7500 forintra emelik jövőre a 65 év feletti fehérváriak egyszeri juttatását

„Ahogyan az elmúlt 3 évben, úgy jövőre is szeretnénk, hogy Székesfehérvár gazdasági teljesítményéből városunk nyugdíjas polgárai is részesüljenek! Eddig ez egyszeri, 5000 forintos juttatást jelentett minden 65. éven felüli polgárunknak, terveink szerint jövő évben ez 7500 forintra emelkedik.” – számol be a mintegy húszezer fehérvárit érintő tervekről dr. Cser-Palkovics András polgármester. A javaslatról a jövő évi költségvetés elfogadásakor dönt majd a Közgyűlés.
2021.12.08. 13:10 |
7500 forintra emelik jövőre a 65 év feletti fehérváriak egyszeri juttatását

"Ahogyan az elmúlt 3 évben, úgy jövőre is szeretnénk, hogy Székesfehérvár gazdasági teljesítményéből városunk nyugdíjas polgárai is részesüljenek! Eddig ez egyszeri, 5000 forintos juttatást jelentett minden 65. éven felüli polgárunknak, terveink szerint jövő évben ez 7500 forintra emelkedik.

Fehérvár vállalatai szerencsére ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak 2021-ben, idei adóbevételeink várhatóan jelentősen emelkednek, ez teszi lehetővé, hogy több bérfejlesztést is végrehajthassunk, illetve megtartsuk, bővítsük a béren kívüli juttatások, valamint a szociális támogatások körét.

Az eddigi években a jogosultak 90 százaléka, mintegy 20 ezer nyugdíjas élt a lehetőséggel, és felvette a szépkorúak számára nyújtott támogatást, aminek felhasználásáról a természetesen szabadon dönthetnek.

Az emelésről a Közgyűlés 2022. január végén, Székesfehérvár jövő évi költségvetésének elfogadásakor dönthet majd. A jövő évi emelt összegű támogatást az eddigieknek megfelelően a város honlapján és a Városháza ügyfélszolgálatán elérhető űrlap kitöltésével lehet igényelni, 2022. február 1. után.

Kérem, hogy a kérelmet jövőre ne január 1. után, hanem csak (!) 2022. február 1. után nyújtsák be az arra jogosultak, mert akkortól részesülhetnek majd az emelt összegű, 7500 forintos támogatásban.

Bízom benne, hogy ezzel a kis ajándékkal sikerül örömet szerezni azoknak a polgárainknak, akik a jelenlegi prosperitásunk, sikerünk alapjait évtizedes munkával lefektették! Köszönet, megbecsülés és hála illeti Mindannyiukat! Százezren egy csapatban!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester"

Közélet

  1. A Nyitott Tornatermek-programot ünnepelték

    Húsz éve indult útjára Székesfehérváron az országban egyedülálló Nyitott Tornatermek-program. A kezdeményezés töretlen és egyre növekvő népszerűségnek örvend azzal, hogy a város iskoláinak tornatermeiben, közösségi házaiban kínál ingyenes sportolási lehetőségeket minden korosztály számára.

    2024.04.26.
  2. Föcsök Jánosné köszöntése

    Különleges esemény helyszíne volt a Városháza pénteken délután, itt köszöntötték ugyanis 90. születésnapja alkalmából a maroshegyi Föcsök Jánosnét. Erzsi néni két lányával érkezett a meglepetés találkozóra, melyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntötte őt a hagyományos miniszterelnöki gratuláló emléklappal és a város ajándékaival.

    2024.04.26.
  3. Közgyűlési összefoglaló

    Elfogadták a 2023-as zárszámadást a közgyűlésen, döntés volt arról is, hogy elengedi a teraszdíjakat a vendéglátósoknak a város, és ismét pályázhatnak a belvárosi épületek a külső felújítás támogatására.

    2024.04.26.
  4. 10 éve indították el az első duális osztályt

    A folyamatos megújulás a cél, hiszen ez jelenti a jövőt, éppen ezért a Denso elkötelezett a következő nemzedék oktatása iránt. A vállalat 10 éve indította el az első duális osztályát. A diákok a programban való részvételükért oklevelet vehettek át a cégnél.

    2024.04.26.