A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjével zárul a Feketehegy-Szárazréti Nyár

Az Apostol együttes koncertjével kezdődött a Feketehegy-Szárazréti Nyár: a közösségi ház színpadán fellépett a város Balett Színháza, volt Bor, mámor, szerelem, a nyári színház vígjátékában a Vörösmarty Színház művészei léptek fel, sikert aratott az I. Királyi Operett Napok, „lakossági beat” zenét játszott a Republic és kanadai vendég néptánccsoport is bemutatkozott. A nyári programok augusztus 24-én érnek véget a 100 Tagú Cigányzenekar fellépésével.
2019.08.13. 13:02 |

Minden eddiginél gazdagabb kínálattal várta a közönséget a Feketehegy-Szárazréti Nyár a városrész közösségi házában.

Hagyományos és új rendezvények kerültek lebonyolításra, úgy mint Borsófesztivál, Egészségnap, Szenior Örömtánc és a Kreatív kézműves tábor, valamint a  Feketehegy-Szárazréti Sporttábor.

Június végén az Apostol együttes koncertjével kezdődött a programsorozat, majd a Szerelmes táncok – a tánc szerelmeseinek esttel lépett fel a Székesfehérvári Balett Színház társulata. Két estét is megtöltött a már hagyományos Bor, mámor, szerelem zenés-táncos előadása, a nyári színház pedig a Hal négyesben című zenés krimi-komédiát kínálta a szórakozni vágyóknak, Kozáry Ferenc rendezésében.

Az operettkedvelők az I. Királyi Operett Napokon, a „lakossági beat” kedvelői a Republic koncertjén szórakozhattak, a táncos programok pedig a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál kanadai csoportjának, a Les Chamaniersegy kanadai néptáncegyüttes fellépésével zárultak.

A programokat összegző sajtótájékoztatón Szigli István, önkormányzati képviselő elmondta, hogy 22 nagy rendezvényt tartottak, 15 családi-baráti találkozót, összesen mintegy 11 ezer résztvevővel.

A képviselő hozzátette: a nagyobb zajjal járó rendezvények problémáinak a megoldásán dolgoznak.

A városrész nyári programjai augusztus 24-én, szombaton 19 órakor a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjével zárulnak a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban; az eddigi évekhez hasonlóan ingyenes belépéssel.

Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója ismertette a következő időszak  rendezvényeit. Amíg az időjárás engedi, a szabadtéri színpadon várják a látogatókat:

szeptember 7-én a Szedreskerti Mulatságok, szeptember 14-én Mini lecsófőző verseny, szeptember 22-én jótékonysági est Vastag Csabával, majd szeptember 28-án a XII. Szent Mihály-napi Sokadalom várja a közönséget Charlie fellépésével.

Kultúra

 1. Augusztus 20-án még látogatható az osszárium a Nemzeti Emlékhelyen

  A Királyi Napok idején, augusztus 20-ig minden nap reggel kilenc és este nyolc óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra.

  2019.08.19.
 2. Közösen koncertezett a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Páratlan zenei randevú helyszíne volt a Zichy-színpad vasárnap este. A székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adott közös koncertet, és különleges zenei élményben részesítette a fehérvári közönséget.

  2019.08.19.
 3. "Az alkotás folyamata olyan, mint amikor kiszórjuk a kirakó darabjait a dobozból"

  Hetedszer rendezte meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. Még a szombati teltházas premier előtt beszélgettünk a rendezővel a kezdetekről, IV. Béláról, a próbafolyamatról és arról, hogy, ha tehetné, szívesen filmes vászonra is vinné az Árpád-házi történetét.

  2019.08.18.
 4. IV. Béla drámai élettörténete elevenedik meg a szakrális színpadon

  Pénteken este a Koronázási szertartásjáték főpróbájára került sor a Nemzeti Emlékhelyen. Az idei színdarab IV. Béla koronázását és fordulatokban bővelkedő élettörténetét eleveníti fel Szikora János rendezésében. A látványos előadásban a színészek mellett táncosok, zenészek, valamint határon túlról érkező diákok is közreműködnek.

  2019.08.16.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka