70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 
2019.04.10. 20:31 |

Székesfehérvár egyik legfontosabb közszolgáltatója, a Széphő Zrt. jogelődje, a Kerületi Ingatlan Központ Székesfehérvári Kirendeltsége 1949. április 15-én állami vállalatként kezdte meg működését.

A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével. A cég ma több mint 21.500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást. „Székesfehérvár XX. századi fejlesztési korszakai a közművesítés szempontjából” címmel dr. Demeter Zsófia tartott előadást szerdán este a Városháza Dísztermében.

A történész szólt az 1930-as évek nagyütemű infrastrukturális fejlesztéseiről, a városrendezési tervekről. Mint mondta, a két világháború közötti időszakban tündérkirálynőként aposztrofált, újjáépített városban a korban modernnek számító fejlesztés valósult meg. Ennek egyik eleme volt a Közmű Vállalat alapítása. A nagyipari beruházások alapját jelentő energiaellátás biztosítása miatt is fontos volt, hogy a közműszolgáltatás a város tulajdonában legyen.

Dr. Demeter Zsófia szólt az első távhővezeték megépítéséről, amelyet a Királysori központtól az Árpád-fürdőig és a tanácsházáig fektettek le. A háború utáni időszak az újrakezdésről szólt, az energiaszolgáltatás helyreállítását követően a távhőszolgáltatás és az energiaellátás mellett a folyamatosan épülő társasházak kezelése és a bérlemények fenntartása is a feladatok között szerepelt.

Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója előadásában szólt arról, hogy a jelen mindennapjainak legfontosabb feladata a magas színvonalú, megbízható szolgáltatás.

Az egyik legbiztosabb mérőszáma a szolgáltatás minőségének, ha észrevétlenek tudunk maradni. Olyan tevékenységet végzünk, amit a lakók, fogyasztók jellemzően akkor vesznek észre, ha valami gond adódik.” Az idei év legnagyobb feladatának nevezte a 2016-ban megkezdett, a Királysori telephely kapacitásának kitelepítését megcélzó projectet. A Királysor kapcsán megemlítette, hogy azt a gépet, amelyet a Közmű Vállalat egykori igazgatójaként nagyapja, Szauter Rezső elindított, a több évtizedes szolgálat után ő, vagyis az unoka állította le a Széphő vezetőjeként.

A társasházkezelési tevékenységet az elmúlt években újragondolták, ennek köszönhetően komplex, megbízható és minőségi szolgáltatást tudnak nyújtani. Szauter Ákos elmondta: távhő van, volt és lesz. “Ebből a volt és a van biztos, a lesz az én vízióm. Meggyőződésem, hogy a távhő az egyik legkorszerűbb, legkényelmesebb, legkörnyezetbarátabb és legbiztonságosabb közszolgáltatási mód, és ezért még sokáig fent fog maradni.” - zárta gondolatait a vezérigazgató a szerdai fórumon, amelyet a székesfehérvári közszolgáltató cég megalapításának 70. évfordulója alkalmából szerveztek.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek