"Nem szabad abbahagyni a légzést" - 90. születésnapján köszöntötték Hadházy Lászlót

Otthonában köszöntötte Hadházy Lászlót 90. születésnapja alkalmából Deák Lajosné önkormányzati képviselő és adta át a miniszterelnök által aláírt emléklapot és Székesfehérvár városának ajándékcsomagját. Laci bácsi egész életében a Videotonban dolgozott, három gyermeke és három unokája van.
2023.01.19. 08:25 |

Hadházy László 1933. január 14 én született Nyíregyházán tanító házaspár második gyermekeként. Tanulmányait Paszabcsúcson, Nagyváradon, Nyíregyházán, majd Debrecenben folytatta, illetve második elemista korában Nagyváradra került a család. Szülei tanítói állást kaptak Nagyváradon. Testvérével a nagyváradi Premontrei Gimnáziumban folytatták tanulmányaikat. Egyből beleszeretett a bohém Nagyváradba. Pár év után a sors úgy hozta, hogy visszakerültek Debrecenbe, ahol a Fazekas Mihály Gimnáziumban tanult. A gimnázium után tanulmányait Budapesten a Műszaki Egyetemen folytatta, mint leendő villamosmérnök.

Ötvenes évek közepén kapott diplomájával került Székesfehérvárra a Videoton elődjéba aVadásztöltény gyárba. A Vidiben már alapító villamosmérnökként dolgozott. Volt a TV Gyár Rádió Fejlesztési Osztályán csoportvezető, majd munka mellett elvégezte a Közgazdasági Egyetem mérnök-közgazdász szakát, ahol közgazdasági diplomát is szerzett így a Televízió Gyár Könyvelési Osztályának vezetője, majd a Televízió Gyár főkönyvelője lett. A két diploma együtt, a francia, valamint a párhuzamosan megtanult német nyelv tudása alkalmassá tette a külkereskedelem magas szintű végzésére, így bejárta szinte az egész világot üzleti témákban. Egy életen át hűséges volt a Videotonhoz, az egész életét és tudását a gyárnak szentelte és innen is ment nyugdíjba.

Két házasságból három gyermeke született és három unokája, akik sok boldogságot jelentenek számára. Igaz mostanában már csendesebbek a napjai, de szeret még mindig jól informált lenni, minden nap elolvassa a napi híreket. „Hálás vagyok, hogy megélhettem ezt a szép kort szeretteim körében, de ehhez szerencse is kellett, na meg nem szabad abbahagyni a lélegzést” mondta viccesen. Elsősorban és mindenekelőtt egy kiváló, feleség, aki kigyógyított a betegségeimből és a mai napig vigyáz rám.

Közélet

 1. Szenvedélybetegségekről tanácskoztak

  Szakmai fórumot szervezett a RÉV Szenvedélybetegeket Segítő Ambulancia a Hiemer-házban. A tanácskozáson több témát is érintettek, szó volt többek között a kábítószerfogyasztással kapcsolatos állami szerepvállalásról, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok munkájáról, a kábítószert birtoklók eltereléséről, valamint az ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitással küzdő gyerekek és felnőttek segítéséről.

  2023.02.01.
 2. Civilek napja

  Az idei év civil területet érintő kérdéseiről, eseményeiről számoltak be sajtótájékoztató keretében február első napján, amely a civilek napja. Molnár Tamás civil tanácsnok értékelte az elmúlt évet és szólt az 2023-as év támogatásairól, Rózsás Ildikó, a Változás Mentálhigiénés Egyesület vezetője egy február 8-i szakmai programról, míg Berdó-Kovács Erika, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője a VIII. Civil Véradásról adott tájékoztatást.

  2023.02.01.
 3. Egyre fiatalabbak a szerhasználók

  Egyre inkább érintett a szerhasználatban az általános iskolás korosztály is - egyebek mellett erről is szó esett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával megtartott, területi módszertani konferencián.

  2023.02.01.
 4. Civil programok

  A Civilek Napja alkalomból a várható programokról tartottak sajtótájékoztatót. Idén is számíthatnak a város támogatására a civil szervezetek, februárban a fiatalok megtalálhatják azt a helyet, ahol szeretnének önkénteskedni, és négy helyszínen lesz lehetőség véradásra a vármegyében.

  2023.02.01.