35 éves a Fehérvár Rugby Club - születésnap szombaton délelőtt a Köfém rögbi pályán

A Fehérvár Rugby Club Sportegyesület idén ünnepli fennállásának 35 éves évfordulóját. A sportegyesület 1985. szeptember 15-én alakult és 1986-ban már Fehérvár Áruház SE (FÁSE) néven indult a nem hivatalos magyar bajnokságban, 1996 óta pedig Fehérvár Rugby Club néven képviselik Székesfehérvárt már nem csak férfi, hanem az összes utánpótlás korosztályban és női csapattal is.
2020.09.18. 12:25 |

2012-ben súlyemelő szakosztállyal is bővült az egyesület, így már két olimpiai sportágban versenyeznek országos és nemzetközi szinten is.

Az elmúlt harmincöt évben a rögbi szakosztály tizenkétszer lett felnőtt országos bajnok, míg az utánpótlás-csapatok tizenhét bajnoki címmel büszkélkedhetnek. A súlyemelő szakosztály utánpótlás versenyzői csak ebben az esztendőben öt országos bajnoki címet szereztek.

Szombati születésnapi program:

10 órától a torna rendszerű női magyar bajnokság első fordulóját rendezik U 10, U 12, U 14. és U 16 és női korosztályokban, ezzel párhuzamosan zajlik az U 10 és U 12 fiú korosztályok jubileumi tornája, amely várhatóan 15 óráig tart.

16:30 órakor kezdődik a tortaszegés ceremóniája és természetesen az „Öregfiúk” mérkőzés sem maradhat el.

A rendezvényre várnak minden volt rögbi játékost, támogatót és szurkolót. Az eseményen fokozott biztonsági intézkedések lesznek!

Sport

 1. Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

  A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

  2020.09.26.
 2. Elmarad az Alba Fehérvár KC-Kisvárda kézilabda mérkőzés is

  Az Alba Fehérvár KC közleményben tudatta, hogy a csapat vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzése a Kisvárda Master Good ellen elmarad. A fehérváriak két nappal ezelőtti ellenfelénél, a Balatonboglárnál ugyanis a mérkőzés után végzett koronavírus-tesztek között két játékosé is pozitív lett.

  2020.09.26.
 3. Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

  Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

  2020.09.26.
 4. Háromszor vezetett, mégis kikapott Grazban a tartalékosan felálló Hydro Fehérvár AV19

  Tartalékosan lépett jégre a koronavírus által sújtott Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League első fordulójában Grazban. Bár nagy nevek hiányoztak, hatékonyan játszott a Volán, de hiába akarta túlütni az ellenfelet, az mindig válaszolt. A hajrát pedig jobban bírta, így nyert a Graz.

  2020.09.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak