70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.
2019.04.11. 20:13 |

A SZÉPHŐ Zrt. jogelődjét, a Székesfehérvári Ingatlankezelő Vállalatot 1949-ben alapították meg. A cég ma több mint 21.500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében arról is szólt a díszvacsorán, hogy a 70 év nem csak a SZÉPHŐ Zrt. életében fontos. "Ha átgondoljuk, hogy a cég ebben a 70 évben milyen szolgáltatásokat alakított ki, működtetett és működtet ma is, akkor rájövünk, hogy egy modern város ezen szolgáltatások nélkül elképzelhetetlen lenne." - fogalmazott.

Székesfehérvár polgármestere a díszvacsorán hitet tett amellett, hogy egy ilyen közszolgáltatónak közösségi tulajdonban a helye, legyen az állami, vagy önkormányzati.

"Amikor köszönetet mondunk a volt és jelenlegi munkavállalóknak, akkor valójában a város működtetéséhez való hozzájárulást is megköszönjük. Ha ezek a szolgáltatások nem működnének, azt pillanatok alatt lehetne észrevenni több 10 ezer lakásban, intézményben, vagy vállalatnál." - tette hozzá. 

A Hotel Magyar Királyban egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről, majd az Alba Regia Táncegyüttes adott műsort.

Az eseményen Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy édesapjától tavaly karácsonyra egy vastag könyvet kapott, amiben összefoglalta a család történetét, ezt lapozgatva részletesen megismerhette nagyapja, Szauter Rezső, a SZÉPHŐ jogelődjeként működő Közmű Vállalat egykori igazgatója tevékenységét. Szauter Rezső 1941-ben került Székesfehérvárra és kezdetben üzemvezetőként, majd főmérnökként a távhőszolgáltatás kiépítésének műszaki vezetője volt a városban. "Soha nem dicsekedett, szerény, alázatos ember volt, ezzel szolgálva Fehérvárt." - mondta róla unokája, Szauter Ákos, aki kiemelte, hogy a távhőszolgáltatás szóban benne van a szolgálat, jelezve, hogy a SZÉPHŐ-nél nem csak dolgoznak, hanem alázattal, szeretettel, segítve próbálják végezni a dolgukat. Hozzátette, hogy a jubileum kapcsán nem véletlenül választották azt a mottót, hogy "70 éve a város szolgálatában."

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek