70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.
2019.04.11. 20:13 |

A SZÉPHŐ Zrt. jogelődjét, a Székesfehérvári Ingatlankezelő Vállalatot 1949-ben alapították meg. A cég ma több mint 21.500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében arról is szólt a díszvacsorán, hogy a 70 év nem csak a SZÉPHŐ Zrt. életében fontos. "Ha átgondoljuk, hogy a cég ebben a 70 évben milyen szolgáltatásokat alakított ki, működtetett és működtet ma is, akkor rájövünk, hogy egy modern város ezen szolgáltatások nélkül elképzelhetetlen lenne." - fogalmazott.

Székesfehérvár polgármestere a díszvacsorán hitet tett amellett, hogy egy ilyen közszolgáltatónak közösségi tulajdonban a helye, legyen az állami, vagy önkormányzati.

"Amikor köszönetet mondunk a volt és jelenlegi munkavállalóknak, akkor valójában a város működtetéséhez való hozzájárulást is megköszönjük. Ha ezek a szolgáltatások nem működnének, azt pillanatok alatt lehetne észrevenni több 10 ezer lakásban, intézményben, vagy vállalatnál." - tette hozzá. 

A Hotel Magyar Királyban egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről, majd az Alba Regia Táncegyüttes adott műsort.

Az eseményen Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy édesapjától tavaly karácsonyra egy vastag könyvet kapott, amiben összefoglalta a család történetét, ezt lapozgatva részletesen megismerhette nagyapja, Szauter Rezső, a SZÉPHŐ jogelődjeként működő Közmű Vállalat egykori igazgatója tevékenységét. Szauter Rezső 1941-ben került Székesfehérvárra és kezdetben üzemvezetőként, majd főmérnökként a távhőszolgáltatás kiépítésének műszaki vezetője volt a városban. "Soha nem dicsekedett, szerény, alázatos ember volt, ezzel szolgálva Fehérvárt." - mondta róla unokája, Szauter Ákos, aki kiemelte, hogy a távhőszolgáltatás szóban benne van a szolgálat, jelezve, hogy a SZÉPHŐ-nél nem csak dolgoznak, hanem alázattal, szeretettel, segítve próbálják végezni a dolgukat. Hozzátette, hogy a jubileum kapcsán nem véletlenül választották azt a mottót, hogy "70 éve a város szolgálatában."

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek