3D nyomtatással segítik a koronavírus elleni védekezést

Miután bemutatták az Alba Innovár 3D-s ajtónyitóját, Litvániából érkezett üzenet Székesfehérvár angol nyelvű Facebook oldalára, ahol kilincshosszabbítót készítettek ugyanezzel a technológiával. Persze hazánkban is, nem csak intézmények, hanem 3D nyomtatóval rendelkező magánszemélyek is összefogtak: a közösségi oldalon szerveződtek csoportba, és közös tervek, ötletek alapján készítik az arcvédőket, nyitókat, egyéb eszközöket.
2020.04.02. 09:41 |
3D nyomtatással segítik a koronavírus elleni védekezést

A 3D nyomtatással foglalkozók is a vírus elleni védekezést segítik.

Ahogy korábban már bemutattuk, az Alba Innovárbankilincsfogókat készítenek, most pedig Litvániából kapott üzenetet a város angol nyelvű Facebook oldala, ahol kilincshosszabbítókat készítettek 3D-s technológiával, ami segít abban, hogy kézzel való érintés nélkül, könyökünkkel nyissuk ki az ajtókat.

Az intézmények mellett a 3D nyomtatóval foglalkozó magánszemélyek is összefogtak, a "3D nyomtatás a koronavírus ellen" Facebook csoportban már több mint 2000 tag próbál segíteni a védekezés frontvonalában küzdőknek.

A város nem csak a magyar nyelvű (Székesfehérvár Megyei Jogú Város), hanem az angol nyelvű Facebook oldalán (Székesfehérvár english page) is folyamatos tájékoztatás ad, hogy a Székesfehérváron élő külföldiek is hozzájuthassanak minden fontos információhoz.

Magyarország

 1. Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni - előre is megvehető

  2024. április 1-től bevezetésre kerül a napi e-matrica Magyarországon. Az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz. Motorokra - a heti (10 napos) és havi e-matricákhoz hasonlóan - kedvezményes áron lehet majd megvásárolni a napi autópálya-matricát.

  2024.03.29.
 2. Nemzetközi konferencia a kastélyban

  Az idei év a légierőről szól a Magyar Honvédségnél - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken, a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón rendezett nemzetközi konferencián. A kétnapos konferenciát a Károlyi József Alapítvány szervezte a francia, a svájci és a holland nagykövetség, az Olasz Kulturális Intézet, az Osztrák Kultúrfórum, a Magyar-Német Intézet, a Mathias Corvinus Collegium Budapest, valamint a Hanns Seidel Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány támogatásával.

  2024.03.22.
 3. Kitiltották a kamionokat

  Április 2-től 7,5 tonnás súlykorlátozást lép életbe Székesfehérváron Új Csóri út egy szakaszán - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Székesfehérváron a 801-es főúton, az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig vezetnek be súlykorlátozást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. 

  2024.03.21.
 4. Székesfehérvári kitüntetettek

  Székesfehérváron és a vármegyében tevékenykedő, kimagasló munkát végző szakember is részesült állami elismerésekben a nemzeti ünnep alkalmából.Az állami kitüntetettek teljes listáját ITT olvashatja!

  2024.03.15.