70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.
2019.04.11. 20:13 |

A SZÉPHŐ Zrt. jogelődjét, a Székesfehérvári Ingatlankezelő Vállalatot 1949-ben alapították meg. A cég ma több mint 21.500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében arról is szólt a díszvacsorán, hogy a 70 év nem csak a SZÉPHŐ Zrt. életében fontos. "Ha átgondoljuk, hogy a cég ebben a 70 évben milyen szolgáltatásokat alakított ki, működtetett és működtet ma is, akkor rájövünk, hogy egy modern város ezen szolgáltatások nélkül elképzelhetetlen lenne." - fogalmazott.

Székesfehérvár polgármestere a díszvacsorán hitet tett amellett, hogy egy ilyen közszolgáltatónak közösségi tulajdonban a helye, legyen az állami, vagy önkormányzati.

"Amikor köszönetet mondunk a volt és jelenlegi munkavállalóknak, akkor valójában a város működtetéséhez való hozzájárulást is megköszönjük. Ha ezek a szolgáltatások nem működnének, azt pillanatok alatt lehetne észrevenni több 10 ezer lakásban, intézményben, vagy vállalatnál." - tette hozzá. 

A Hotel Magyar Királyban egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről, majd az Alba Regia Táncegyüttes adott műsort.

Az eseményen Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy édesapjától tavaly karácsonyra egy vastag könyvet kapott, amiben összefoglalta a család történetét, ezt lapozgatva részletesen megismerhette nagyapja, Szauter Rezső, a SZÉPHŐ jogelődjeként működő Közmű Vállalat egykori igazgatója tevékenységét. Szauter Rezső 1941-ben került Székesfehérvárra és kezdetben üzemvezetőként, majd főmérnökként a távhőszolgáltatás kiépítésének műszaki vezetője volt a városban. "Soha nem dicsekedett, szerény, alázatos ember volt, ezzel szolgálva Fehérvárt." - mondta róla unokája, Szauter Ákos, aki kiemelte, hogy a távhőszolgáltatás szóban benne van a szolgálat, jelezve, hogy a SZÉPHŐ-nél nem csak dolgoznak, hanem alázattal, szeretettel, segítve próbálják végezni a dolgukat. Hozzátette, hogy a jubileum kapcsán nem véletlenül választották azt a mottót, hogy "70 éve a város szolgálatában."

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 3. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 4. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek