A Bajnokok Ligájából érkező ellenfelet kapott az Alba Fehérvár az Európa-kupában

A legjobb tizenhat közé jutott fehérvári kosarasok az egyik legnehezebb ellenféllel találkoznak a FIBA-Európa-kupa egyenes kieséses szakaszának első körében. A Bajnokok Ligájából érkező német Telekom Baskets Bonn ellen a hivatalos játéknapok március 6. és 13., a párharc oda-visszavágós rendszerben dől el.
2019.02.07. 18:40 |

Mint ismert, a visszalépések miatt a nemzetközi szövetség úgy döntött, hogy az Alba csoportjából három csapat is továbbjut - ennek köszönheti a Fehérvár, hogy ott lehet a nyolcadöntőben. Pechére éppen olyan ellenfelet sorsoltak neki, amely több csapattal ellentétben a Bajnokok Ligájából kiesve vállalta, hogy az alacsonyabban jegyzett kupában is folytatja szereplését. A Telekom Baskets Bonn (a fehérvári ügyvezető, Simon Balázs játékosként szerepelt a német klubban) a Bundesligában jelenleg tizenegyedik helyen áll, épp mint az Alba a magyar bajnokságban, csak hát a németeknél kicsit erősebb a konkurencia...

A Bonn keretében hét légiós van, négy amerikai, egy-egy montenegrói, kanadai és szerb kosaras is erősíti őket. Vezetőedzőjük, Chris O'Shea is amerikai. A Bajnokok Ligájában nyolccsapatos csoportjában hatodik lett a Bonn, hat győzelemmel és nyolc vereséggel zárt. Rutinos nemzetközi indulónak számít, az elmúlt húsz évben szinte mindig ott volt az európai porondon. Az Európa-kupa honlapja szerint március 6-án Bonnban, egy héttel később Székesfehérváron játszik a két csapat, a két meccsen dől el, melyikük jut a legjobb nyolc közé.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak