30 éves a H.T.M. Zrt. - az ország egyik vezető szerszámgyártója jelenleg 160 főt foglalkoztat

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén a H.T.M. Zrt. A jubileum kapcsán tartott csütörtöki ünnepségen és üzemlátogatáson a város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a cég vezetőit, munkatársait. Az ország egyik vezető szerszámgyártója jelenleg 160 főt foglalkoztat.
2022.09.08. 18:29 |
30 éves a H.T.M. Zrt. - az ország egyik vezető szerszámgyártója jelenleg 160 főt foglalkoztat

A H.T.M. Zrt-t 1992-ben alapították, kezdetben 25 alkalmazottal működött. Mára az ország egyik vezető szerszámgyártó cégévé fejlődött.

Termelésük 50%-át exportálják. A 3500 m2 alapterületű üzemegységben nyomásos öntő és fröccsöntő szerszámokat terveznek és gyártanak. Szerviz ágazatukban más gyártók által készült szerszámokat javítanak, karbantartanak, módosítanak. Szabad gyártókapacitásuk jelentős részét nagypontosságú, különleges alkatrészek készítésére fordítják. A magasan képzett munkaerő, a nagy pontosságú megmunkáló berendezések, üzemük folyamatos rendelkezésre állása és innovatív gondolkodásuk az évek során versenyképes előnyt kovácsolt, mondta el Pándi János vezérigazgató.
Székesfehérvár városa nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a jubiláló céget. „A város számára nagyon fontosak azok a kis- és középvállalkozások is, amelyek a termelőiparban részt vesznek. Ilyen a H.T.M Zrt., amely jelenleg 160 főt foglalkoztat. Amellett, hogy alapfeladatát végzi, jelentős az a tudással kapcsolatos tevékenység, amelyet a városban folytat: egyrészt a KÉPES programnak aktív résztvevője évek óta, másrészt mind a szakképzésben, mind a felsőoktatásban duális partnere az oktatási intézményeknek.” – tette hozzá az alpolgármester, aki ezt követően adta át a Polgármesteri Emléklapot.

A gyártás mellett aktív résztvevői a KÉPES programnak és fontos partnerei a szakképzési és felsőoktatási intézményeknek a közép- és felsőfokú duális képzések megvalósításában.

Székesfehérvár gazdasági életének egyik fontos szereplője a cég, amely a szakág jövőjét is szem előtt tartva duális képzőhely is.

Képzett oktatóiknak, illetve jól felszerelt tanműhelyüknek köszönhetően minden adott ahhoz, hogy a diákok elsajátítsák a szakma alapjait. Évente 13-15 gyakornokkal dolgoznak. A kiemelkedő tehetségű tanulókat támogatják, többen közülük megmérettették már magukat a Szakma Kiváló Tanulója versenyen. A tanulmányok befejezését követően igyekeznek minden évben minél többüknek lehetőséget adni arra, hogy a cégnél folytassák karrierjüket és itt vállaljanak munkát, tette hozzá a vezérigazgató, Pándi János.

Gazdaság