2020-ban szinte biztosan világbajnokság lesz Székesfehérváron

A Magyar Amerikai Futball Szövetség képviselői Lausanne városában jártak, ahol a FISU központjában adták elő a Fehérváron rendezendő egyetemi világbajnokságról szóló prezentációt. Mivel az amerikai futball sportágban egyedüliként jelentkezett a MAFSZ rendezőként, így bizonyosan számíthatunk rá, hogy november végén, december elején győztesként hirdetik ki a pályázatot.
2017.10.26. 20:45 |
2020-ban szinte biztosan világbajnokság lesz Székesfehérváron

A Magyar Amerikai Futball Szövetség főszervezőként Székesfehérvár Önkormányzatának elsődleges támogatásával, EMMI támogatással, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel együttműködve adta be pályázatát az Egyetemi Világbajnokságra.

A sportáganként eltérő helyszíneken, két évente megrendezésre kerülő Egyetemi Világbajnokságok programjában néhány éve szerepel az amerikai futball. Az első tornát 2014-ben a svédek rendezték Uppsalában, rá két évre Mexikó adott neki otthont, jövőre pedig a kínai Harbinban lesz. 2020-ban pedig szinte biztosan Székesfehérvár.

A sportág népszerűsítésében jelentős lépés lenne egy világesemény rendezése, ezért a Magyar Amerikai Futball Szövetség vezetése a pályázat beadása mellett döntött. Természetesen rendkívül sok előkészítő és sportszakmai munkát adna a jövőre nézve ha elnyernénk a lehetőséget, elvégre nem csak összetett követelményrendszert kell teljesíteni, de új válogatottat is fel kell állítani. A hátra lévő évek viszont elegendő időt biztosítanak felkészülni minden szempontból, így vállalható az eseményre való felkészülés programja.
Forrás: http://mafsz.org/