50 perc a feltétel nélküli szeretetért - online előadás az Egészségfejlesztési Irodában

Az Egészségfejlesztési Iroda legújabb online előadásán a szeretetről tanított Tomek Noémi motivációs előadó, mestertréner, ThetaHealing instruktor és konzulens. A „jó” szeretetről és „rossz” vagy „mérgező” szeretetről szóló program a későbbiekben is visszanézhető a szervezet Facebook-oldalán.
2020.11.18. 08:58 |

Az Egészségfejlesztési Iroda immár négyrészes online sorozata az iroda Facebook-oldalán már visszanézhető.

A Magyar értelmező kéziszótár a következőképpen fogalmaz a szeretet szócikkénél: „Valamely dolog, személy vonzó tulajdonságainak a felismeréséből vagy természetes kapcsolatokból eredő érzés, amely ragaszkodásban, gyöngédségben, a másik javának őszinte kívánásában és a saját érdekeinek a másikéval való azonosításban és a neki való alárendelésében nyilvánul meg.” Tomek Noémi motivációs előadó, mestertréner, ThetaHealing instruktor és konzulens a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda oldalán tartott legújabb előadásában erre a meghatározásra rácáfolt. Persze, abban nem lehet vita, hogy a szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzés, amelyet mindenki ismer, mégis ahány ember, annyiféle szeretet létezik. Ahhoz, hogy megtudjuk, önmagunk és a társaink számára mi is a „jó” szeretet, a hallgatók egy komplexebb választ kaptak.

„Először is a vizsgálatot önmagunkkal kell kezdenünk, fel kell tárnunk, és meg kell értenünk, hogy mi saját magunk milyen típusú szeretetre és közeledésre vágyunk, majd ugyanezt kell tenni a társakkal is.” – mondta a tréner, aki ehhez a gyakorlathoz Gray Chapman amerikai író, házassági tanácsadó és lelkész 1992-ben megjelent “Az öt szeretetnyelv” című könyvét ajánlotta. Az szerző ebben leírja, hogy az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés a szeretet öt „beszélhető” nyelve, az viszont, hogy kinél melyik az elsődleges és másodlagos nyelv, az egyénenként abszolút változhat. Éppen ezért tanácsos mind a saját, mind a közvetlen környezetünkben élőket ismerni annyira, hogy az öt kategóriából ki mit és hova is sorol pontosan, hiszen az elmélet szerint ha nem beszéljük a másik elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretetet, még akkor sem, ha a többi nyelven jól elhalmozzuk szeretetünkkel.

Az előadás végén a hallgatók választ kaphattak a címben feltett kérdésre: bár sok lehetőség elfogadott, az biztos, hogy a feltételek és elvárások nélküli, elfogadó, de a változásokban is támogató szeretettel mindenkinél célba lehet érni!

Fehérvári színes

 1. 2020-ban is várja az adományokat a MikulásGyár!

  A koronavírus-járvány sem szabhat gátat a karácsonyi adománygyűjtésnek: a szeretet ünnepéhez közeledve „megnyitotta kapuit” a MikulásGyár. A hagyományos kezdeményezéshez ebben az évben az Auchan Magyarország is csatlakozott, mind a 24 áruházában gyűjtőpontokkal várja az adakozókat december 1. és 20. között.

  2020.12.01.
 2. Elveszett a Mikulás kesztyűje! - ünnepváró bábelőadások az Igézőből szerdától szombatig

  Szerdától szombatig a legkisebbek egy dalos bábelőadással várhatják együtt a Mikulást az Igéző SZABAD-ON csatornáján keresztül. A népszerű Babos Bábos Társulat kedves előadásában egy elveszett pár kesztyű, rakoncátlan krampuszok és egy kisnyúl játsszák a főszerepet: kiderül, vajon a Mikulás el tudja-e vinni ajándékait vasárnap a gyerekeknek. 

  2020.12.01.
 3. „Segít a süti” - civil köszönet a megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozóknak

  A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet három elkötelezett önkéntese az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkája elismeréseként rendszeresen sütemény-csomaggal szeretné meglepni a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit, amelyhez várják a csatlakozók adományait. Az édes meglepetésről a Damniczki család gondoskodik.

  2020.12.01.
 4. Bábleves, bábfőzelék, chilisbáb - Bábel a legújabb ÖKK Podcastban

  Bábel Bábcsoport néven indult idén ősszel egy amatőr bábszínházas színjátszó csoport. A résztvevő gyerekek megismerkedhetnek az alap bábtechnikákkal, és különböző játékokkal ki is próbálhatják ezeket – mint az árnyjátékot, a pálcás vagy óriásbábokat. Az ÖKK Podcast legújabb adása!

  2020.12.01.
 1. Hulladékcsökkentési Hét - virtuális kiállítás és szemléletformáló videó a könyvtártól

  Még a könyveket is lehet újrahasznosítani, így készülnek például a könyvszobrok – a Hulladékcsökkentési Hét apropóján virtuális kiállításra hívja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az intézmény közösségi oldalán a Ki? Ti & Mi tagjai a vendégek, akik a környezettudatos mindennapokról beszélnek az érdeklődő gyerekeknek. A meghirdetett pályázatra készített újrahasznosított kincsek fotóit december 12-ig várja a könyvtár.

  2020.11.30.
 2. Meseírásra fel! - december 9-ig várják az alkotásokat a Tollpihe Meseíró Pályázatra

  Folytatódik a Tollpihe Meseíró Pályázat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A Fejér megyei általános iskolások december 9-ig, jövő szerdáig küldhetik be a szabadon választott témában készült alkotásaikat. A legügyesebb meseírókat könyvekkel, társasjátékokkal jutalmazzák.

  2020.11.30.
 3. December 11-ig tart a karácsonyi adománygyűjtés a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Bár az intézmény zárva tart, a támogatásokat a bejáratnál átveszik, és eljuttatják azokat a rászoruló családoknak – elsősorban a Maroshegyen –, együttműködve az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal.

  2020.11.30.
 4. Online vásár és kreatív műhelysorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesületével

  Online vásárt indított a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján és közösségi oldalán mintegy tucatnyi, a legkülönfélébb mesterségeket űző kézműves kínálja portékáit, használati és dísztárgyait az ünnepekre. 

  2020.11.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20