75 millió forinttal támogatja a Kórházat a Howmet-Köfém Kft.

Howmet Aerospace Foundation alapítványán keresztül 250.000 dollárral, azaz 75 millió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működését a Howmet-Köfém Kft. A mai jelképes csekkátadó eseményen Prof. Dr. Bucsi László főigazgató elmondta, hogy a nagylelkű felajánlás lehetővé teszi több pulzoximéter, valamit mobil diagnosztikai eszközök beszerzését is.
2021.03.31. 12:11 |
A Howmet-Köfém Kft. és jogelődeinek számára mindig kiemelkedően fontos volt a társadalmi szerepvállalás: a cég immár 25 éve rendszeres támogatásban részesíti a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat. Ezidáig mintegy 300 millió forinttal támogatták az intézmény működését.

A sokéves sikeres együttműködés 2021-ben magasabb szintre lépett: a pandémiás időszakban a vállalat alapítványán keresztül újabb 75 millió forinttal segíti a kórházi fejlesztéseket, amelyet ma egy jelképes csekkátadó esemény keretében jelentett be Katus István, a Homet-Köfém Kft. ügyvezetője.

„A vállalat vezetése a Howmet Aerospace Foundatiton támogatásával úgy döntött, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben, a koronavírus elleni küzdelem megsegítésére 75 millió forintos célzott adományt nyújt a Kórház részére. Az összeget nem a folyó költségek finanszírozására kapja az intézmény, hanem a pályázatukban benyújtott eszközök beszerzésének finanszírozására, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy hatékonyan vegyék fel a harcot a koronavírusos megbetegedésekkel szemben.” 

A 250.000 dolláros támogatás több eszköz beszerzését teszi lehetővé, erről Prof. Dr. Bucsi László, az intézmény főigazgatója beszélt.

 „A járvány hullámaiban rengeteg támogatást kaptunk, amelyért nem győzünk elég hálásak lenni, azonban ilyen összegű felajánlás egyedül Székesfehérvár városától érkezett. Igazán megható az, hogy egy cég, akinek tulajdonképpen semmilyen kötődése nincs a kórházhoz, ilyen nagylelkű felajánlást tesz. Először, amikor megláttam és elkezdtem forintosítani az összeget, magam sem hittem a szememnek. Azt gondoltam, hogy elírtak egy nullát... DE ez valóban 75 millió forintos támogatás lesz, amelyből már el is indítottuk az eszközök beszerzését. A 75 darab pulzoximéter, amely az oxigén telítettségét méri a vérben, napokon belül megérkezhet, és az osztályok használatba is vehetik. A mobil röntgen és mobil ultrahang eszközökre, valamint az Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály számára beszerzett labordiagnosztikai eszközre még egy kicsit várni kell.” 

A főigazgató hozzátette, hogy ezen eszközök beszerzésén és használatán most bizony emberéletek múltak, éppen ezért meghatódva mondott köszönetet Katus Istvánnak, valamint a Howmet-Köfém Kft-nek.

Közélet

 1. Évadnyitó társulati ülést tartott a Székesfehérvári Balett Színház

  Évadnyitó társulati ülést tartott a Székesfehérvári Balett Színház ma a Már Vártalak kávézóban. A eseményen Egerházi Attila igazgató beszámolt az előző évad eredményeiről, a lezárult „Mozdulj Fehérvár!” CLLD pályázatról, a tervezett bemutatókról, a repertoáron tartott előadásokról, az őszi vendégjátékokról, a társulat nyári programjairól, valamint a művészállomány személyi változásairól.

  2021.08.05.
 2. Ismét rászoruló családoknak segítenek a Gondtalan Sulikezdés tanszergyűjtő akcióval

  Ötödik alkalommal szervezik meg a Gondtalan Sulikezdés tanszergyűjtő akciót Székesfehérváron. A Next Stop üzletközpontba várják az adományokat, melyet ismét rászoruló családoknak juttatnak el a városban és a fehérvári járásban az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével. Köszönettel fogadják a tanszereket, iskolatáskákat augusztus 12-től 16-ig.

  2021.08.05.
 3. Polgármesteri tájékoztatás a következő két hónap önkormányzati rendezvényeiről

  Létszámkorlátozás és védettségi igazolvány nélkül lehet majd részt venni az István, a király koncertelőadásán, a Best of Geszti koncerten, valamint az Alba Regia Néptáncegyüttes augusztus 22-i fesztiválzáró műsorán és bővített tartalommal jelentkezik majd az Öreghegyi Mulatságok, viszont az idei Lecsófesztivál elmarad - többek között erről is tájékoztatott közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

  2021.08.04.
 4. Szent István ünnepe - nem lesznek korlátozások az önkormányzati rendezvényeken

  A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében augusztus 18-a és augusztus 22-e között az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepein a védelmi intézkedések nem lesznek érvényesek az állami és önkormányzati rendezvényeken.

  2021.08.04.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22