70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.
2019.04.11. 20:13 |

A SZÉPHŐ Zrt. jogelődjét, a Székesfehérvári Ingatlankezelő Vállalatot 1949-ben alapították meg. A cég ma több mint 21.500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében arról is szólt a díszvacsorán, hogy a 70 év nem csak a SZÉPHŐ Zrt. életében fontos. "Ha átgondoljuk, hogy a cég ebben a 70 évben milyen szolgáltatásokat alakított ki, működtetett és működtet ma is, akkor rájövünk, hogy egy modern város ezen szolgáltatások nélkül elképzelhetetlen lenne." - fogalmazott.

Székesfehérvár polgármestere a díszvacsorán hitet tett amellett, hogy egy ilyen közszolgáltatónak közösségi tulajdonban a helye, legyen az állami, vagy önkormányzati.

"Amikor köszönetet mondunk a volt és jelenlegi munkavállalóknak, akkor valójában a város működtetéséhez való hozzájárulást is megköszönjük. Ha ezek a szolgáltatások nem működnének, azt pillanatok alatt lehetne észrevenni több 10 ezer lakásban, intézményben, vagy vállalatnál." - tette hozzá. 

A Hotel Magyar Királyban egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről, majd az Alba Regia Táncegyüttes adott műsort.

Az eseményen Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy édesapjától tavaly karácsonyra egy vastag könyvet kapott, amiben összefoglalta a család történetét, ezt lapozgatva részletesen megismerhette nagyapja, Szauter Rezső, a SZÉPHŐ jogelődjeként működő Közmű Vállalat egykori igazgatója tevékenységét. Szauter Rezső 1941-ben került Székesfehérvárra és kezdetben üzemvezetőként, majd főmérnökként a távhőszolgáltatás kiépítésének műszaki vezetője volt a városban. "Soha nem dicsekedett, szerény, alázatos ember volt, ezzel szolgálva Fehérvárt." - mondta róla unokája, Szauter Ákos, aki kiemelte, hogy a távhőszolgáltatás szóban benne van a szolgálat, jelezve, hogy a SZÉPHŐ-nél nem csak dolgoznak, hanem alázattal, szeretettel, segítve próbálják végezni a dolgukat. Hozzátette, hogy a jubileum kapcsán nem véletlenül választották azt a mottót, hogy "70 éve a város szolgálatában."

Gazdaság

 1. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.
 2. Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

  Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

  2020.01.16.
 3. Pályázat indul a Fejér Temék elismerés elnyerésére

  A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés, amelyet pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum honlapján is.

  2020.01.14.
 4. Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

  Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették. 

  2020.01.13.
 1. Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.

  2019.12.12.
 2. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.
 3. Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

  Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el. 

  2019.11.29.
 4. A magánszemélyeknél továbbra is él a helyiadó-mentesség

  Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.

  2019.11.29.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek