A 41 éve történt vonatbaleset áldozataira emlékeztek Szárazréten

Magyarország egyik legsúlyosabb közlekedési balesete történt 41 évvel ezelőtt Szárazréten. 16 élet veszett oda, amikor a város felől érkező helyijáratos csuklós busz vonattal ütközött a vasúti átjáróban. Szombaton az áldozatokra emlékeztek dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő részvételével.
2023.09.09. 16:46 |
A 41 éve történt vonatbaleset áldozataira emlékeztek Szárazréten

Csend borult Feketehegy-Szárazrétre szombaton, 11.55 órakor. 1982. szeptember 9-én, ebben az időpontban történt meg az elképzelhetetlen, a Komárom felől érkező gyorsvonat összeütközött a diákokat is szállító 37-es csuklós busszal a vasúti átjáróban.

16 ember halt meg, az áldozatok között 8 felnőtt és 8 gyermek volt, köztük egy kisbaba és 21 éves édesanyja.Kétyi József, akinek 29 éves felesége hunyt el a balesetben, minden évben megemlékezést szervez az áldozatok tiszteletére.

Az eseményen ezúttal is jelen voltak az áldozatok családtagjai, az elhunyt gyerekek tanárai, osztálytársai, és eljöttek a vezetői, képviselői a Vörösmarty Mihály – korábbi nevén a Ligetsori – Általános Iskolának, ahova a balesetet szenvedett tanulók jártak.

Kétyi József rövid emlékező beszédében felidézte a történteket, majd hozzátette: a megemlékezéssel mindazon áldozatok előtt tisztelegnek, akik hasonlóan tragikus módon vesztették életüket. Arra kérte a fiatalokat, hogy vigyék majd tovább az emlékezés hagyományát akkor is, amikor az idős családtagoknak erre már nem lesz lehetőségük. 

Székesfehérvár városa képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője vett részt a megemlékezésen, amely koszorúzással és virágok elhelyezésével zárult a vasúti átjáróban felállított emlékműnél.