Huszonkétpontos hátrányból felállva győzött az Arconic-Alba Fehérvár

Az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata a Falco-Vulcano Energia Szombathely csapatát fogadta szombaton este a magyar bajnoki döntő második mérkőzésén. Az elsőt a Falco 18 pontos hátrányból nyerte meg. Ezúttal a fehérváriak produkáltak még nagyobb bravúrt, és 22 pontos hátrányból győztek.
2023.05.20. 22:10 |
Huszonkétpontos hátrányból felállva győzött az Arconic-Alba Fehérvár

Arconic-Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81–80 (19–17, 12–36, 29–8, 21–19)

Rutkán látható mérkőzést nézhetett meg a teltházas nézősereg a csarnokban, illetve azok, akik a televízióban látták a mecset. A fehérváriak rosszul, 0-8-al kezdtek, de végül két ponttal megnyerték az első 10 percet. A másodikat nagyon rossz játékkal 24 ponttal elveszítették, így 22 pontos vendégelőnnyel kezdődött a szünet. A folytatásban Arconic-Alba Fehérvár varázst láthattak a nézők, fokozatosan jött fel a hazai csapat. Elképesztő küzdelem szép és kevésbé szép megoldások tarkították a játékot. Nemsokkal a végső dudaszó előtt 5 ponttal vezetett a Fehérvár, de a fantasztikusan küzdő Falco egyenlített! Pongó néhány másodperccel a vége előtt eredményes volt, de egy másodperccel a vége előtt a Falco büntetőt dobhatott. Cowels az első értékesítette, a másodikat kihagyta.

Így elképesztő izgalmak végén a hősiesen küzdő Arconic-Alba Fehérvár győzött, és egyenlített!

Folyatás kedden Szombathelyen!

JEGYZŐKÖNYV

Székesfehérvár, 2400 néző. Vezette: Cziffra, Kapitány, Mészáros B.

Arconic-Alba Fehérvár: Somogyi 4, PONGÓ MARCELL 13/6, De Cosey 11/3, FORD 15/9, PHILMORE 18. Csere: Takács Milán, VOJVODA 20, Diong. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 8/6, COWELS 17/6, KOVÁCS B. 12/6, Tiby 5/3, Keller Á. 6. Csere: PERL 17, Barac 10/3, Sövegjártó 3/3, Krivacsevics 2. Vezetőedző: Milos Konakov

MESTERMÉRLEG

Alejandro Zubillaga:Az első negyedben még rendben volt a játékunk, aztán a másodikban borzasztó teljesítményt nyújtottunk, miközben jól játszott a Falco, amely az előző négy év legjobb csapata. A félidőben megbeszéltük, ezt így nem lehet, ezután mindent beleadtunk, jó karaktert mutattunk, önbizalmat. Bajnokok szeretnénk lenni, ezt most bizonyítottuk a második félidőben. Kedden nyerni megyünk Szombathelyre.

Milos Konakov:Nem egyvalamin dőlt el a meccs, hanem azon, amit a harmadik negyedben mutattunk. A zónavédekezésre rosszul reagáltunk, borzasztó puhány módon védekeztünk. Nekünk nem kellett volna siettetni a játékot, mégis ezt tettük. Ez a döntő, kedden jön a folytatás, túl kell tenni magunkat a vereségen.