából május 10-én, hétfőtől kezdőden a KTE honlapján,  és honlapunkon, valamint a KTE csoport Facebook-oldalán. Az eredményhirdetés május 17-én lesz. További információ: Kapitány Ildikó 06 30 784 6497, kapitany.ildiko@fejer.kozut.hu e-mail címen.

Fehérvári színes

 1. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.05.
 2. Születésnapi köszöntő

  Örömteli családi ünnepség helyszíne volt a székesfehérvári Fuksz Istvánné otthona hétfőn. Kati nénit szerető családtagjai köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Székesfehérvár közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő üdvözölte az ünnepeltet, és nyújtotta át számára a város ajándékait és a miniszterelnöki emléklapot.

  2023.12.04.
 3. Állami gondozottak Mikulása

  Hetedik alkalommal szerveztek Mikulás-ünnepséget állami gondoskodásban élő gyerekek és értelmi fogyatékossággal élők számára hétfőn délután az Alba Regia Sportcsarnokban. A kezdeményezés egy magánjellegű összefogásnak köszönhetően, önkéntesek és családtagok közreműködésével valósul meg évről évre. A résztvevők ajándékot kaptak a Mikulástól és meglepetés sztárvendégként Essemm szórakoztatta őket.

  2023.12.04.
 4. Nyílt nap a Szent Imrében

  A székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tisztelettel és szeretettel várja az érdeklődőket a gimnáziumi képzést bemutató tanulói nyílt napra, valamint szülői tájékoztatóra december 7-én, illetve december 13-án.

  2023.12.04.