57. alkalommal szerveztek Tudományos Diákköri Konferenciát az Óbudai Egyetemen

A kiterjesztett valóság használata az irodalomkönyvekben vagy épp új, minőségfejlesztési ötletek az autóiparnak – kettő azok közül a szakdolgozatok közül melyeket szerdán mutattak be a fiatalok az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján (TDK). Idén már 57. alkalommal szervezték meg a megmérettetést, ahonnan akár az országos versenyre is tovább lehetett jutni.
2023.05.10. 15:54 |
57. alkalommal szerveztek Tudományos Diákköri Konferenciát az Óbudai Egyetemen

57. alkalommal szerveztek Tudományos Diákköri konferenciát az Óbudai Egyetemen

A megmérettetésre egy aktuális tudományos dolgozat volt a beugró, ezt kellett prezentálniuk a fiataloknak a délután folyamán. „Bármilyen témában kutathattak a diákok, de természetesen az egyetem irányultsága általában meghatározza a témákat. Nálunk ugye mérnök képzés, illetve geoinformatikai képzések folynak, épp ezért a témák a műszaki és geoinformatikai témakörök közé csoportosulnak.” - mondta el az idei TDK-ról  Nagyné Hajnal Éva, kutatási dékánhelyettes.

Minden hallgatónak 15 perc állt rendelkezésére, hogy feltárja kutatását a zsűri, és a hallgatóság előtt.

Ezt követően, újabb negyed órában kérdezhetett a zsűri és a közönség a dolgozatokról. Mint elhangzott, külön öröm, hogy az utóbbi években az egyetemi hallgatók mellett egyre többször jelentkeznek középiskolás csapatok is egy-egy dolgozattal. „Nem csak egyetemisták vesznek részt ebben a mozgalomban, hanem az utóbbi években már középiskolások is be tudnak kapcsolódni. Jellemzően ők is a környékbeli műszaki irányultságú szakközépiskolákból érkeznek és csatlakoznak hozzánk.” - tette hozzá a dékánhelyettes.

Az egyes tudományos munkákat egy bíráló bizottság értékelte. A dolgozatra és az előadásra adott pontok összege alapján nyílik ugyanis lehetősége az előadóknak, hogy tovább jussanak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.