2023. legnagyobb galamb és kisállat kiállítása lesz hétvégén Fehérváron

Az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület 2023. január 7-én és 8-án ismét megrendezi a hagyományos galamb és kisállat kiállítást, amelyen kisállatok több száz példánya lesz látható. A Volán Sportcsarnokban (Börgöndi út 14, Alba Volán központi telephely) felállított kiállítási ketrecekben galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők.
2023.01.07. 08:13 |
2023. legnagyobb galamb és kisállat kiállítása lesz hétvégén Fehérváron

Óriásnyulak, bukógalambok és egzóták is lesznek a 2023-as év legnagyobb Fehérvári kisállat kiállításán.

Január 7-én reggel 9 és délután 3 között az óvodai és iskolai csoportoknak ingyenes látogatásra van lehetősége, melyhez szakmai vezetést is biztosítanak. Jelentkezni a 30/289-92-86-os telefonszámon lehet. A gyerekeknek 14 éves korig ingyenes a belépés a kiállításra egész hétvégén és akik nagyszülőkkel érkeznek ott az egyik nagyszülőnek is ingyenes a belépés - mondta Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke.

A kiállításon összesen 65 tenyésztő mintegy hetven kisállatfajta 453 egyedét mutatja be. 29 galambfajta 268 egyede, 15 baromfifajta 53 egyede, 15 fajta díszmadár 60 egyede és 11 fajta nyúl 72 egyede lesz látható.

A magyar óriásnyúl is látható lesz, melynek egyik legismertebb tenyésztője Dr. Viniczai László a város egykori jegyzője volt. A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, továbbá a fehérvári díszmadár tenyésztők is részt vesznek a bemutatón. Legnagyobb számban a galambok lesznek, köztük a városunk nevét viselő székesfehérvári bukógalamb, amiknek szinte valamennyi szín- és rajzváltozatát bemutatják a fajtaklub tenyésztői.