25 éves fennállását ünnepli a hazai Kyndryl Ügyfél Innovációs Központ

A világ legnagyobb IT szolgáltatójához, a Kyndryl-hez tartozó magyarországi Ügyfél Innovációs Központ 25 éves fennállását ünnepli, és több száz ember felvételét tervezi a közeljövőben. Az elmúlt tizenkét év igazi sikertörténet volt a magyarországi üzleti szolgáltatószektor számára - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron.
2022.03.28. 14:37 |

Az Ügyfél Innovációs Központot 1997-ben hozták létre Magyarországon. A központ a Kyndryl globális központ-hálózatának része, és támogatja az ügyfeleket a küldetéskritikus technológiai rendszerek tervezésében, kiépítésében, kezelésében és modernizálásában. A központ végponttól végpontig tartó informatikai szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hálózatmenedzsmentet, a szerverrendszerek üzemeltetését, a számítógépes hardverek és szoftverek karbantartását és felügyeletét. A munkatársak olyan rendszereket kezelnek, amelyek kritikus fontosságúak a Kyndryl és a Kyndryl ügyfelei számára az optimális informatikai teljesítmény biztosításához Magyarországon és világszerte - 24 x 7 x 365 órában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kyndryl székesfehérvári Ügyfél Innovációs Központjába látogatott el, és ültetett fát a cég faültetési programjához kapcsolódva, amelyben már több, mint 88,000 fát ültettek el világszerte. A látogatásra a központ 25 éves évfordulója alkalmából került sor március 28-án. A vállalat korábban munkahelyteremtő támogatásban részesült a magyar kormánytól.

Szijjártó Péter közölte, hogy ma 156 üzleti szolgáltatóközpont működik az országban, amelyek összesen 70 446 embernek adnak munkát. Ez 53 százalékos növekedést jelent öt éven belül, de jelenleg is tárgyalnak tizenkét újabb beruházásról. "A kormány folyamatosan a megfelelő beruházási környezet megteremtésén és megújításán dolgozik" - fogalmazott, rámutatva, hogy a válság ellenére Magyarországon tavaly rekordszámú, tizenöt új szolgáltatóközpont-beruházás jött létre állami támogatással, 2300 új munkahelyet teremtve. Kiemelte továbbá, hogy a szektor már nem kizárólag budapesti központú, vidéki városokban is egyre több hasonló vállalat működik, Debrecenben például 4500-an, míg Székesfehérváron 3600-an dolgoznak az ágazatban.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a Kyndryl Hungary Kft. által létrehozott 300 új munkahely szerepének fontosságát emelte ki. A közel 3,5 milliárd forintos beruházáshoz a Kormány több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Mint az országgyűlési képviselő elmondta, Székesfehérvár ismét bizonyíthatja, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb ipari, gazdasági és technológiai központja.

A Kyndryl Ügyfél Innovációs Központ ma több mint háromezer szakembert foglalkoztat, és folyamatosan keresi az informatikai tehetségeket - Scrum master-eket, lead architect-eket, backend és frontend fejlesztőket, DevOps mérnököket, QA automatizált tesztmérnököket és UI/UX tervezőket. A Kyndryl munkatársai a legújabb technológiákkal dolgoznak, és számos oktatási és képzési programhoz férnek hozzá.

"A világ vezető vállalatainak jelentős többsége a felhőbe helyezi át az IT-alkalmazásokat, és ez a tendencia folytatódni fog. A felhőre való áttérés összetett folyamat, amelyhez olyan szakértő külső szolgáltatókra van szükség, mint a Kyndryl, ami hatalmas lehetőséget jelent a vállalat számára, beleértve a hazai szolgáltatóközpontot is." - mondta Zerényi Zoltán, a Kyndryl központjának CEE&MEA régióért felelős igazgatója.

A központ Európa egyik legnagyobb informatikai szolgáltatója és az egyik legnagyobb munkaadója Székesfehérváron. A központnál már több olyan család is van, ahol két generáció is a cégnél dolgozik, a munkatársak 30 százaléka nő, és ez az arány egyre emelkedik.

"Erősségeink közé tartozik az innováció, az állandó változásokhoz való alkalmazkodóképesség, a versenyképesség és a szakmai fejlődéshez szükséges erőforrások és lehetőségek biztosítása. Munkatársaink a legmodernebb technológiákkal dolgoznak, és a folyamatos fejlődésük érdekében oktatási és képzési programok széles skálájához férnek hozzá" - tette hozzá Zerényi Zoltán.

A Kyndrylről:

A Kyndryl (NYSE: KD) a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója, amely 90 000 képzett munkatársával több mint 100 országban szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat tervezi, építi, kezeli és modernizálja azokat az összetett, kritikus fontosságú információs rendszereket, amelyektől a világ nap mint nap függ. A Kyndryl több mint 3000 alkalmazottal és páratlan műszaki tudással és tapasztalattal rendelkező helyi szakemberekből álló csapattal szolgálja ki a hazai és globális ügyfeleket Budapesten és Székesfehérváron. További információért látogasson el a www.kyndryl.com weboldalra.

Gazdaság

 1. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.
 2. Újabb gyárat épít a Continest

  Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.

  2022.05.18.
 3. A vegán fele nyitnak

  A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

  2022.05.13.
 4. Megyei együttműködés

  A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése.

  2022.05.05.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár