A fehérvári Bencsik Tamás százados kapta az Év Pénzügyi Tisztje kitüntető címet

Nem túlságosan gyakori, hogy egy 35 éves tiszt egyenesen két minisztériumi kitüntetést is magáénak tudhat, pár esztendőn belül. Bencsik Tamás századosnak a sors így hozta: az előzőt négy éve kapta és most itt egy újabb komoly visszaigazolás munkájáról. Mivel természetes neki, hogy maradéktalanul elvégzi feladatait, számára sosem tűnt fel, mennyire lelkiismeretes a dolgaiban.
2022.12.08. 08:18 |
A fehérvári Bencsik Tamás százados kapta az Év Pénzügyi Tisztje kitüntető címet

A székesfehérvári MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Gazdálkodás Támogató és Pénzügyi Ellátó Referatúrájának vezető pénzügyi referens főtisztje legutóbb, november 16-án, az Év Pénzügyi Tisztje kitüntető címet vehette át a Katonai Pénzügy Napja alkalmából.

Kapta ezt a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal főigazgatójától, szakmai tevékenységének végrehajtása során, huzamosabb időn át végzett eredményes munkája elismeréséül. Több száz pénzügyi területen dolgozó személy közül őt választották ki idén, amelyre szintén büszke lehet. Tamás ezt egyenesen a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatójától, Ballainé Krikker Zsuzsánna dandártábornoktól vehette át, Kurtán Krisztina gazdálkodási ügyekért felelős helyettes államtitkár és Schmidt Zoltán vezérőrnagy, az MHP logisztikai haderőnemi szemlélője jelenlétében.

A tizenegy éve a honvédelem berkeiben szolgáló századosnak sosem jelentett gondot a számok világa: közgazdasági szakközépiskolát végzett Székesfehérváron, majd, érettségit követően okj-s szakon folytatta tanulmányait ugyanott, pénzügyi-számviteli ügyintézőként.

A középiskolában imponáltak az alapozó tantárgyak és országos tanulmányi verseny döntőjébe is bejutottam. A jó versenyeredményért járó oklevelet a pénzügyminisztertől vehettem át – emlékezik a kezdetekre. – Már tizedikes koromban elhatároztam, hogy katonai pénzügyi szakirányon tanulnék tovább. Vonzott a pálya, így jelentkeztem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre, ahol 2011-ben a közgazdasági diplomát adó katonai gazdálkodási szak pénzügyi szakirányán végeztem – folytatja a százados, akinek a sporthoz való hozzáállása okán is ideálisnak tűnt a katonák világa. Merthogy, hatodikos korától igazolt kézilabdázó hírében állt. A sport ma része mindennapjainak, legyen az laktanyában, avagy civil barátai közt. - Viszonylag rendszeresen járok focizni barátokkal, vagy rövid távokat lefutni, biciklizni a nevelt fiammal. A mozgás fenntartásában a kötelező reggeli testnevelés is segít, amire már az egyetem is rávezetett – mondja.

A százados 2011-ben kezdett, tiszti beosztásban a HM Védelemgazdasági Hivatal alá tartozó Alba Regia objektum Gazdálkodás Támogató és Pénzügyi Ellátó Referatúránál, amely főnökség nemsokára a negyvenhármas alakulat irányítása alá került. Időközben megjárt egy afganisztáni missziót, ám, hazatérve máris folytatta önképzését: mérlegképes könyvelői továbbképzésre jelentkezett. Később sem tétlenkedett, 2017-ben EUFOR misszió után 2018-ban a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügyi mester szakán,,találta magát”. Haladt tehát tovább, rendületlenül elképzeléseinek fonalán. 2012 májusától főnökhelyettesként, 2020 júliusától már főnökként irányítja a pénzügyi referatúrát, amelynek feladatrendszerébe úgy a tanácsadás, mint a kötelezettségvállalások és szerződések, vagy személyügyi járandósági parancsok ellenjegyzése, ellenőrzési kötelmek tartoznak. Tamás feladata a beosztott állománya által végzett munka kontrollálása, feladatszabása, számonkérése, visszaellenőrzése is.

Érdeklődtünk, szerinte miért jó a honvédség kötelékébe jelentkezni? Erre a csapatszellem fogalmával reagált: ez tapasztalata szerint a civil szférában nem mindenütt fellelhető. Azt mondja, a családbarát jelleg, a különböző kulturális és üdülési lehetőségek, az erős szociális háló szintén pozitív hozadékok itt. – A honvédségnél nem szűnik meg egyik napról a másikra a munkalehetőség, legyen szó covidról, vagy háborús válságról – magyarázza a pénzügyi szakember. És még valami: itt a lelkiismeretes hozzáállást valóban értékelik és képzéssel fokozatosan előrébb juthat az ember – ajánlja a fiataloknak a honvéd pályát a frissen kitüntetett fehérvári százados, akinek ezúton is gratulálunk elismeréséhez!

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.