A 90 éves Csepeli Józsefet köszöntötték születésnapja alkalmából

A 90 éves Csepeli Józsefet köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Szabó Bakos Györgyné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.
2021.07.27. 15:44 |

Csepeli József egy hívő katolikus, földműves család legkisebb gyermekeként született 1931. július 27-én. A tapolcai iskolaéveket követően szülei és tanárai inspirálására hittérítő misszionáriusnak készült, ám az élet és a történelem közbeszólt, és végül Veszprémben helyezkedett el vendéglátó és kereskedelemi területen. Végigjárta a kereskedelem minden lépcsőfokát, és végül a Komfort Kereskedelmi Vállalat Vastelepének Igazgatójaként zárta le pályafutását, ahonnan 62 évesen ment nyugdíjba.

Feleségével két lánygyermeket neveltek nagy szeretetben és gondoskodással. Feleségét korán elveszítette, és két tinédzser korú lányával magára maradt. Nagy kihívással kellett szembenéznie, de a megmaradt kis család az akadályokat sikeresen vette. Az édesapa gondoskodásának köszönhetően mindkét lánya felsőfokú végzettséget szerezett, és támogatásának köszönhetően bátran vághattak neki a nagybetűs életnek. Két fiú unokájával sok kalandban volt része leginkább szülőfalujában, Várvölgyben. Megismertette őket a szőlőtermesztés és borkészítés fortélyaival is, ahogy egykor ő tanulta meg felmenőitől. A mai napig is gyakran emlegeti a szőlőt és a jó hangulatú szüreteket. Idős korában Várvölgyre vonult vissza, ahol kedvenc tevékenységével, a borászattal foglalkozhatott egészen betegségéig.

Csepeli József 87 évesen került Székesfehérvárra a Papi Otthonba. Mint mondta, nagy büszkeséggel tölti el, hogy idős korát egyházi környezetben élheti meg.

Családtagjai körében köszöntötte Csepeli Józsefet 90. születésnapja alkalmából ma Szabó Bakos Györgyné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár